WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Quick Boys brengt de spanning in de Derde Divisie volledig terug na winst op Noordwijk

Barry / Derde divisie zaterdag / 1 jaar geleden

De spanning in de Derde Divisie zaterdag is volledig terug. Quick Boys won vanmiddag in een spektakelstuk op Nieuw Zuid met 2-0 van koploper Noordwijk. 

Dat er na 90 minuten en een paar aan blessuretijd een stand van 2-0 op het bord stond moge een wonder heten. Binnen een kwartier voetballen had het eigenlijk al gewoon een herhaling kunnen zijn van de Champions League wedstrijd van Manchester City tegen Tottenham Hotspur. Echter bleven hier de doelpunten uit, maar waren de kansen misschien wel groter dan afgelopen woensdag. Al in de eerste minuut was het Noordwijk dat bijna de openingstreffer maakte, maar de kopbal van Emiel Wendt ging via de buitenkant van de paal naast het doel van Paul van der Helm. Vier minuten later moest Roy Rondeltap voor de eerste keer in actie komen op een inzet van dichtbij van Jesse van Nieuwkerk en weer twee minuten later zag Tjeerd Westdijk zijn inzet weer net naast het doel van Quick Boys schuiven. Maar de grootste kans in het eerste kwartier was die van Marc de Kruijs. Na een actie aan de zijkant van Kaj Tejan, die samen met Paul van der Helm toch wel de beste mannen van het veld waren vanmiddag, was het de Kruijs die de bal kon binnen lopen, maar ondanks hij de hoek voor het uitkiezen had ramde hij huizenhoog over.

Toch was het net na het kwartier spelen toch de Kruijs die de score opende. Na een heerlijke voorzet van Dennis Kaars kon hij nu met zijn hoofd tegen de bal aanlopen en deed dat met verve. Diagonaal verdween de bal tegen het net achter Roy Rondeltap. 1-0 op het zonnige en drukke Nieuw Zuid, dat daarmee leek te ontploffen.

Na de eerste 20 minuten was de grootste storm gaan liggen maar bleef het de hele wedstrijd eigenlijk wel aantrekkelijk. Supporters van Quick Boys lieten zich veelvuldig horen en op het veld werd er door beide partijen knoerthard gewerkt. Vaak wat onrustig en slordig, en dan met name aan de kant van de koploper, bepaalde fases veelvuldig de lange bal , maar aantrekkelijk en open bleef het. Zo waren er voor de rust nog aardige mogelijkheden voor Sabir Achefay (uitstekende redding van Van der Helm) en weer de Kruijs die een schot andermaal hoog over het doel zag gaan. En waar iedereen dacht met een 1-0 stand aan de thee te gaan was daar plotseling Kaj Tejan die de ruststand van 2-0 op het bord produceerde. Na een uitbraak dwars door het centrum van de Noordwijkers schoof de speler die volgend seizoen in het shirt van Kozakken Boys te bewonderen is de bal langs Rondeltap.

Tweede helft

Na de thee had Quick Boys de grip op de wedstrijd. Noordwijk moest komen en Quick Boys loerde op de omschakeling. Een minuut of tien in het tweede bedrijf moest Paul van der Helm atent zijn op een uitbraak van Achefay en in de 66e minuut was het dezelfde van der Helm die redding bracht op een omhaal van Brayen Brocker. De ruimtes werden daarna groter en groter voor de blauwwitten, en met nog ongeveer een kwartier op de klok had Jesse van Nieuwkerk de boel in het slot kunnen, en eigenlijk, moeten gooien. Na uitglijden van Rob Overvliet kon van Nieuwkerk helemaal alleen op Rondeltap af en had de hoek voor het uitzoeken. Maar waar de lange spits, die volgend seizoen uit zal komen voor GVVV, rustig had moeten blijven prikte hij de bal ver over het vijandige doel. Een kans dat de 3-0 had móeten zijn!

Toch kwam ook Quick Boys daarna niet echt meer in gevaar en leek de pijp bij beide ploegen een beetje leeg. Na 95 minuten floot de arbiter af en barste er op de tribune achter het doel aan de kant van de kantine een aardig feestje los. Supporters bestormden het veld en diverse spelers werden zingend de lucht in getild.

Waarom? Omdat er geloof is dat Quick Boys het na deze overwinning nog zou kunnen redden om aan het einde van het seizoen met die oh zo belangrijke schaal in handen te staan. De hoop dat aanvoerder Ket Katwijk zuid in extase zal brengen als zij eindelijk terug zullen keren op het hoogste amateurniveau is groot. En al heeft Noordwijk nog steeds alles in eigen hand…… Die hoop is niet onterecht. Twee punten is het verschil met nog 4 wedstrijden te gaan.

Barry Voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!