WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Sjaak Polak en SJC na dit seizoen uit elkaar

Barry / Derde divisie zaterdag / 6 maanden geleden

De website van SJC Noordwijk meldt dat trainer Sjaak Polak de club aan het einde van het seizoen gaat verlaten. Dit besluit is in goed overleg tussen trainer/coach en club genomen.

Polak wil graag op een hoger niveau gaan trainen terwijl het beleid van de club er zich vooral op richt om de eigen jeugd kansen te geven. Dat is ook ambitie, maar wel een andere dan die Polak heeft. Door dit al in een zo vroeg stadium samen uit te spreken hebben club en coach ruim de tijd om zich op nieuwe mogelijkheden te richten.

Sjaak Polak stond als voetballer, voornamelijk als linksback, vooral bekend om zijn enorme gedrevenheid en goede vrije trappen. Hij kwam via Scheveningen, waarmee hij amateurkampioen van Nederland werd bij Excelsior terecht en debuteerde daar in het betaalde voetbal. Hij speelde daarnaast o.m. voor Sparta, ADO en FC Twente. Met die laatste club won hij de KNVB beker en speelde hij UEFA Cup voetbal. Hij eindigde uiteindelijk weer bij Scheveningen en besloot vervolgens verder te gaan als trainer/coach.

Hij deed ondertussen ervaring op bij RSV Hoekpolder, de reserves van Quick Boys en de jeugd van Sparta. Bij zijn huidige club SJC was hij afgelopen seizoen zeer succesvol door kampioen te worden in de hoofdklasse en met de club te promoveren naar de derde divisie.

Theo Uphus voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!