WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Royston Drenthe: ”Conditioneel zit ik op ongeveer 75 % !”

Barry / Tweede divisie / 11 maanden geleden

Na afloop van de wedstrijd Quick Boys – Kozakken Boys, afgelopen zaterdag gespeeld op Nieuw Zuid sprak voetbalprof.com met drie van de hoofdrolspelers.

Allereerst met rots in de branding bij de Werkendammers achterin: Sven van Ingen.

Heb jij aan de hand van de eerste vier wedstrijden het gevoel dat het allemaal wat beter loopt dan vorig seizoen ?

“We zijn pas vier wedstrijden onderweg, laten dat er eerst maar tien worden. Maar vorig jaar werden we dertiende en dat zullen we dit seizoen beslist beter gaan doen.”

Jullie hebben centraal achterin nog zo’n beetje dezelfde mensen als vorig seizoen. Is dat een voordeel voor jullie ?

“Ja dat is wel zo. Jacoba, van Huygevoort, Arends, van Nuland, ik zelf. Wij liepen er vorig jaar ook. We kennen elkaar dus al door en door en dat werkt wel zo prettig. Maar toch hebben we 15 nieuwe spelers in de selectie. Toch wel heel veel. We doen met 9 uit vier nu lekker mee, maar dat garandeert nog niks. Ik vind wel dat we nu behoorlijk voetbal spelen, beter dan vorig jaar.”

Jullie lijken vooral rust uit te stralen achterin. Is dat schijn die bedriegt of werkelijkheid ?

“We lieten de ruimtes aan de zijkant vrij en zetten druk in het midden. Daarmee kregen wij ze waar we ze hebben wilden, aan de zijkant. En wij konden juist wel goed van de ruimtes die zij open lieten gebruik maken.”

Het was dus wel blaffen maar niet bijten wat Quick Boys deed ?

“Zo kun je het noemen. Wij hadden het denk ik goed staan, waren over het algemeen sterker bij hun voorzetten en lieten ze weinig door ons midden penetreren. Zij misten de stootkracht om het ons heel lastig te maken.

Jullie hadden Langerak, nu Adfei. Is dat weer heel anders qua training en begeleiding van het team ?

“Langerak kwam toen er bij ons vooral in mentaal opzicht wat moest gebeuren. Daar heeft hij ook op ingespeeld. Dat was een totaal andere situatie als waarin we nu zitten. Deze trainer legt de accenten vooral op tactisch gebied, maar dat kan ook omdat we nu in een heel andere situatie zitten. We kijken veel naar beelden en ook persoonlijk worden we meer tactisch onderwezen. Daar is nu ook ruimte voor.”

Jullie deden het ook anders dan Quick Boys. Zij hadden met Kaars een target man, bij jullie kwam Ouja steeds vanuit het middenveld op en daarmee waren jullie meer verrassend.

“Ja , eigenlijk was Ouja soms iets te ver weg naar voren, maar dat wordt allemaal nog beter afgestemd. Maar kijk je dan naar wat zij bij elkaar speelden aan kansen dan denk ik dat zij best goede voetballers hadden in Bekooy en van Eeuwijk, maar Kaars is bijvoorbeeld niet gevaarlijk geweest. En ook die andere twee aanvallers kregen beiden maar weinig kansen.”

Nu gaan jullie op zoek naar de topposities mag ik aannemen ?

“Nou, het is allemaal nog te vroeg om daar echt iets over te kunnen zeggen. Natuurlijk willen we dat wel, maar laten we eerst maar eens tegen een paar echte toppers gaan presteren en dan nog bovenin mee blijven draaien.”.

Martin van Eeuwijk speelde 80 minuten mee alvorens hij werd gewisseld door Edwin Grunholz.

Zit er wat jou betreft nog echt een groot gat tussen derde en tweede divisie ?

“Ja, voor mij zeker. Ik heb natuurlijk met Lisse in de derde divisie gespeeld en daarna een poosje stil gestaan. Dan is het natuurlijk niet makkelijk in de beginperiode om het niveau van de tweede divisie te halen. Ik ben ook nieuw in het team en dan moet alles nog een beetje groeien. Zowel voor mijzelf als voor het hele team.

Jij hebt voor het seizoen het nodige gedaan om weer terug op niveau te komen?

“Ja ik heb voor mezelf veel getraind en ben meteen aangesloten toen de trainingen voor dit seizoen bij de club begonnen. Zo ben ik gaan proberen om goed aan dit seizoen te beginnen”.

Voelt het voor het gehele team nog wat onwennig om op dit niveau te spelen ?

“Ja natuurlijk, een deel komt van een niveau lager natuurlijk, ik zelf ook. Maar er is voldoende creatief vermogen in het team en we hebben ook best voldoende vertrouwen dat het goed komt. Maar er is veel nieuw, zoals ook de trainer. Het moet allemaal nog wat wennen.”

Ben jij zelf al op het niveau waar je op wilt zijn ?

“Nee dat ben ik niet. Maar ik heb wel het vertrouwen dat dat snel komt.”

Dat is ook nodig als jullie Katwijk een poets willen bakken.

“Ja dat worden prachtige wedstrijden. Daar doen we het allemaal voor. Die wedstrijden zijn hele aparte ervaringen, ook voor ons. We zullen uit een ander vaatje moeten tappen dan vandaag als we resultaten willen halen. Maar dat weten we uiteraard zelf ook wel”.

Royston Drenthe kwam na de pauze in het veld voor Kozakken Boys. Hij is zich nog aan het optrainen om de volle 90 minuten te kunnen volmaken.

Je hebt vanaf de bank gezien hoe het spel zich ontwikkelde. Je wist dus wat je te doen stond.

“Klopt. Ik had gezien waar de ruimtes lagen, de trainer ook. Dus ik wist wat me te doen stond over de linker kant.”

Hoe ver sta je zelf qua balgevoel en conditie ?

“Balgevoel is goed en qua conditie is het denk ik ongeveer 75 %. De trainers en medische staf volgen dat allemaal nauwlettend en mijn eigen fysio ook. Maar ik moest ook een beetje op mezelf letten, goed doseren en momenten goed kiezen maar mezelf niet over de kling jagen.

Hoe lang denk je nog nodig te hebben om voluit te kunnen gaan en je niveau te pakken te hebben ?

“Ik denk twee a drie weken. Dan moet ik voluit over de linkerflank kunnen gaan zoals ik altijd gedaan heb.”.

Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!