WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Sonny ten Hoope en VV Noordwijk komen er niet uit

Barry / Interviews en columns / 1 jaar geleden

Foto: Sonny ten Hoope vorig seizoen bij FC Rijnvogels

Sonny ten Hoope zal naar alle waarschijnlijkheid na dit seizoen vertrekken bij Hoofdklasser Noordwijk. De rechtsback, die ook centraal in de verdediging uit de voeten kan, en de club komen er op het financiële vlak niet uit. Wellicht dat Ten Hoope zijn pijlen gaat richten op zijn werk en het voetbal op hoog niveau, in elk geval voor even, laat voor wat het is. Wij spraken met Sonny Ten Hoope: 

Sonny, ik kwam je vanmiddag tegen en vroeg hoe het ervoor stond. Toen vertelde je dat een contractverlenging afgelopen week is afgeketst bij Noordwijk. Daar wilde ik natuurlijk meer van weten dus ben ik maar even bij je op de koffie he. Wil je niet verder op de Duinwetering?

“Ja, altijd welkom. Het gaat niet om willen. Ik denk dat Noordwijk een van de mooiste clubs van de Hoofdklasse is en ik had dan ook graag willen blijven, maar het gaat niet. Afgelopen jaar heb ik met mijn volle verstand getekend en ben ik akkoord gegaan met het contract zoals het er nu ligt. Dat is een vaste maar kleine maandelijkse vergoeding en daaraan toegevoegd wedstrijdpremies. Zoals iedereen ervanuit ging dat Noordwijk dit seizoen bovenin mee zou draaien, en dus veel punten zou pakken, deed ik dat ook. Dit betekende dat ik dus een kleine vaste vergoeding heb maar waar ik er dus bijna zeker van kon zijn dat er maandelijks iets extra’s bij zou komen door de premies, en dat blijkt wel. We staan bovenaan en maken bijna geen misstap. Mochten wij nu promoveren, en die kans is dus groot, dan is het natuurlijk niet gezegd dat wij ook wel even bovenin mee zullen draaien in de Derde Divisie. Dus dat betekend dan weer dat er minder premies te verdelen zijn waardoor ik minder te besteden heb. Daar komt bij dat ik afgelopen jaar nog bij mijn ouders woonde en inmiddels samen met mijn vriendin een huis heb gekocht. Ik heb dus meer maandelijkse vaste lasten en krijg naar alle waarschijnlijkheid maandelijks dus minder geld van Noordwijk.”

Dus je bedoeld dat Noordwijk dezelfde contractvoorwaarden in de Hoofdklasse hanteert als dat ze volgend seizoen eventueel in de Derde Divisie zouden spelen?

“Ja, daar komt het wel op neer. En dat is ook hun goed recht he. Het is niet zo dat ik Noordwijk in een kwaad daglicht wil zetten. De club heeft een bepaald beleid en hebben mij deze aanbieding gedaan maar daar kan ik helaas niet mee akkoord gaan. Nu komt het erop neer dat ik misschien alleen voor het geld speel maar dat is absoluut niet waar. Ik wil daar wel duidelijk over zijn.”

Maar hoe bedoel je het dan? 

“Als wij promoveren dan spelen we volgend seizoen in de Derde Divisie. Dan wordt er nog meer van je verlangd dan in de Hoofdklasse. Ik heb net een huis gekocht en moet aan mijn maandelijkse verplichtingen voldoen. Als ik minder premies zal ontvangen dan dit seizoen het geval is, en dat ligt in de lijn der verwachting natuurlijk als je op een hoger niveau gaat spelen, dan zal ik wat meer moeten gaan werken. Als ik dan evengoed nog drie keer per week naar de training moet, ik moet meer en meer geven, en ik moet zaterdags voetballen, dan kan ik niet het werk doen wat ik nodig heb om aan die maandelijkse verplichtingen te zullen voldoen.”

Dus eigenlijk kies je dan voor je maatschappelijke carriere?

“Ja daar komt het wel op neer. Maar dat heb ik natuurlijk liever niet. Het liefst speel ik gewoon bij Noordwijk. Ik heb ook gevraagd of zij de premies niet weg kunnen laten en dan een vast bedrag per maand met mij af willen spreken. Daar kan of wil de club helaas niet op ingaan. Dat bedrag is niet heel hoog. Het zal liggen tussen wat ik nu heb zonder de premies en volgend seizoen met eventuele premies, maar dan heb ik wel vastigheid. Vastigheid die ik nodig heb om te voldoen aan wat mij wordt gevraagd maandelijks.”

Het is wel doodzonde natuurlijk? Noordwijk is een club in de Bollenstreek. Het walhalla van het amateurvoetbal!

“Ja natuurlijk is dit heel erg jammer. Noordwijk is een prachtige club met een schitterende accommodatie en een fantastisch publiek. Met mijn medespelers heb ik het super naar mijn zin, de trainer vind ik uitstekend, eigenlijk klopt alles. Maar als ik minder ga verdienen dan dit seizoen dan zal ik meer moeten werken, zo simpel is het. Jammer maar waar. Dan komt het voetbal helaas op de tweede plaats.”

Maar mocht er een club komen voor je die wel aan je financiële verwachting zou kunnen en/of willen voldoen dan sta je er wel voor open?

“Ik ga niet bij Noordwijk weg en naar een andere club als ik er maar een klein beetje op vooruit zou gaan maar waar de sfeer die ik hier heb er niet zou zijn. Nogmaals, dan ga ik liever een stapje lager spelen en op zaterdag gaan werken om aan mijn verplichtingen te kunnen voldoen. Ik moet nu aan mijn huis, mijn vrouwtje en mezelf denken. Maar als er een mooie club komt die wel betaald waar ik genoeg aan heb om zaterdags niet te hoeven werken, dan wil ik altijd praten. Maar ik hoop dat Noordwijk misschien nog ergens een gaatje vind waardoor we er toch uit zouden kunnen komen. Ik speel hier dit seizoen en deze club heeft toch wel mijn hart gestolen.”

Dankjewel voor je openhartigheid Sonny en ik wens je alle geluk en wijsheid toe in de beslissing die je zult nemen. Ik hoop dat jullie er nog uitkomen maar anders wil ik je veel succes wensen met je maatschappelijke carriére. 

“Als ik het met voetbal niet kan verdienen zal ik het met werk moeten doen en dan blijft er gewoon te weinig tijd over. Ik ben blij dat ik mijn hele verhaal mag doen en dat er niet alleen maar naar anderen geluisterd word. Dankjewel en we spreken elkaar snel weer.”

 

 

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!