Nieuws over 2e divisie
/ 07 okt 2017 / 2e divisie

SENSATIONELE COMEBACK IJSSELMEERVOGELS BIJ VVSB!

Drie kwart van de wedstrijd tussen VVSB en IJsselmeervogels had de thuisclub alles in eigen hand. Het team drong de gasten terug, kreeg de meeste kansen en scoorde zowel kort voor als na de rust. Toen vervolgens invaller Soufyan Moro een rode kaart van scheids Bijl kreeg voorgeschoteld leek de strijd beslist. Maar daar dachten de Rooien uit Spakenburg anders over.  Rond het ingaan van het laatste kwartier wisten zij de stand gelijk te trekken en vanaf dat moment was sportpark de Boekhorst een ware schiettent. Dat het uiteindelijk bij 2-2 bleef had te maken met de factoren geluk, pech, onkunde en vooral ook de kwaliteiten van de keepers.

Voor het zover was wist de thuisclub een veldoverwicht op te bouwen en daar ook kansen en kansjes te peuteren. De behendige vleugelspits Mohamed El Osrouti was na goed 5 minuten de eerste die aanlegde op het Spakenburgse doel maar zag zijn indraaier net over de lat vallen. Het was de inleiding voor nog enkele Noordwijkerhoutse pogingen waar Jaimy Schaap alert op reageerde. Aan de andere kant was er eenmaal een schroeiend schot van Berry Powell bij een vrije trap. Ruben Valk zette er de vuisten tegenaan. Overigens kwamen de gasten nauwelijks tot gevaar. Alleen een knappe vrije trap van Merraki moest door Valk onschadelijk worden gemaakt. Een ander soort gevaar veroorzaakte Justiana nog toen hij de bal ruim over het doel mikte, maar wel precies in een daar achter opgestelde pan vet liet belanden. VVSB zag Frans van Niel nog een bal op de lat koppen en een doelpunt wegens buitenspel geannuleerd worden alvorens in de 42e minuut toch de 1-0 viel. Daar ging een volkomen mistrap van Justiana aan vooraf. Het bracht Frans van Niel in vrije positie en die vond de korte hoek naast Schaap.

Tijdens de thee ruilde Mark Schenning namens de thuisclub Niels van Pelt in voor Richelo Fecunda. Het wedstrijdbeeld werd er niet anders van. VVSB bleef de bovenliggende partij en de 2-0 lag dan ook vrij snel achter Schaap. Tommy Bekooy legde af El Osrouti en zijn schot was de doelman te machtig. Willem Leushuis reageerde direct en bracht zowel Dylan Chiazor als Soufyan Moro in. Spijtig genoeg stond laatstgenoemde amper 5 minuten in het veld toen hij Bekooy op het middenveld hard raakte en de bal net miste. De slechte staat van het veld als gevolg van de slechte weersomstandigheden leek hierbij invloed te hebben. Bijl was echter onverbiddelijk en trok rood.

IJsselmeervogels met een ruim uur te gaan met 2-0 achter en een man minder. Schaap kreeg onmiddellijk weer werk te doen toen El Osrouti zich knap vrijspeelde. Schenning reageerde op de nieuwe situatie door middel van de wissel Verlaan voor aanvoerder Jozic, die zijn band overigens aan de jubilaris doorgaf. Cruciaal in de wedstrijd was de 73e minuut. Met een prachtige dieptepass bracht jubilaris Jordy Zwart (200 wedstrijden voor VVSB) Tommy Bekooy vrij voor Schaap. Bekooy scoorde niet door weer een redding van Schaap en bij de tegenaanval die volgde was het plotseling de net ingevallen Robbert Olijfveld de onverwachte aansluiting verzorgde. Het was ineens weer een echte wedstrijd. Binnen vijf minuten na de 2-1 lag ook de 2-2 al achter Schaap. Ditmaal was het Ozturk die ondanks de numerieke meerderheid van paars/geel vrij kwam en kon afmaken. Mark Schenning probeerde met het inbrengen van Loyd van der Wilden alsnog de punten in Noordwijkerhout te behouden.

Kansen daarvoor waren er nog legio. De toeschouwers werden getrakteerd op vuurpijlen, schitterend keeperswerk, prutswerk, pech, geluk, paniek. Het was er allemaal. Een complete schiettent waarbij alleen de beslissende treffer ontbrak. Aan beide kanten. Daarmee eindigde dit spektakelstuk in 2-2. Daarmee was men in ieder geval in Noordwijkerhout niet tevreden.

VVSB spits Mohamed El Osrouti na afloop: “Ik ben wel teleurgesteld nu. Vooraf weet je dat je tegen de nummer 2 van de competitie speelt en dat het dus niet gemakkelijk zal worden. Maar wij zijn de gehele wedstrijd de betere. Dan staan we met 2-0 voor en met een mannetje meer op het veld. Hoe kan het dan gebeuren dat we nog 2 punten verliezen? Ik denk dat we met te veel in het veld zijn gaan denken dat we de zege al binnen hadden. Met een overwinning hadden we volgens mij nu aan de bovenkant van de middenmoot gestaan. We hebben gevochten om drie punten te behalen. We hadden ze maar hebben zelf veroorzaakt dat ze niet alle drie hier zijn gebleven.”

Realiteitszin dus bij de aanvaller van VVSB. Waar ondergetekende graag aan toevoegt dat terugkomen uit geslagen positie ook een kwaliteit is.

Theo Uphus, voetbalprof.com.

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws