WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

STAA (Achilles ’29) vraagt haar eigen faillissement aan.

Barry / Derde divisie zaterdag / 1 jaar geleden

De Stichting Achilles ’29 Accommodatie heeft haar eigen faillissement aangevraagd, zo meldt dagblad de Gelderlander.

De stichting is een onderdeel van drie onderdelen waaruit Achilles ’29 bestaat c.q. bestond.

De club had een aparte BV waarin de spelerscontracten waren ondergebracht. Deze werd op 18 januari 2018 failliet verklaard. De BV werd praktisch geleid door de familie Derks.

Daarnaast is er de stichting STAA, de stichting die het beheer over sportpark de Heikant in Groesbeek heeft. Ook hier heeft de familie Derks de leiding in.

Ten derde is er de vereniging Achilles ’29, alwaar de recreanten onder voetballen. Het bestuur hiervan is in handen van de club zelf onder leiding van voorzitter Pjotr van den Horst.

Onlangs werd bekend dat er door de in januari 2018 failliet verklaarde BV vlak voor het faillissement een bedrag van rond 42.000 euro was overgemaakt naar de stichting STAA. Dit bedrag wordt sindsdien teruggevorderd door de curator die het failissement van de BV behandelt. Zowel de BV als de STAA is /was formeel in handen van de diverse familieleden Derks.

Onlangs maakte de club bekend dat Frans Derks, tot voor kort technisch manager van de club, na een korte schorsing definitief op non actief is gezet omdat hij zich via een Mexicaanse spelersmakelaar zou hebben verrijkt door buitenlandse voetballers voor grof geld stages aan te bieden maar hen ondertussen financieel uit te buiten. Een onderzoek daaromtrent door justitie is nog gaande.

Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!