WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

SCHITTERENDE STAP TERENCE GROOTHUSEN VAN HFC EDO NAAR FC DORDRECHT

Barry / Betaald / 3 jaar geleden

Een prachtige zomerse transfer voor Terence Groothusen. De 20-jarige aanvaller verkast van het Haarlemse HFC EDO, dat tegenwoordig uitkomt in de eerste klasse van de KNVB, naar FC Dordrecht dat acteert op het één na hoogste niveau, de Jupiler League.

Groothusen kwam vanuit de B1 van het Amsterdamse DWS naar HFC Edo in Haarlem. Daar ging hij trainen en spelen in het elftal onder 19 bij Barry Tjeertes. Een stap waarvan Groothusen blij is dat hij hem in die tijd gemaakt heeft. “Ik ben echt heel erg blij dat ik die stap gemaakt heb. Barry Tjeertes ben ik echt dankbaar dat hij het vertrouwen in mij heeft gehad. Hij heeft mij op een perfecte manier begeleidt en dat doet hij nog. Natuurlijk ben ik EDO en onder meer Roy van der Mije en Koos Waslander ook dankbaar. Op mijn 18e jaar mocht ik bij Roy van der Mije debuteren in EDO 1 dat toen in de Topklasse speelde. Tjeertes vertelde mij dat ik dat wel aankon maar dat ik hard moest gaan werken. Hij heeft me zowel fysiek als mentaal ondersteunt, en trainer van der Mije zag dat ik daar goed mee bezig was en gaf mij de kans om te debuteren. Vorig jaar in de Hoofdklasse verdiende ik daarom een basisplaats. Dat had ik naar alle waarschijnlijkheid zonder de steun en begeleiding van Barry en de kans van de trainer niet gered. Ik maakte vorig seizoen in de Hoofdklasse 16 doelpunten. Dit seizoen heb ik er 14 op mijn naam staan. Ik zit veel in de sportschool om fysiek nog sterker te worden en ga het aankomende seizoen zorgen dat ik helemaal fit aan de voorbereiding bij FC Dordrecht kan beginnen en keihard werken om een basisplaats af te dwingen en veel te gaan scoren in de Jupiler League. Dit is waar je het voor doet. Het is echt fantastisch om deze stap te maken.”

Barry Tjeertes: “Terence heeft heel veel kwaliteiten. Hij is fysiek sterk, groot en technisch vaardig. Hij had alleen wat begeleiding nodig en moest een extra stapje maken. Zowel ik als de club HFC Edo, Roy van der Mije, Koos Waslander en nu dus de Technische commissie zien het in hem zitten. Ik ben ervan overtuigd dat als hij doorgaat op deze weg dat hij dit niveau aan kan en zich zelfs nog verder kan ontwikkelen. Hij is jong en krachtig, dus wie weet. Maar eerst deze stap maar weer volbrengen. Ik ben trots dat ik mee heb kunnen werken aan deze stap. Als iemand zo’n stap kan maken dan moet je hem niet in de weg zitten maar hem juist begeleiden naar het juiste. Daar is HFC EDO het, ondanks dat zij het natuurlijk jammer vinden om zo’n speler te zien vertrekken, wel mee eens en daar ben ik blij om.”

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!