Nieuws over Persoonlijke interviews
/ 18 jun 2018 / Persoonlijke interviews

RUIM TWEE MAANDEN UIT DE ROULATIE MAAR IK BEN WEER TERUG!

Ruim 3000 appjes, sms’en, messengerberichten en priveberichten op zowel Facebook, Twitter als Instagram heb ik de afgelopen tijd gemist. Niemand kreeg antwoord, niemand hoorde of zag iets persoonlijks van mij. De hele slotfase van de competities heb ik gemist. Zelfs de nacompetitie mocht ik niet halen. Maar ik ben weer terug. Ik ben weer op de plek waar ik hoor, waar mijn passie ligt. Achter de laptop, u vermaken met mijn verhalen. Ik ben er weer en ga niet meer weg. De reden van mijn plotselinge afwezigheid? Dat zal ik u uitleggen, want dat ben ik u wel verschuldigd, maar daarna zal ik het achter mij laten en er niet meer op terugkomen. 

Het afgelopen jaar was voor mij op persoonlijk vlak een zwaar jaar. Zowel zakelijk als privé ging het niet over rozen. Al een aantal keer had ik aangegeven dat het niet zo lekker ging. Toch ben ik een man die altijd blijft lachen. Lachen om mijn eigen ‘leed’, eigen stommiteiten, eigen pech en over de dingen die mij worden aangedaan. Barry blijft altijd lachen, al was het soms als een boer met kiespijn. Rustig aan doen, stoppen, opgeven, handdoek in de ring gooien? Dat soort uitspraken komen in mijn woordenboek niet voor. Tot dat….

Het was vrijdagavond 20 april. Gewerkt, geschreven, tijd voor een biertje zoals ik elke vrijdag een paar biertjes neem. Al 20 jaar drink ik sowieso op de vrijdag een paar drankjes. Normaal gesproken om te vieren dat het weekend is, om te ontspannen, even tijd voor mezelf. Een muziekje aan, een heerlijk koud blikje Amstel en er verschijnt vanzelf weer een lach op mijn gezicht. Even het hoofd leegmaken om de volgende dag weer de dingen te doen die ik leuk vind. Helaas liep het deze vrijdagavond anders. Een blikje of 4 had ik weggewerkt en er verscheen geen lach op mijn gezicht. Het afgelopen jaar speelde in mijn hoofd voorbij en ik werd er niet vrolijker op. In eerste instantie dacht ik ‘ach, ik neem er nog één’ en dan wordt ik vanzelf wel weer vrolijk. Na nog twee biertjes genomen te hebben sloeg de stemming geheel bij mij om en dat was niet de goede kant. Zie het maar als een emotionele bui, dan maal 10, en als je zo niet in elkaar zit ga je er tegen vechten. Ik kan u vertellen dat dat op die avond een hels gevecht was. Ik heb mijn laptop zowel letterlijk als figuurlijk in de hoek gegooid, en ben naar mijn bed gegaan. Althans, in die veronderstelling was ik…… S’nachts werd ik wakker en stonden er hulpdiensten voor de deur. Nou ja, in mijn slaapkamer, naast mijn bed. Na een uurtje gesproken te hebben leek het iedereen die op dat moment in de woning aanwezig was beter om maar even met ze mee te gaan. Na lang tegenstribbelen stemde ik erin mee, heb ik mijn telefoon neergelegd en dacht een dag later de boel weer op te pakken. Ik liet me immers niet kennen. Sterker nog…. Ik vond het altijd maar onzin om te praten met die kwakzalvers.

Na die zaterdag een aantal gesprekken gevoerd te hebben bleek dat het eigenlijk al jaren niet zo geweldig met mij ging. Tja, ik wist wel dat ik eens wat stres had gehad maar niet dat bepaalde dingen toch wat meer invloed op mijn geestelijke gesteldheid hadden gehad dan wat nu bleek, volgens die zielenknijpers. Inmiddels ben ik erachter dat dit ook wel een beetje zo is geweest. Maar goed, ik heb het advies van de professoren opgevolgd en heb alle banden met de ‘boze buitenwereld’ verbroken. Toch kwam daar natuurlijk weer erg veel stres uit. Immers was het zo dat ik al bijna twee jaar elke dag meerdere stukken op Voetbalprof.com plaatste. Dat ik bezig was om mijn droom te realiseren. Het ging namelijk uitstekend met de website. Aanbiedingen van sponsoren, hele fijne mensen waar ik kantoor mocht houden, veel connecties met spelers, trainers, bestuursleden die mij direct op de hoogte stelden als er iets speelde. Daar heb ik bijna twee jaar keihard aan moeten werken. Ik heb het vertrouwen kunnen winnen en wat nou als ze nu opeens niets meer van mij zouden horen? Dat kan niet…. Ik kon in de slotfase van het seizoen niet zomaar zeggen ‘ik ben er even tussenuit.’

Toch werd ik zeg maar verplicht om al mijn taken neer te leggen. Maar aangezien ik bijna alles zelf doe, ik 10 tot 14 uur per dag alles zelf bij hield van wat er speelde in de Tweede Divisie, de twee Derde Divisies en de vier Hoofdklassen en zo plotseling zou er niets meer gebeuren, zou er niets meer op de website gepubliceerd worden, dan verlies ik alle geloofwaardigheid. Dan kon ik mijn droom wel vaarwel zeggen. Hierdoor werd de stres nog groter. Gelukkig waren er een paar mensen die mij vertelden dat ze de dagen na die zaterdag even alles voor mij op een rijtje gingen zetten en erop terug zouden komen. En dat kwamen ze….

Ik ben nu twee maanden verder en dit is mijn eerste bericht op de website. Maar liefst twee maanden ben ik weggeweest, maar Voetbalprof.com leeft nog. Ik heb heel erg lieve berichten gekregen. Ik werd gemist. Mijn berichten, mijn verhalen, mijn manier van schrijven werd gemist. Echter is er iemand die ik ongelooflijk wil bedanken. Door hem kan ik vanaf vandaag mijn verhalen, mijn analyses en mijn berichten weer gewoon schrijven. Mijn verslaggever Theo Uphus heeft de twee maanden van mijn afwezigheid alles op zich genomen. Heeft bijna dagelijks de website bijgehouden. Heeft zich tien slagen in de rondte gewerkt om de boel draaiende te houden en ik heb net alles terug gelezen en gekeken….. Hij heeft het echt perfect gedaan. Ik ben ongelooflijk blij en trots dat ik deze man vorig jaar heb ontmoet. Niemand had dit beter voor mij op kunnen vangen dan dat hij heeft gedaan. Theo heeft persoonlijk gezorgd dat de goede contacten die ik had opgebouwd niet verwaterden. Dat de mannen die mij altijd voorzien van informatie op de hoogte waren van mijn ongemakken. Dat ik gewoonweg niet bereikbaar was maar dat hij de informatie graag ter harte nam. Ja, Theo heeft gezorgd dat Voetbalprof.com niet dood is maar gewoon door kan gaan met waar ik twee maanden geleden verplicht mee moest stoppen.

Soms denk je dat je niemand heb, dat je overal alleen voor staat maar dat je toch alles zelf wel op kunt lossen. Helaas is gebleken dat niet alles zelf op te lossen is en je altijd mensen om je heen nodig heb. Gelukkig had ik voor de website Theo die zich met ziel en zaligheid heeft ingezet waardoor ik vanaf vandaag weer door kan gaan met bouwen. Ik ben erbovenop en heb mensen om mij heen waar ik verder mee kan. Mijn bureau bij die fantastische mannen, Walter Schuurman en Marcel van Veen, van Elite sports Europe (één van de grootste importeurs in de beste keepershandschoenen van Europa) is gewoon voor mij vrij gehouden en ben ik weer welkom om de website verder uit te breiden. Theo blijft als een groot man assisteren. Mijn familie staat achter mij en de sponsoren zijn mij allen trouw gebleven. Ik ben dankbaar. Dankbaar aan deze mensen. Maar vooral dankbaar aan Theo Uphus. Zonder Theo had Voetbalprof.com waarschijnlijk niet meer bestaan.

Theo, ongelooflijk bedankt en geniet van jou welverdiende vakantie met je geweldige vrouw Ellen. Als je terug bent zorg ik voor een verrassing. 

Verder wil ik iedereen bedanken die vertrouwen heeft gehouden in de website. Die de website is blijven volgen. Die heeft gereageerd, artikelen op zowel Facebook als Twitter heeft gedeeld of geliked, en de mensen die naar mij gevraagd hebben. En dat zijn er nogal wat. Ik ben vanaf vandaag weer eindverantwoordelijk voor alles wat er op de website gebeurt. Ik ben niet veranderd, dus niet alles zal positief zijn wat er geschreven wordt. Zelfs de instanties waar ik de afgelopen maanden mee te maken heb gehad hebben mijn ongezouten mening veelvuldig aan moeten horen. Zelfs deze mensen raakten af en toe gefrustreerd van mij maar ze zijn er wel achter gekomen dat ik mijn mening niet onder stoelen of banken schuif. En sterker nog, ik kreeg ook nog vaak gelijk, haha.

Tevens wil ik Noordwijk, Eemdijk, OSS’20, VV SJC, SV Spakenburg, Jong Vitesse en VV Katwijk alsnog van harte feliciteren met de kampioenschappen in de Hoofdklassen, de Derde Divisies en de Tweede divisie en alle clubs mijn oprechte excuses aanbieden dat ik de slotfase van de competitie niet mee heb gemaakt.

Vanaf nu gaan we ons richten op het nieuwe seizoen. Wel komt er enige verandering op de site. Helaas heb ik moeten besluiten om de vier Hoofdklassen te laten vallen. Het is momenteel ondoenlijk om wekelijks genoeg aandacht te besteden aan bijvoorbeeld vier competities op de zaterdag. Het één lijdt onder het ander. Daarom heb ik besloten om onze aandacht te richten op de Derde Divisies en de Tweede Divisie. Tevens zal ik de ogen meer gaan richten op de Eerste Divisie. Deze competitie wordt namelijk gespeeld op de Vrijdag en de maandag waardoor ik daar ook de volle aandacht aan kan besteden. Als alles vanaf nu volgens plan verloopt zal de Hoofdklasse het seizoen daarna wel weer op de voet gevolgd worden, maar voor nu is het gewoon teveel hooi op de vork zoals dat zo mooi heet.

Beste volgers van Voetbalprof.com, natuurlijk wil ik u ook ongelooflijk bedanken voor de steun en de bezorgdheid. Ik hoop dat ik uw vertrouwen niet teveel beschaamd heb en dat u mij zult blijven volgen. Ik ga er persoonlijk voor zorgen dat ik de website niet saai zal laten worden. Zoals ik altijd gezegd heb, ik ben anders dan een normale journalist. Iets gekker (dat is nu wel gebleken), vreemder, iets meer recht door zee. Maar altijd eerlijk en oprecht.

Heel veel plezier met de leukste voetbalwebsite van Nederland. Voetbalprof.com

Barry

 

 

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws