WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

RKAV Volendam, Staphorst en Sparta Nijkerk met één been in volgende ronde

Barry / Derde divisie zaterdag / 1 jaar geleden

Vanavond werden er in de nacompetitie drie wedstrijden gespeeld voor finaleplaatsen om de Derde Divisie te halen of daarin te handhaven. 

SJC Noordwijk – Volendam 0-3

SJC, dat kort voor het einde de reguliere competitie oefenmeester Sjaak Polak aan de kant schoof lijkt uiteindelijk niets aan die actie over te houden. SJC speelde voor het behoud van het spelen in de derde divisie maar verloor de thuiswedstrijd in de tweede ronde tegen RKAV Volendam kansloos met 0-3. Tot kort voor rust kon de thuisploeg goed meekomen maar in enkele minuten stond het met 0-2 achter, hetgeen ook de ruststand was. Kort na rust kwam er nog een derde Volendamse treffer overheen en daarmee was het verschil voldoende duidelijk. De wedstrijd werd vanwege weersomstandigheden nog tijdelijk stil gelegd, echter in de stand kwam geen verandering meer.

Sparta Nijkerk – v.v. Eemdijk. 2-0

De Veluwenaren waren voetballend heer en meester op het veld van sportpark De Ebbenhorst. In de eindstand was dat echter onvoldoende terug te zien. Na 33 minuten bracht Adriaan Kruisheer de 1-0 op het scorebord en kort na de pauze verdubbelde Frank Heus die voorsprong. In de eindfase verkreeg Sparta Nijkerk een numerieke meerderheid. Klaas Bout moest er met 2 x geel af, even later gevolgd door David v.d. Groep. Aansluitend liep Yannick Bouw tegen direct rood aan waardoor de groen /witten nog slechts 8 spelers op het veld overhielden. De 2-0 bleef op het scorebord staan, maar het lijkt een bijna onmogelijke opgave voor v.v. Eemdijk, mede gezien de te verwachten schorsingen om de plaats in de derde divisie alsnog zeker te stellen.

SC Feyenoord – Staphorst 0-3

Waar SC Feyenoord zich in de eerste ronde nog wist te ontdoen van ACV in Assen lijkt het in de tweede ronde van de nacompetitie klaar met de aspiraties van de Rotterdammers. De thuiswedstrijd werd met de ruime cijfers van 0-3 verloren. Halverwege de eerste helft kwam Staphorst op 0-1 dankzij Mike Reuvers. Na de pauze bracht Martijn Brakke de tweede treffer voor Staphorst op het scorebord. Over de 0-3 maakten de Rotterdammers zich boos omdat op dat moment hun speler Jordy Bodder geblesseerd was. Noch de scheidsrechter van dienst noch Staphorst stopten het spel en Reuvers haalde uit voor de 0-3. Alleen het tijdelijke noodweer vertraagde de uiteindelijk ruime winst van Staphorst, dat zaterdag in eigen huis de volgende ronde kan bereiken.

Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!