WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

RECHTSZAAK: WILHELMUS VERSUS KNVB (DEEL 2)

Barry / Nieuws / 3 jaar geleden

Maandag aanstaande, 4 september, zal het Arnhems Hof om 14.00 uur uitspraak doen in het spoedappél dat de Voorburgse zondag tweede – of derdeklasser Wilhelmus heeft aangespannen tegen de KNVB. De club eist door fouten die de KNVB heeft gemaakt alsnog te worden ingedeeld in de tweede klasse, waar de KNVB, die haar fouten overigens toegeeft, de club in de derde klasse zondag wil indelen.

Kort en bondig weergegeven is het probleem ontstaan doordat de KNVB de gestaakte wedstrijd tussen Wilhelmus en PVC uit Utrecht, nacompetitie om promotie/degradatie tussen 2e en 3e klasse, niet heeft laten uitspelen nadat de dienstdoende scheidsrechter de wedstrijd na 82 minuten had gestaakt. De KNVB regels schrijven voor dat elke wedstrijd die is gestaakt en die gevolgen heeft, bijvoorbeeld voor degradatie of promotie, uitgespeeld dient te worden. Dat is niet gebeurd in deze situatie. Na de 2-2 in Utrecht en de 2-1 voor PVC in Voorburg na 82 minuten had Wilhelmus, ondanks dat het nog met slechts 8 spelers in het veld stond, het recht om het restant uit te spelen.

Het gaat er daarbij vooral ook niet om wat er waarschijnlijk zou zijn gebeurd. Bijvoorbeeld omdat tijdens voetbalwedstrijden soms onwaarschijnlijke dingen gebeuren. Voorzitter Budé van Wilhelmus refereerde in dit kader nog aan de tweeluik tussen Paris Saint Germain en FC Barcelona van vorig seizoen. (4-0 en 1-6) Het gaat om het recht om de wedstrijd uit te spelen. Omdat pas daarna een uitslag vast te stellen is.  Volgens de regels van de KNVB. En dat recht is Wilhelmus ontnomen, door de KNVB.

Wij van voetbalprof.com zijn zeer benieuwd naar de uitspraak van het Hof van Arnhem.  Omdat die in de toekomst zijn gevolgen zal hebben in gelijksoortige gevallen.
 
Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!