WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Ronald Spelbos stopt als scout bij de KNVB

Barry Joren / Nieuws / 1 jaar geleden

Na 13 jaar zet Ronald Spelbos binnenkort een punt achter zijn loopbaan als hoofdscout bij de KNVB, zo meldt RTV Utrecht. De 64 jarige Veenendaler en de KNVB hebben in goed overleg samen tot deze stap besloten.

Spelbos: “het scouten van internationals en tegenstanders is een bijzonder leuke maar ook fysiek veeleisende functie met onregelmatige tijden en soms lange reizen. Ik heb dit dertien jaar met veel plezier gedaan en vind dat het nu tijd is voor de nieuwe generatie op dit gebied.”

Ronald Spelbos, geboren in Utrecht speelde zelf betaald voetbal bij Velox, HVC, het hieruit voortgekomen SC Amersfoort, AZ ’67, Club Brugge en Ajax. Met AZ ’67 en Ajax werd hij Nederlands kampioen. Wellicht zijn meest memorabele wedstrijd speelde hij in het Amsterdamse Olympisch Stadion, toen hij met AZ ’67 op 20 mei 1981 de tweede finale van de Europa Cup II tegen Ipswich Town speelde. In dat team toen o.m. grootheden als Arnold Muhren, Frans Thijssen, Paul Mariner en Terry Butcher. Na een 3-0 nederlaag in stadion Portman Road speelde AZ ’67 een zeer spectaculaire tweede finale die uiteindelijk met 4-2 werd gewonnen. Datzelfde jaar werd AZ ’67, met o.m. Hugo Hovenkamp, Jan Peters, Kees Kist en Pier Tol kampioen van Nederland. Spelbos bouwde zijn voetballoopbaan af bij DOVO in Veenendaal.

Spelbos kwam, na eerst assistent trainer van Theo Vonk bij FC Twente te zijn geweest, nog voor de selecties van NAC (2x, met eenmaal kampioenschap en promotie naar de eredivisie), Vitesse en FC Utrecht te staan. Voor hij bij de KNVB in dienst trad als scout was hij nog een aantal jaren in te huren als gastspreker en analist bij de NOS.

Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!