WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

SATIRE VAN HANS VAN BREUKELEN? ‘IK STAP MET EEN GOED GEVOEL OP’

Barry / Nieuws / 3 jaar geleden

Hans van Breukelen heeft zijn ontslag bij de KNVB ingediend. Na precies een jaar geeft de oud-keeper van PSV en het Nederlands elftal er per 1 augustus de brui aan. In een verklaring zegt Van Breukelen ‘met een goed gevoel’ afscheid te nemen van de functie van Technisch directeur bij de KNVB.

Hans van Breukelen werd precies een jaar geleden aangesteld en sinds die tijd was er een tsunami aan negatieve publiciteit rond de KNVB. De ongelooflijke amateuristische houding rondom het aanstellen en ontslaan van Danny Blind, het aanstellen van de nieuwe bondscoach Dick Advocaat met zijn assistent Ruud Gullit, het plan Winnaars van Morgen en de rel rond BTSW zijn in Nederland in zeer slechte aarde gevallen. Vooral de persconferentie waarin Van Breukelen met een PowerPoint presentatie zijn ideeën tentoonstelde en daarin probeerde uit te leggen hoe het mis kon gaan met de beoogde aanstelling van Henk ten Cate deed de hele voetbalwereld met de wenkbrauwen fronsen. Er werd zelfs gelachen. Het was een wanvertoning van jewelste, maar van Breukelen en Decossaux wilden van geen wijken weten. Éen van de twee heeft nu in elk geval zijn conclusie getrokken.

In een verklaring zegt Van Breukelen: “Ik vertrek met een goed gevoel, omdat ik weet dat ik er alles aan gedaan heb om onze doelstellingen te realiseren.”

Het is eigenlijk een trieste verklaring en kan bijna niet anders zijn dan satire. Een man met het hart op de goede plaats die door heel Nederland is uitgelachen en beschimpt. Die door elk medium en door iedereen die een beetje voetbalhart heeft is afgebrand, die zegt dat hij met een goed gevoel afscheid neemt. Dit kan gewoon geen goed gevoel hebben gegeven. Hij moet blij zijn dat hij het stokje afgeeft en moet proberen zijn rust te vinden. Bij de aanstelling van Hans van Breukelen werd er al grote twijfel getrokken in de kwaliteiten van de oud keeper en naar nu gebleken terecht. Hij is absoluut ongeschikt voor deze baan en met hem zouden er meer moeten volgen. Onder meer Jean Paul Decossaux.

Ook bij het amateurgedeelte van de KNVB is het al lange tijd onrustig en ook daar hebben wij meerdere malen over geschreven. Wij van voetbalprof.com hebben daarom afgelopen week een mail gekregen van Jan Dirk van der Zee,  directeur amateurvoetbal van de KNVB. Daarin zei hij dat wij, als we bepaalde feiten wilden weten over het amateurvoetbal en de situaties daaromheen wat betreft de beloftenteams en het pupillen voetbal, wij op de koffie konden komen en dat wij niet zomaar onze emotie moeten laten gaan voor wij de feiten weten. Wij hebben deze uitnodiging geaccepteerd en wij wachten op de mail met datum en tijd om een goed gesprek aan te gaan en de zaken ook van de kant van de KNVB te horen.

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!