Nieuws over Hoofdklasse B Zaterdag
/ 16 dec 2017 / Hoofdklasse B Zaterdag

Sportclub Genemuiden als herfstkampioen de winterstop in

Ook voor Sportclub Genemuiden zit het eerste deel van de competitie erop en dat zal gepaard gaan met een uitermate goed gevoel. De Sportclub gaat de winterstop in als Herbstmeister na de overwinning van vandaag op AZSV uit Aalten, 3-0 en omdat de nummer twee van de Hoofdklasse B zaterdag, Excelsior’31, met 1-3 verloor van HZVV. 

SC Genemuiden kwam al na vijf minuten spelen op voorsprong door een doelpunt van Arjen Hagenauw. Hij kopte de 1-0 binnen op aangeven van Dirk Muis. Een minuut of 7 later kreeg Omar Kavak de uitgelezen mogelijkheid om er al 2-0 van te maken. Echter was het de AZSV goalie die ternauwernood redding bracht. Na een half uur spelen kwam Genemuiden nog erg goed weg toen Robin Thuss de bal helemaal verkeerd raakte voor het groenwitte doel maar vier minuten was het dan toch Kavak die de 2-0 op het bord zette. Uit een vrije trap schoot de aanvaller fraai binnen. met deze stand werd tevens aan de thee gegaan.

Omar Kavak kreeg in het tweede bedrijf ( ’61) de kans om zijn tweede van de middag te maken maar vanaf elf meter bleef hij niet koel genoeg. Tien minuten later bleef Joran Pot dat wel door van een flinke afstand de 3-0 voor Genemuiden binnen en dus definitief naar het winterkampioenschap te schieten.

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws