Nieuws over 3e divisie zaterdag
/ 16 sep 2017 / 3e divisie zaterdag

QUICK BOYS ONDERUIT OP NIEUW ZUID EN SPAKENBURG MELDT ZICH BOVENIN!

Quick Boys – Jong Almere City 2-3

Quick Boys is vanmiddag op eigen terrein onderuit gegaan tegen de beloften van Almere City. De ploeg van Jan Zoutman keek al na twee minuten spelen tegen een achterstand aan toen Khalid Tadmine de bal achter doelman Hogedoorn wist te leggen. Twee minuten later mistte Kharchouch de kans op de gelijkmaker nadat de Almere City verdediging de bal niet goed weg kreeg. Weer twee minuten later was Jong Almere dichtbij de 0-2 toen Efmorfidis buiten bereik van Hogedoorn de bal op de paal krulde. Een enerverend begin op Nieuw Zuid was daarmee een feit. En daar stopte het niet. Onder meer Yordi Teijsse kopte over uit een voorzet van Tim Bloemendaal en keeper Mike Grim van Jong Almere City kon moeizaam ingrijpen op een kopbal van Jesse van Nieuwkerk. Grim wist ook een fraai schot nog te redden van Kharchouch alvorens Tadmine voor Almere City wel voor de tweede maal vanmiddag het net wist te vinden.

Na de rust waren het weer Van Nieuwkerk en Teijsse die de mogelijkheid hadden om vroeg in de tweede helft voor de aansluiting te zorgen, maar met een hard schot over het doel en een kopbal die net naast ging leek de scherpte er niet om effectief te zijn. Leek, want in de 69e minuut was het Teijsse die wel binnen kon koppen op aangeven van Delano A Cohen. En twee minuten later was daar plots de gelijkmaker en weer was het Teijsse. Na een scrimmage viel de bal voor zijn voeten, hij aarzelde niet en verschalkte Grim. Toch kon Quick Boys geen punt vieren. Vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd was het Sylvester van der Water die DE supporters van Sportpark Nieuw Zuid in mineur liet afdruipen. Een 2-3 eindstand waar de beloften van Almere tevreden mee de bus in konden stappen. Niet alleen een overwinning maar een tweede plek op de ranglijst was hiermee een feit.

Harkemase Boys – Spakenburg 0-2

Bij Spakenburg lijkt het te gaan draaien. Na een moeizame overwinning vorige week wonnen zij vandaag op bezoek bij Harkemase Boys met 0-2. Tot de 0-1 van Bert Steltenpool, binnengekopt uit een corner van Kees Tol in minuut 19, was de wedstrijd open en waren er voor beide ploegen een aantal mogelijkheden op te schrijven. De eerste was voor Harkemase Boys, de tweede voor Spakenburg, en dat beide in de eerste 7 minuten. In de 11e minuut kwam Spakenburg goed weg toen doelman Ter Wielen een prima redding in huis had op een kopbal van Jan Hooiveld. Na de 0-1 was het wederom Hooiveld die een aardige mogelijkheid mistte op de gelijkmaker alvorens onder meer Tol en Waalkens verzuimden om de score voor de ploeg van John de Wolf uit te breiden. Het spel bleef voor rust op en neergaan met kansen aan beide zijden. Echter was doelman Ter Wielen van Spakenburg uitstekend in vorm. Vooral op een hard schot van weer Hooiveld redde hij uitstekend en ook in de rebound kon hij fraai redden op de inzet van De Vries waarmee hij zijn ploeg op de been hield. Zeven minuten voor de rust was het Kees Tol die niet faalde. Pilon had een prachtige assist in huis en Tol ronde koelbloedig af.

Na de rust wisten beide ploegen niet meer te brengen wat zij in het eerste bedrijf lieten zien. Nauwelijks kansen en geen doelpunten zorgden dat de 0-2 van voor rust tevens als eindstand op het scorebord in Harkema te lezen was en daarmee heeft Spakenburg de aansluiting met de top weer gevonden (4e) met 8 punten uit 4 wedstrijden en blijft Harkemase Boys steken op plek 12 met 4 uit 4.

Overige uitslagen en doelpuntenmakers Derde Divisie zaterdag: 

Jong Volendam – DOVO 1-1

’23 Marco Tol 1-0, 74’Adil Mahdadi 1-1 

Jong Groningen – ACV Assen 5-1

Micheal Breij 1-0 en 4-0, Tim Freriks 2-0, Joël Donald 3-0, Marco van der Heide 4-1, Robbert de Vos 5-1

Jong FC Twente – ONS Sneek 3-2

Micheal Lanting scoort tweemaal voor ONS Sneek. Van Jong FC Twente hebben wij helaas de doelpuntenmakers niet.

Capelle – ODIN’59 Afgelast

Scheveningen – ASWH Afgelast

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws