Nieuws over 3e divisie zondag
/ 18 dec 2017 / 3e divisie zondag

Succestrainer Timmers neemt na 5 jaar afscheid van VV Dongen

De succesvolle trainer Ron Timmers neemt na 5 seizoenen afscheid van VV Dongen. “Ik heb 5 jaar lang met nagenoeg dezelfde spelers gewerkt om ze zowel individueel als als team te verbeteren. Dat is gelukt. Ik heb echter het idee dat er nu weinig progressie meer geboekt wordt en dat een nieuw gezicht voor de groep dit wellicht wel voor elkaar kan krijgen,” Aldus Timmers op de officiële website van de Brabanders. 

Timmers is sinds 2013 hoofdtrainer van de Brabantse Derde Divisionist en behaalde grote successen met de ‘Kanaries’. In zijn eerste seizoen in de Hoofdklasse werd de nacompetitie behaald maar was MSC uit Emmen over twee wedstrijden te sterk om promotie naar de toenmalige Topklasse af te dwingen. In het seizoen 2015-2016 werd Dongen onder leiding van Timmers glansrijk kampioen en promoveerde naar de nieuwe Derde Divisie waar het vorig seizoen lang meedeed om de titel in een competitie met ASV De Dijk en Westlandia maar deze twee clubs op de ranglijst voor moest laten gaan. Echter haalden zij wel een periodetitel dat zeer knap te noemen is aangezien de selectie van VV Dongen met nagenoeg alleen maar jongens uit de eigen opleiding en/of de regio speelt. In die nacompetitie werd Dongen uitgeschakeld dor FC Lisse dat dit seizoen in de middenmoot van de Tweede Divisie hangt.

Timmers: “Ik ben trots om leiding te hebben gegeven aan de voetbalprestaties van een prachtige club. De afgelopen jaren hebben we bijna alles gewonnen wat er te winnen viel. Periodetitels, Provincie Brabant Cup en natuurlijk het kampioenschap in de Hoofdklasse. Ik werd twee keer uitgeroepen tot beste trainer van Zuid 1 en 2x genomineerd als beste amateurtrainer van Nederland. We hebben met zijn allen vv Dongen gemaakt tot de club die het nu is. Prestaties die samengaan met gezelligheid en binding met de club en het dorp.”

VV Dongen neemt met gemengde gevoelens afscheid van Timmers. Voorzitter van de Technische Commissie Ton Jansens op de website: “Enerzijds kwamen we met Ron tot dezelfde conclusies, anderzijds nemen we afscheid van een prima trainer en een fantastisch mens, die voor iedereen aandacht had ook als het een keer niet over voetbal ging. Wij wensen Ron en zijn assistent Peter voor de 2e helft van het seizoen en daarna voor de toekomst alle succes toen, zowel binnen als buiten het voetbal.”

In het spoor van Timmers vertrekt ook zijn rechterhand, assistent-trainer Peter van Vugt en moet Dongen dus op zoek naar een nieuwe technische staf.

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws