WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Quick Boys slaat dubbelslag in Heemskerk bij ADO’20 (dubbelinterview)

Barry / Amateurs / 5 maanden geleden

Foto: Raymond de Waard

Quick Boys heeft een dubbelslag geslagen in Heemskerk bij ADO’20. Zowel Raymond de Waard als Jesper de Vré zullen aankomende zomer de stap naar het Blauwwit van Katwijk maken. De buitenspeler (De Waard) , en aanvallende middenvelder die ook in de spits uit de voeten kan (De Vré), tekenen een contract voor de duur van twee seizoenen. 

Als eerst van harte gefeliciteerd mannen. Een dubbelslag in Heemskerk voor Quick Boys. Zo kan ik het wel noemen. Wanneer is het eerste contact geweest. En waarom jullie beide? 

De Waard: “Ze zochten een rechtsbenige buitenspeler en een nummer 10 met diepgang en scorend vermogen. Wij hoorden dat ze ons al vanaf vorig seizoen aan het volgen waren. Na de wedstrijd in oktober tegen OFC kreeg ik een belletje dat Quick Boys geïnteresseerd in mij was en aan het einde van dat telefoongesprek vroegen ze om het nummer van Jesper omdat ze daar ook gecharmeerd van waren. Sindsdien hebben wij de onderhandelingen samen gedaan.”

De Vré: “Tijdens het gesprek vertelden ze inderdaad al dat ze ons vorig jaar ook al op de radar hadden samen. In oktober namen ze, al behoorlijk vroeg in het seizoen dus, contact met ons op en vroegen of we belangstelling hadden in een overstap naar Quick Boys. Vervolgens zijn ze een keer of 6 komen kijken en hebben we ze overtuigd. We zijn ook elkaars beste vrienden dus dat is extra leuk.”

Geweldig zeg!! Hoe lang zijn jullie dan al vrienden en spelen jullie met elkaar?

De Vré: “We zitten al 10 jaar in dezelfde vriendengroep en spelen al 3 jaar met elkaar bij ADO’20. En we spelen  ook al 7 jaar met elkaar in de zaal bij White Stones. Sinds dit jaar in de Eredivisie, het hoogste niveau van Nederland.”

Oke, dat is hoog niveau. Waren jullie er snel uit met Quick Boys en mogen jullie blijven zaalvoetballen?

De Waard: “Nou, we hebben nog wel pittig moeten onderhandelen omdat het natuurlijk niet niks is om 4x per week naar Katwijk te rijden. Maar gelukkig zijn we eruit gekomen. We mogen helaas niet meer zaalvoetballen van Quick Boys, maar aan de andere kant zou dat toch ook niet meer te combineren zijn omdat we niet meer op zondag maar vanaf volgend seizoen op zaterdag zullen spelen, en in de zaal speel je op vrijdagavond.”

De Vré: “We hebben het net tegen onze teamgenoten van White Stones verteld. Zij vinden het jammer, maar snappen het wel en gunnen ons deze stap van harte. Dat is mooi natuurlijk.”

Jammer, maar jullie krijgen er wel iets moois voor terug. Van de 3e divisie zondag naar de 3e divisie zaterdag en misschien zelfs wel de Tweede Divisie! Prachtstap toch?

De Vré: “Het is zeker een fantastische stap. Een paar jaar geleden speelde ik nog bij dorpsclub HSV in Heiloo in de vierde klasse. Nu op dit mooie niveau bij een prachtige club in de Derde Divisie zondag, en volgend seizoen met een beetje mazzel in de Tweede Divisie. Daar geniet je wel van ja.”

De Waard: “Ja… ik begon bij Zeevogels en daarna heb ik 3 jaar bij AZ gespeeld. Daarna een jaartje bij AFC’34 voor FC Volendam aan de deur klopte. Maar daar vond ik het gewoon zelf niet zo leuk en ben ik terug gegaan naar AFC’34 en daar brak ik door in het eerste en nu zit ik 3 jaar bij ADO’20 waar ik met heel veel plezier speel. en dan klopt Quick Boys aan….”

Denken jullie dat het wennen word? Het is toch wel een aardig verschil! En daar komt bij dat Quick Boys misschien wel een van de grootste amateurclubs van Nederland is en de supporters zijn er ook altijd in grote getale! 

De Waard: “Dat is ook zeker een reden om over te stappen. Om het zaterdagvoetbal te proeven en de ambiance mee te maken bij een club als Quick Boys. We hebben ook gekeken bij de wedstrijd tegen SJC maar qua niveauverschil in het voetbal vond ik het meevallen. Natuurlijk is en kan dat een momentopname zijn, maar ik verwacht er wel gelijk te kunnen staan. Het zal altijd wennen zijn in een nieuwe omgeving maar daar kies je bewust voor en dit moet je toch willen als voetballer.”

De Vré: “Ja een nieuwe club is natuurlijk altijd even wennen, maar ik weet zeker dat wij er meteen zullen staan. Het meeste draait om de mentaliteit en die is bij ons, ik spreek namens ons beide omdat ik het ook van Raymond weet, altijd 200%. En dan in de ambiance spelen en in dat stadion bij Quick Boys, daar doe je het allemaal voor.”

En jullie krijgen met Edwin Grunholz ook een trainer die er dan net is. Die neemt na dit seizoen het stokje over van Erik Assink. Hebben jullie met hem gesproken en wat vinden jullie van hem?

De Vré: “Klopt! Ja, deze trainer heeft op ons wel een stapje voor. Die man is de beste zaalvoetballer  van Nederland en misschien wel op de wereld geweest. Met onze zaalvoetbal achtergrond is dat natuurlijk heel gaaf. Wat betreft het voetbal op het veld…. We spelen al twee seizoenen tegen zijn ploeg Westlandia en hebben beide een aantal keer gescoord, haha. Nee, maar Quick Boys vertelde ons dat hij zeer content is met ons. Wij hebben hem zelf nog niet gesproken maar tijdens de gesprekken hebben we wel te horen gekregen dat het deze trainer zou gaan worden.”

De Waard: “Hij kon ons inderdaad al van die wedstrijden tegen Westlandia waarin wij al positief waren opgevallen. Verder sluit ik me helemaal bij Jesper aan. Die man was in de zaal echt de beste en als trainer op het veld doet hij het al een aantal jaar uitstekend. Ik denk dat wij een paar hele mooie en sportieve jaren tegemoet gaan.”

Geweldig toch! Maar nu eerst het seizoen afmaken bij ADO’20 he. Wat verwachten jullie van de tweede seizoenshelft?

De Waard: “Wij gaan het seizoen zo goed mogelijk afsluiten. We hebben nu bijna alle tegenstanders in onze divisie gehad en we doen eigenlijk voor niemand onder. Dus er kan nog heel veel igebeuren Het mooiste zou zijn om met een prijs deze prachtige club te verlaten.”

De Vré: “Inderdaad willen we het seizoen goed afsluiten. We hebben net een prachtig trainingskamp in Spanje gehad en we zijn met heel veel spelers uit het team bevriend. De supporters, vrijwilligers, bestuur, trainers en staf zijn ook echt geweldig bij ADO’20. Wij gaan zeker via de voordeur weg. We draaien nu uitstekend en een positie in de top drie moet mogelijk zijn. Het mooiste zou zijn om met een prijs de club te verlaten. Met een periodetitel en promotie of zelfs misschien wel met het kampioenschap. Wij zijn er van overtuigd dat dit mogelijk is en zullen daar ook alles aan doen met het hele team.”

Mannen, mag ik jullie onwijs bedanken en natuurlijk heel veel plezier en sportief succes wensen in deze tweede seizoenshelft en vanaf de zomer bij Quick Boys? 

Beide mannen…. Jij ook bedankt Barry en we waarderen het dat je even wacht met publiceren tot wij het met Quick Boys bekend hebben gemaakt. Jij ook heel veel succes met de mooie en leuke website voetbalprof.com.

Dat is dan maar weer mooi meegenomen!! Dankjullie wel!!

Barry Joren Voetbalprof.com

 

 

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!