WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

SVV Scheveningen nog steeds niet veilig na nederlaag in Maassluis.

Barry / Tweede divisie / 1 jaar geleden

Waar trainer John Blok hoopte zijn team voor de paasdagen in veilige haven te loodsen is dat nog steeds niet het geval. Waar vorige week in de tweede helft een veilig lijkende voorsprong tegen Rijnsburgse Boys werd weggegeven was het vandaag Excelsior Maassluis dat ver in de tweede helft alsnog hard toesloeg. In het laatste kwart van de wedstrijd liep het team van Dogan Corneille alsnog over SVV Scheveningen heen, 4-0.

Het begin van de wedstrijd was ronduit sensationeel. Binnen drie minuten was Jeremy Moreno al twee maal in stelling gebracht. De eerste keer door Scheveningendoelman Bjorn Benard, die iets te rustig wilde uitverdedigen, de tweede keer was het juist Benard die knap redde en de rebound verdween net als de eerste kans, net over het doel. Aan de andere kant noopte Kevin Gomez Nieto doelman Jean-Paul van Leeuwen ook tot een redding. De toon leek gezet, maar naarmate de eerste helft vorderde was het toch voornamelijk de thuisclub die de mogelijkheden bij elkaar voetbalde. Maar scoren lukte Sylla en de naar voren opgekomen verdedigers Kurt en Kleijweg zagen hun pogingen niet in het net belanden. Aan de andere kant was er nog een veelbelovende solo van Rog die in de handen van van Leeuwen eindigde. Corneille had ondertussen een blessurevervanging toegepast: Berkhout voor da Fonseca, en dat gebeurde tijdens de drinkpauze waartoe clubs en scheidsrechter Thijs Voncken hadden besloten. Het was ook echt warm op het kustgras van sportpark de Dijkpolder.

Zoals ook al voor de pauze het geval was probeerde Excelsior Maassluis voetballend bij het doel van Scheveningen te komen waar Scheveningen vooral met de lange bal de spitsen in stelling probeerde te brengen. Bij de thuisclub was linkervleugelspeler Statia in de rust vervangen door Robin van der Ende, de man die deze plaats eigenlijk het gehele seizoen al bezette, maar nu terug is van een blessure. Waar menigeen zich leek te gaan verzoenen met een 0-0 uitslag sloeg Excelsior Maassluis alsnog keihard toe. Ouali was nog niet koud in het veld of hij bediende Berkhout op maat. Zijn schot vloog hard in de verre hoek. Twee minuten later werd Jeremy Moreno neergelegd in de hoek van het strafschopgebied en pakte Vincent v.d. Berg de kans aan om vanaf elf meter de score op te voeren. Weer een actie van Ouali over rechts bracht enkele minuten later de 3-0 op de borden. Zijn voorzet werd door Moreno knap meegenomen tot voorbij Benard en daarmee was de wedstrijd wel binnen voor de thuisclub. Blok reageerde met het inbrengen van Haddadi en Gula en uiteindelijk speelde Scheveningen ook nog een kans op 3-1 bij elkaar. Aldogan vond echter het zijnet en de laatste kansen waren voor Excelsior. Moreno raakte koppend de paal en v.d. Berg was in de extra tijd nog succesvol met een streep vanaf de rand van het strafschopgebied, 4-0. Voor Scheveningen is het daarmee zaak nog steeds ergens een paar punten vandaan te halen. Het geluk voor de club was sowieso al dat ook alle concurrenten verloren.

Man of the match werd Jeremy Moreno en hij liet zijn licht na afloop nog even over de wedstrijd schijnen. “Ik had in de eerste minuten al moeten scoren. Ik schiet twee keer net over, maar een spits moet zulke ballen binnen het doelvlak schieten. Dat lukte net niet. Ik schrok wel dat die eerste bal ineens voor mijn voeten lag, maar toch, hij moet er dan gewoon in. Bij die tweede kon ik er eigenlijk niet echt lekker bij komen, maar ja, ook die had er wel in gemogen. We vergeten ook in het verloop van de eerste helft onszelf te belonen.

Na de rust blijft het ook lang 0-0, maar dan ineens gebeurt er van alles. Hoe verklaar je dat ?

“We hielden ons hoofd erbij en bleven voetballend de oplossingen te zoeken”.

Maar op een gegeven moment zag ik toch een paar ballen richting Barendrecht en Hillegersberg verdwijnen. Toen leek de geest echt uit de wedstrijd.

“Ja de eerste fase na rust was zeker niet goed. Maar we bleven wel rustig naar de oplossingen zoeken. Dat is ook onze kracht. We zijn voetballend uiteindelijk de beste en dan verdien je de punten ook.”

Je had nog pech met die kopbal tegen de paal.

“Ja koppen is niet echt mijn kracht maar dit scheelde heel weinig. Ik knikte hem lekker in maar net niet goed genoeg.”

Wat was er in de rust gezegd door Corneille ?

“We moesten de bal sneller rond laten gaan. Zo konden we ze kapot spelen langs de zijkanten.”

En dan verdien je uiteindelijk de fles wijn als “man of the match”

“Niet elke wedstrijd even goed, maar dan is dit wel heel mooi. Ik heb lang last van een blessure gehad. Dan kom je terug, niet elke wedstrijd even goed trouwens, maar toch doet dit mij dan wel heel goed. Maar dit kan ik ook niet alleen, daar zijn mijn teamgenoten ook mede verantwoordelijk voor.”

Waarvan acte.

Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!