Nieuws over Goede doelen
/ 12 aug 2017 / Goede doelen

SPARTA NIJKERK WINT SALENTEINCUP!!

Hoofdklasser Sparta Nijkerk heeft de Salenteincup gewonnen. Een klein opgezet toernooi dat over twee dagen werd gespeeld met zeker niet de minste deelnemers. ASV De Dijk, dat afgelopen seizoen kampioen werd in de Derde Divisie zondag. Spakenburg, dat weliswaar afgelopen seizoen is gedegradeerd uit de Tweede Divisie maar voor dit seizoen John de Wolf heeft aangetrokken om hoge ogen te gaan gooien in de Derde Divisie zaterdag. IJsselmeervogels, de kampioen van de Derde Divisie zaterdag die dit seizoen dus ook uit zal komen op het hoogste amateurniveau. En de gastheer van vandaag, Sparta Nijkerk. 

 

Trainer Jochem Twisker van asv De Dijk in gesprek met Sandor van der Heiden, de oefenmeester van IJsselmeervogels.

Een prestatie van formaat van de oranje/zwarten uit Nijkerk. Afgelopen woensdag hielden zij IJsselmeervogels op een 1-1 gelijke stand en vandaag bonden zij de blauwen van de Westmaat, sv Spakenburg aan de zegekar. Het was vandaag de finaledag en het kon nog zo goed als alle kanten op wie er op het einde van de dag met de CUP vandoor ging. Het werd dus verassend Sparta Nijkerk maar onverdiend was dat zeker niet.

Waar de ploeg van John de Wolf afgelopen woensdag de betere was tegen asv De Dijk met fraai voetbal was daar vandaag maar weinig van terug te zien. Sparta Nijkerk was vandaag de betere en won dik verdiend met 2-1. ASV De Dijk won eerder op de middag al van, zeker in de eerste helft, een zwak IJsselmeervogels met 1-0 door een schuiver van Jack Tuyp die de vertrokken spits Dennis Kaars moet doen vergeten.

Voor de hoofdklasser, die overigens alles hadden gedaan om er een perfecte middag van te maken, is dit uiteraard voer om de competitie vol vertrouwen te beginnen. Kampioen worden, zij het natuurlijk in een vriendschappelijk toernooi, tegen de absolute top van het amateurvoetbal is een geweldige prestatie. Natuurlijk wordt er nog getest en uiteraard is het nog zoeken voor de coaches van de Tweede en Derde Divisionisten naar de definitieve basiself, maar dat geldt idem voor de winnende coach Marco Roelofsen.

 

Een geslaagde dag op Sportpark Ebbenhorst waar ondanks het slechte weer veel publiek op afgekomen was. Op het terras bij de kantine waren barbeques opgesteld, er stond muziek en het was gezellig druk. Tevens werd er gecollecteerd voor het goede doel. Dit jaar was de collecte ten behoeve van de afdeling dagbehandeling oncologie van het MeanderMC. Er werd een mooi bedrag opgehaald met de collecte en een verloting. Een bedrag van €2024,- werd op de drie speeldagen opgehaald.

Alle lof voor Sparta Nijkerk! Een mooi goed doel, prima tegenstanders en er zelf met de hoofdprijs vandoor gaan op een gezellig georganiseerde finaledag! Proficiat!

 

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws