Nieuws over Amateurs
/ 22 nov 2017 / Amateurs

Ralph Hovestad verlaat IJsselmeervogels en gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging

Ralph Hovestad heeft in goed overleg met IJsselmeervogels besloten om nu al bekend te maken aan het einde van het seizoen te vertrekken bij de Spakenburgers. De 28-jarige verdediger wil op zoek naar een nieuwe uitdaging waar hij wekelijks aan spelen toe komt.

De voor het vorige seizoen van FC Lienden overgekomen Hovestad had een zeer groot aandeel in het kampioenschap 2016/2017 van IJsselmeervogels in de Derde Divisie zaterdag. Hij speelde maar liefst 31 van de 34 duels en scoorde als verdediger 5 keer voor de rooien van de Westmaat. Dit seizoen komt hij nauwelijks voor in de plannen van de nieuwe trainer, Willem Leushuis, en mocht slechts in 4 van de 12 duels invallen.

Wij spraken de ongelooflijk sympathieke Ralph Hovestad en vroegen hem wat zijn plannen waren en waarom nu al deze beslissing; “Ik ben tot dit besluit gekomen om het nu al aan de club aan te geven omdat ik graag duidelijkheid wilde geven. Ik ben geen jongen die overhaaste beslissingen neemt, maar omdat ik dit seizoen aan weinig speeltijd toe kom verlies ik een beetje het plezier. Ik ben 28 en kan nog een aantal jaar mee op hoog niveau. De tijd dat ik nog goed mee kan wil ik niet doorbrengen op de bank. Ik wil gewoon graag spelen en van waarde zijn voor een elftal en een mooie club. Door het nu aan te geven aan de fantastische club IJsselmeervogels en het in een vroeg stadium naar buiten toe bekend te maken hoop ik dat er clubs komen en dat ik rustig af kan wegen waar mijn toekomst zal liggen. Dit vind ik het eerlijkst tegenover IJsselmeervogels maar ook tegenover mezelf.”

Het is inderdaad wat vroeg maar wel zo eerlijk. Waar zou je graag willen spelen? Wat is belangrijk voor je? ” Het spelletje is gewoon veel te mooi om op de bank te zitten. Ik kan natuurlijk nooit een basisplaats eisen maar ik denk dat ik goed genoeg ben om in de tweede of derde divisie te spelen. Ik vind het schitterend als er veel mensen langs de lijn staan, daar doe je het voor als voetballer. Ik woon in Amstelveen vrij centraal dus als er clubs komen, wat natuurlijk altijd afwachten is maar waar ik wel op hoop, dan zal ik zorgvuldig afwegen wat het beste bij mij past. Maar een club uit bijvoorbeeld de Bollenstreek zou fantastisch zijn.”

je heb wel een aardig lijstje met prijzen waar je aan meegewerkt heb he? “Ja ik mag niet klagen. Ik heb al een hele mooie tijd als speler meegemaakt en daar geef ik graag spelend een vervolg aan.”

Wat heb je allemaal behaald Ralph? “Nou ja, ik niet alleen natuurlijk he. Dat is allemaal in samenwerking met spelers en een technische staf gedaan. Maar in het seizoen 2012-2013 promoveerde ik met usv Hercules naar de hoofdklasse. Toen ging ik het seizoen erop naar Ajax zaterdag en promoveerde ik naar de Topklasse. Het seizoen 2015-2016 werd ik met FC Lienden kampioen van de Topklasse en wonnen wij de Supercup, en vorig seizoen had ik een geweldig seizoen met IJsselmeervogels door kampioen te worden in de Derde Divisie zaterdag.”

Dat is een mooi lijstje Ralph. Mag ik je bedanken dat je ons weer even te woord heb gestaan en wij willen jou heel veel succes en geluk wensen met het vinden van een schitterende club waar je nog veel voetbalplezier zult beleven.

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws