WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Spakenburg doet na rust wat Scheveningen er voor nalaat: scoren.

Barry / Tweede divisie / 2 maanden geleden

In een aantrekkelijke maar door de harde dwarswind lastige wedstrijd voor de acteurs heeft Spakenburg na de pauze gedaan wat Scheveningen er voor naliet. Binnen enkele minuten na de thee liep het team van John de Wolf naar 2-0 weg. Scheveningen vocht nog volop terug maar wist de score niet meer om te buigen. Spakenburg liep met een 4-2 zege van het veld.

Eigenlijk had de thuisclub al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kunnen en misschien zelfs moeten staan, echter Jordy Deckers wist met twee schitterende reflexen te voorkomen dat de thuisclub op voorsprong kwam. Robinson, die ook bij de eerste kansen betrokken was zag in de 12e minuut andermaal een kans verloren gaan. Zijn kopbal verdween naast het Spakenburgse doel. Dit team kwam na 20 minuten aan een van haar weinige kansen, echter het schot werd uit de bovenhoek geranseld door Benard.

De Wolf kreeg ondertussen met andere problemen te maken, want zag kort na elkaar zowel Philip Ties als Giovanni Graavenbeek geblesseerd uitvallen. Selemi en Menting waren de vervangers. Tien minuten voor de pauze zorgde alleen nog een vrije trap van Spakenburg voor gevaar, echter niemand liep tegen de indraaiende bal aan.

Na de rust was andermaal de eerste kans voor Scheveningen, echter in de tegenaanval bracht Sterling Selemi in stelling en was daar de voorsprong voor de gasten. Vijf minuten later was het zelfs 0-2 na een vlot lopende aanval van Spakenburg. Tom Menting bracht voor en Nathaniel Will vond de rechterbovenhoek achter Benard.

Bij de volgende aanval van de Scheveningers ging Robinson stevig door op doelman Deckers, die aan het hoofd werd geraakt door de spits. Een opstootje volgde en twee spelers, onder wie de aanstichter gingen op de bon bij scheidsrechter Gansner. Deckers bleef nog even staan, kreeg prompt de 1-2 van Aldogan om de oren en verdween aansluitend alsnog naar de kleedkamer. Leon Ter Wielen was de derde noodgedwongen reserve die van de bank kwam. Scheveningen zette alles op de aanval maar zag Spakenburg twee maal in korte tijd profiteren van de geboden ruimte. Kevin Sterling kreeg een cadeautje van Jari de Jong, die een terugspeelbal verkeerd raakte en even later kreeg Jasper Beekhuis de 1-4 op een presenteerblaadje van Youri Koelewijn. Blok bracht in het laatste kwart van de wedstrijd met Donald, van Ree en Roeleveld nog verse krachten, maar meer dan de 2-4 van Koorndijk leverde dat ook niet meer op.

Doelman Ter Wielen van Spakenburg was niet heel enthousiast over de manier waarop hij zijn come back moest maken. “Natuurlijk wil je als sportman ook meedoen met je team. Maar dat wil je niet doordat je collega op deze manier moet uitvallen. Ik hoop dat het allemaal mee gaat vallen met Jordy.”

Trainer John Blok van SVV Scheveningen: “Wij hebben het vooral in de eerste helft laten liggen. We waren voor rust meer aan de bal en gevaarlijker in de kansen. Maar we maakten ze niet af. Zelfs direct na rust had het nog gekund, maar even later stonden we met 2-0 achter. Toen we de 2-1 maakten had ik het gevoel dat we alsnog een resultaat gingen halen, maar toen gaven we weer een doelpunt weg. Jammer, want ik had echt het idee dat er vandaag wat te halen viel tegen deze toch grote tegenstander.”

John de Wolf was een tevreden trainer van de gasten. “Ik was blij dat we Leon ter Wielen net terug hadden van zijn blessure aan zijn vinger. Hij kon het dus overnemen van Jordy. We zullen moeten zien hoe zich die blessure weer gaat ontwikkelen. Of ik al eens eerder drie keer moest wisselen door blessures ? Nee nog nooit meegemaakt. Een volstrekt nieuwe ervaring voor mij.”

Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!