WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Samenvatting alle wedstrijden Derde Divisie zaterdag

Barry / Derde divisie zaterdag / 11 maanden geleden

1. Ajax (am.) – DVS ’33 0-4

DVS ’33 rolde Ajax in het vierde kwartier van de wedstrijd op. Binnen het kwartier was het 0-1 doordat Joshua Patrick een assist van Benjamin Roemeon netjes afmaakte. De 0-1 was ook de ruststand op de Toekomst. Na de pauze was het gauw gedaan met het verzet van de Amsterdammers. Na een overtreding op Olivier Pilon ,maakte Oktay Ozturk de penalty af, even later was het Patrick die zijn tweede van de middag maakte en inde 57e minuut werd de eindstand bereikt toen Olivier Pilon een zelf afgedwongen strafschop in twee termijnen afmaakte.

2. VVSB – DOVO 2-2

In de avonduren zijn VVSB en DOVO een terecht 2-2 gelijkspel overeengekomen op sportpark de Boekhorst in Noordwijkerhout. Simon van Zeelst was namens de bezoekers het eerst succesvol in deze wedstrijd. Hij kopte namens de bezoekers de 0-1 uit een hoekschop tegen de touwen. Met deze stand werd ook gerust. Paars/geel kwam in de tweede helft terug in de wedstrijd. Eerst was het de snelle Lulinho Martins die met een poeier van afstand de 1-1 verzorgde, Tom Kok wist zo’n tien minuten voor tijd zelfs nogmaals te scoren namens Sint Bavo. De 2-1 werd toch niet vastgehouden, want in blessuretijd scoorde Gokhan Yasar alsnog de gelijkmaker. VVSB ging in de laatste seconden nog op zoek naar de zege en was daar nog dicht bij toen Rob Zandbergen zich voorin meldde en een kopbal afvuurde. De bal werd echter van de lijn gehaald en de puntendeling was daarmee een feit.

3. BVV Barendrecht – v.v. Ter Leede 4-1

De club uit de Bollenstreek die vorige week nog een fraai debuut beleefde door de zege op VVSB moest deze keer haar meerdere erkennen in een andere degradant uit de tweede divisie. BVV Barendrecht overspeelde de Sassemers zelfs in de eerste minuten en zij die zich enkele minuten na het beginsignaal pas meldden deden dat dus bij een 2-0 stand. Peter de Lange en Qjel Krolis schudden Ter Leede hardhandig wakker. De Rijnmonders bleven heer en meester en liepen voor de pauze al uit tot 4-0. Marouane Bakour werkte de derde treffer tegen de touwen en vlak voor rust liet Bram de Bruin een voorzet op maat los die door Niels Vorthoren werd binnen gekopt. In de tweede helft geloofde Barenddrecht het wel een beetje en kon Ter Leede de schade tenslotte beperken tot 4-1. Jim Gilissen wist kort voor tijd een hoekschop binnen te koppen.

4. ODIN ’59 – Hoek 0-1

Net als een week eerder heeft Hoek aan 1 treffer voldoende gehad om de drie punten binnen te halen. Dat de Heemskerkers niet tot scoren konden komen moet vooral Jayson Halman, de snelle vleugelspits zich aanrekenen. Hij kwam een aantal keren in riante scoringspositie maar wist het telkens niet af te maken. Halverwege de tweede helft loste Edwin Franse een schot dat doelman Mendering wel kon tegen- maar niet vasthouden. De rebound werd door centraal verdediger Gert Jan van Leiden ingekopt. Daarmee heeft de equipe van Lieven Gevaert voorlopig 6 uit 2.

5. V.v. GOES – Jong Almere City 0-3.

Na de wat verrassende zege van Goes vorige week gingende Zeeuwen kansloos onderuit tegen de jonge profs uit Almere. Die stonden na amper 10 minuten al op voorsprong dankzij Samuel Brobbey. Halverwege de eerste helft kreeg Aninkora namens de gasten een fraaie kans op de 0-2, echter doelman Brian Meulmeester stopte de poging vanaf 11 meter. Niet veel later lag die tweede Almeerse treffer er alsnog in bij de Zeeuwen. Mees Kaandorp wist een vrije trap fraai binnen te schieten. Even dachten de Zeeuwen terug in de wedstrijd te komen toen Hiep Nguyen een vrije trap

tegen de onderkant van de lat schoot. Waar een aantal mensen meende dat de bal achter de lijn op de grond spatte gaf de scheids, die buiten het strafschopgebied stond en ook zijn collega niet in de buurt van de achterlijn zag staan geen treffer. Aan de andere kant was het kort na dit moment wel raak. Meghan Verpoort maakte de derde treffer voor de profploeg.

6. SteDoCo – Excelsior ’31 0-2

In een spannend duel trokken de Rijssenaars uiteindelijk met 0-2 aan het langste eind. Beide teams kregen voor de pauze kansen. De thuisclub via Kyle Doesburg en Joran Schroder terwijl met name Hilke Penteman en Diks voor Excelsior ’31 in schietpositie kwamen. Het duurde tot halverwege de tweede helft voor er een doelpunt viel. Hakim Ezafzafi scoorde met een afstandsschot de 0-1. Het team van Frans Adelaar trachtte het tij nog te keren met kreeg vlak voor tijd de genadeklap toen Hielke Penterman vanaf de stip kon scoren.

7. VVOG – Sparta Nijkerk 1-3.

De West Veluwe derby werd na een 1-1 ruststand een prooi voor de gasten. Sparta Nijkerk, dat eerder deze week Gino Coutinho binnen hengelde als opvolger voor de langdurig geblesseerde doelman Hoogewoning was gedurende lange periodes de betere in het veld. Adrian Kruisheer drukte dat na 18 minuten ook uit in de score. Kort daarna wist Mike Ahrens de stand echter weer in evenwicht te brengen en met de 1-1 stand werd ook gerust. Ook in de tweede helft waren de bezoekers de bovenliggende partij. Dit overwicht werd uiteindelijk uitgedrukt door treffers van Maurice de Ruiter en nogmaals Adriaan Kruisheer.

Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!