Nieuws over 2e divisie
/ 10 aug 2017 / 2e divisie

SPAKENBURG, IJSSELMEERVOGELS, DE DIJK EN SPARTA NIJKERK STRIJDEN VOOR SALENTEINCUP!

Een kleinschalig toernooi verdeeld over Spakenburg en Nijkerk, de Salenteincup, is voor zowel IJsselmeervogels als Spakenburg goed begonnen. De ploegen van Sandor van der Heiden en John de Wolf speelden hun wedstrijden tegen asv De Dijk en Sparta Nijkerk. Aanstaande zaterdag staan de wedstrijden IJsselmeervogels – asv De Dijk en Spakenburg tegen Sparta Nijkerk op het programma en zal bekend worden wie er met de cup vandoor gaat. 

Sv Spakenburg ligt momenteel op kop in de strijd om de felbegeerde cup. De Blauwen van de Westmaat wonnen de wedstrijd tegen het Amsterdamse De Dijk waar de oud trainer van Spakenburg, Jochem Twisker, aan het roer staat. De Dijk werd afgelopen seizoen ruimschoots kampioen in de Derde Divisie zondag met in de spits de absolute sensatie van het amateurvoetbal met maar liefst 41 doelpunten, Dennis Kaars. SV Spakenburg daarentegen had het slechtst denkbare seizoen uit de historie van de club. Zij degradeerden voor het eerst van het hoogste amateurniveau en zullen dit seizoen kosten wat het kost weer promotie af willen dwingen. De voorbereiding voor het nieuwe seizoen ziet er bij de Spakenburgers in elk geval prima uit. Trainer John de Wolf zet zijn selectie naar zijn hand en spits Kees Tol scoort er lustig op los. Bij de Dijk is dat tot nu toe in de voorbereiding iets anders. Zij verloren Dennis Kaars, die zijn carriére voortzet bij FC Den Bosch in de Jupiler League, en kregen daar twee nieuwkomers voor. Niet de minste uit de voetbalwereld overigens. Jack Tuyp, de spits die tot en met afgelopen seizoen zijn kunsten en scoringsvermogen in de Jupiler League liet zien en Loukili die afgelopen seizoen namens Lienden het net vaak liet bollen. Trainer Jochem Twisker is nog een beetje zoekende in welke formatie hij het seizoen zal gaan starten. Met Tuyp en Loukili heeft hij ander soort spitsen dan Dennis Kaars. Afgelopen zaterdag tegen Volendam speelde hij daarom met Tuyp in de punt met daarachter 5 middenvelders, maar wel aanvallend ingesteld. Uiteraard is Volendam weer een klasse hoger en de eerste twintig minuten deden de Amsterdammers goed mee en speelden in een hoog tempo maar naarmate de wedstrijd vorderde zakte het wat weg, zij het dat Volendam het geluk van de doelpunten enigszins aan zijn zijde had. Zorgelijk was het wel dat zowel Loukili als Tuyp nauwelijks in stelling gebracht konden worden.

Bij Spakenburg liggen de zaken iets anders. Kees ‘pier’ Tol lijkt helemaal terug. De Volendammer beleefde afgelopen seizoen als een zeer teleurstellende. Zoals gezegd degradeerden de Blauwen en ook Tol zelf kwam niet of nauwelijks in zijn spel en daarmee tot scoren. Onder trainer John de Wolf, die afgelopen zomer de overstap maakte van de blauwen uit Veenendaal (GVVV) naar de blauwen uit Spakenburg, maakt de spits weer een gretige indruk en scoort hij weer. Een prima ontwikkeling als je bedenkt dat de blauwen dit seizoen weer terug willen keren naar het hoogste niveau.

Gisteravond werd de wedstrijd tussen de Amsterdammers en de Blauwen uit Spakenburg gespeeld en de Spakenburgers trokken na een prima wedstrijd de zege over de streep. Na een wat aftastend begin, maar waar beide ploegen wel lieten zien te willen voetballen, was het na 34 minuten spelen Kees Tol die de score opende. Van Schooten werd diep gestuurd, bleef goed het overzicht bewaren en bracht Tol in stelling die simpel binnen kon lopen. Een doelpunt uit het boekje, 1-0 waarmee tevens werd gerust.

Direct na rust kwam Spakenburg op 2-0. Sten Vreekamp slalomde door de verdediging van De Dijk en punterde de bal in de hoek. Pas zes minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd deed De Dijk iets terug. El Gourari stond helemaal vrij in de 16 en kon een voorzet vrij maar niet heel eenvoudig in de lange hoek koppen waarbij hij doelman Ter Wielen kansloos liet 2-1. Verder kwam de Dijk niet en ook Spakenburg kwam niet meer tot scoren waardoor dit ook de eindstand was. Na de wedstrijd werden er nog strafschoppen genomen om zaterdag tot een beslissing te komen wie er met de Salenteincup vandoor mag gaan. Ook in de penaltyserie was Spakenburg de sterkste. 5-4.

De andere wedstrijd in de strijd voor de Salenteincup ging tussen de kampioen van de Derde Divisie zaterdag van afgelopen seizoen, IJsselmeervogels en Hoofdklasser Sparta Nijkerk. Deze wedstrijd werd gespeeld aan de rode kant van sportpark de Westmaat en eindigde in een 1-1 gelijke stand. 

Al na een kleine tien minuten keken de ‘rooien’ al tegen een achterstand aan. Nadat Wesley de Laat voor Sparta Nijkerk eerst de paal nog raakte wist doelman van Emmerik de achterstand nog te voorkomen maar uit de daaropvolgende corner kopte Mohammed al Haydar fraai binnen. 0-1 Nog voor de rust waren er twee kansen op de gelijkmaker maar zowel Samir Merakki, net naast, en Robbert Olijfveld, na het passeren van Sparta Nijkerk goalie Brian Willemse, trof de paal.

Na de rust bleven de Vogels op zoek naar de gelijkmaker en na twintig minuten spelen kwam die dan ook verdiend. Soufian Moro schoot vanaf een meter of twintig, zoals hij dat in het oefenduel met Spijkenisse ook deed, en ook hier ging hij via een verdedigend been over de doellijn. Na de gelijkmaker verwachte iedereen dat IJsselmeervogels door zou drukken maar dat viel alles en iedereen die een Rood hart heeft tegen. Sterker, de bezoekers hadden de grootste kans om er met de winst vandoor te gaan. Muhammed Dinc fopte verdediger Ralph Hovestad waarna hij alleen op keeper Raymon van Emmerik af kon, maar met een onbesuisde trap ging de bal hoog over.

Ook hier werd na de wedstrijd penalty’s genomen om het doelgemiddelde eventueel de beslissing te laten geven over wie er met de cup vandoor gaat zaterdag. Dit deed IJsselmeervogels foutloos en won de serie met 6-5.

Op dit moment staat Spakenburg dus bovenaan met 3 punten uit een wedstrijd en penaltywinst. Dan volgt IJsselmeervogels met één punt en een gewonnen penaltyserie. Dan Sparta Nijkerk met één punt en asv De Dijk staat nog met lege handen. Aanstaande zaterdag staan de laatste wedstrijden op het programma. Spakenburg – Sparta Nijkerk en IJsselmeervogels tegen De Dijk. Beide wedstrijden worden gespeeld op het complex van Sparta Nijkerk (Sportpark de Ebbenhorst te Nijkerk). Aanvang 13.00 uur en 15.00 uur.

Voor de wedstrijden ter ere van de Salenteincup word er gecollecteerd voor het goede doel. In dit geval is er gekozen voor de afdeling dagbehandeling van het Meander Medisch Centrum. Hiervan zijn de Burgemeesters Renkema (Nijkerk) en Melis van de Groep ( Bunschoten- Spakenburg) lid van het Comité van aanbeveling via Vrienden van Meander. De stichting heeft als doel een verblijf in het ziekenhuis te veraangenamen. De ideeen hiervoor komen van de medewerkers en patiënten zelf, zoals steriel ogende ruimten wat gezelliger te maken.

Dus voetbalprof.com zou zeggen…. laat dat geld niet in de zakken rammelen maar stop iets in de collectebus. 

 

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws