Nieuws over Persoonlijke interviews
/ 18 sep 2017 / Persoonlijke interviews

DE SELECTIE VAN BARRY TJEERTES: LINKERSPITS VINCE DE KWANT

Zoals in de introductie beschreven zullen wij in 14 dagen tijd een selectie van jonge spelers tussen de 18 en 22 jaar samenstellen die in de ogen van hoofd jeugdopleiding van het Haarlemse HFC EDO, Divisie scout bij AZ Alkmaar en spelersbegeleider, Barry Tjeertes, de potentie hebben om de top van het amateurvoetbal te bereiken en zelfs met inzet, training, en mentaal sterker worden het betaalde voetbal zouden kunnen bereiken. Na keeper Virgil Deen, rechtsback Ilias Bronkhorst, centrale verdedigers Wessel Boer en Daan Siegerist, linksback Derrin Wijdenbosch, rechter middenvelder Elroy Tuur, linkermiddenvelder Roy Castien en nummer 10 Frencil Lewis waren we daarna toe aan de aanval. Daar koos Tjeertes voor FC Rijnvogels spits Arno Dijkstra als rechtsbuiten en Levy van Nispen als centrumspits. Vandaag alweer de laatste speler in de basiself van Tjeertes. Linkervleugelaanvaller, Vince de Kwant!

Tjeertes: “Net als de linksback positie is ook de linksbuiten positie erg schaars. Je ziet tegenwoordig ook dat er steeds meer aanvallende middenvelders aan de linkerzijkant terecht komen waar dan van wordt verwacht dat ze tussen de linies komen en vanuit daar creatief gaan worden. Toch heb ik gekozen voor Vince de Kwant als linksbuiten in mijn elftal. Ook weer een rechtsbenige speler die opgeleid is als centrumspits en nu op links staat.  Vince is lichtvoetig heeft een zeer fijne techniek en een patent op mooie goals maken. Hij mag fysiek nog wel wat stapjes gaan maken, maar hij is absoluut een speler met veel potentie. Tot een vaste waarde is het nog niet gekomen bij Koninklijke HFC maar elk jaar maakt hij zijn minuten en zit hij er dicht tegenaan. Zijn doorbraak zal er snel komen en ik denk dat we nog veel gaan genieten van zijn kwaliteiten en hopelijk mooie goals.”

Ook Vince de Kwant vond het erg leuk dat hij door Barry Tjeertes was ‘geselecteerd’ in het talententeam van de regio Haarlem. Hij reageerde: “Ik heb een aantal items voorbij zien komen en vind het elftal van Barry een leuk project. In het elftal zitten veel (ex) teamgenoten en vrienden van mij. Stuk voor stuk grote talenten en ik ben dan ook erg vereerd om hier deel van uit te mogen maken. Dit is nu mijn vijfde seizoen bij de Koninklijke HFC en heb het erg naar mijn zin. Het is een warme club en ik voetbal samen met mijn broertje (Loet de Kwant) ook eerder genoemd door Barry op de rechtsbuitenpositie. Ik heb dus echt plezier in het voetballen. Op de echte doorbraak bij HFC1 moet ik nog wachten, maar zoals Wessel Boer al aangaf, is geduld een schone zaak op onze leeftijd. Ik blijf keihard trainen en weet dat mijn kans dan komt.”

 

De introductie en motivering van Barry Tjeertes en alle spelers die hij in zijn ‘team’ heeft opgenomen met hun reacties kunt u op de site vinden onder ‘Maatschappelijk’ en dan onder ‘persoonlijke interviews.’

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws