WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

TC DOVO: “Wij willen naar de Tweede Divisie, maar niet ten koste van alles.”

Barry / Derde divisie zaterdag / 2 jaar geleden

Het lijkt wat onrustig bij Derde Divisionist DOVO uit Veenendaal. Er zijn wat spelers die hebben aangegeven op zoek te willen naar een nieuwe uitdaging. Er zijn wat spelers die er al een aantal jaar voetballen maar waar de contracten niet van worden verlengd. En er gaan geluiden op dat er wat spelers zijn die niet zo goed met de trainer over weg zouden kunnen. Tijd voor ons om eens met de Technische Commissie te praten en eens op een rijtje te zetten wat er nou allemaal speelt. 

Ik sprak met Wim van den Bosch. Een echte DOVO man, zijn hart op de goede plaats, maar zeer zakelijk. Een ondernemer in hart en nieren.

Wim, wat is er allemaal aan de hand?

“Eigenlijk niet zo heel veel Barry. In de voetballerij heb je nou eenmaal te maken met heel veel facetten. Spelers worden benaderd door clubs die meer kunnen betalen dan wij, op een nog hoger niveau spelen, en nog groter van naam zijn. Dan vertrekken ze. Daar is niets moeilijks aan. Dan moeten wij weer zorgen voor nieuwe aanwas en proberen de betere spelers die in ons budget passen te halen. Daar is niets geks aan toch?”

Nee, als u het zo simpel stelt niet. Maar eerst kregen wij berichten binnen dat onder meer uw aanvoerder niet zo blij was met het vertrek van onder meer Marley Berkvens en Rodney Ubbergen. Mitchel de Zwart en Nando Wormgoor vertrekken bij de club. En nu gaat ook Ralph Hovestad weg die eigenlijk nog een doorlopend contract heeft. En ik meen Amarzgiou ook?

“Dat klopt ook. Maar van Marley en Rodney weten we het verhaal. Met Marley kwamen we er verder niet uit, en hij gaf aan dat hij dan op zoek wilde gaan naar een nieuwe uitdaging. Over Rodney zijn we gewoon niet tevreden genoeg. Mitchel en Nando kregen bij andere clubs betere aanbiedingen en onze trainer heeft aan Ralph aangegeven dat er niet zoveel zicht is op meer speeltijd. Een basisplaats kunnen wij niet garanderen. En Gert Kruys ziet Ralph niet op de positie die hij ambieert. Dus Ralph is bij ons gekomen en heeft gevraagd of hij op zoek zou mogen gaan naar een nieuwe club. Dan is het voor ons heel simpel. Wij vinden het een hele fijne jongen en wij hebben hem gehaald om zijn voetbalkwaliteiten. Maar als het niet werkt zoals wij van beide kanten in gedachte hadden, en hij vraagt of hij weg zou mogen ondanks zijn doorlopende contract, dan gaan wij hem daar niet aan houden. Wij willen jongens die het naar de zin hebben en zich voor de volle 100% willen en kunnen geven. Daar komt bij dat Ralph wat meer moeite kreeg met de reistijd. Dan moet je zo’n jongen de vrijheid geven om zijn plezier terug te vinden. Natuurlijk gaat dit niet altijd op he. Als er morgen iemand voor onze neus staat die opeens salarisverhoging wilt dan zeggen we dat dat de afspraken niet zijn. Maar in bepaalde situaties moet je iemand gewoon laten gaan, en dat is nu bij Ralph het geval.”

Maar het is wel een aardig lijstje zo dat volgend seizoen niet meer in het rood speelt. 

“Ja maar dat zeg ik. Dan zullen wij weer op zoek moeten naar nieuwe aanwas. Kijk, we hikken nu al twee jaar aan tegen de Tweede Divisie. Natuurlijk willen wij dat ook gaan behalen. Maar zeker niet ten koste van alles. Wij gaan niets overhaasten en wij stellen gewoon de ambities bij als we het niet redden. Wij zijn een mooie warme club en hebben een businessclub van 250 leden. Wij blijven binnen onze mogelijkheden en redden wij het dan is dat prachtig. Redden wij het niet dan proberen wij het volgend seizoen weer. Wij spelen in een prachtige divisie, en natuurlijk zou een stap hoger nog mooier zijn. Maar wij gaan echt geen gekke dingen doen. Wij betalen goeie salarissen maar soms praten wij met jongens en die doen dan voorstellen waarvan wij denken ‘hoe is het mogelijk’. Dat kunnen en willen wij gewoon niet betalen. Nou, als je dat weet en hoort, dan zal je je ambities bij moeten stellen. Tegen sommige clubs kunnen en/of willen wij (nog) niet opboksen. Wij willen echt de stap wel maken, maar wel met beleid. En zoals gezegd, bij weer andere jongens zien we het niet dat wij het met hen zouden kunnen redden, dus dat is dan weer de andere kant van een verhaal.”

Nog niet?

“Nee, nog niet. Natuurlijk hebben wij gesprekken met potentiële sponsoren om ons verder te helpen. Maar zolang die er nog niet zijn moet je binnen het budget blijven dat er wél is. En als wij spelers hebben waar wij het niet in zien dan geven wij ze de kans om een nieuwe club te zoeken en om in een goede verstandhouding uit elkaar te gaan. En als spelers bij een andere club een betere aanbieding krijgen dan geldt hetzelfde. Mits alles op een fatsoenlijke manier gaat. Natuurlijk proberen wij alle spelers die voldoen aan onze ambities echt wel binnenboord te houden. Wij praten met iedereen op een hele fatsoenlijke manier. Wij leggen ze dingen voor en hun mogen hun woordje doen. Wij vertellen, maar luisteren ook. Wij weten niet altijd alles beter. Sterker nog, ook wij maken fouten, daar zijn we mensen voor. Maar zonder fouten kun je ook geen stappen maken. Nou en als wij alles naast elkaar leggen dan nemen wij een besluit. Echt, zo moeilijk is het allemaal niet. Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met iedereen die aan onze club verbonden is, maar we zijn ook geen filantropische instelling. Zo is het dan ook weer. Hard en zacht zaken doen gaat soms hand in hand Barry. Zo is het nou eenmaal. Dat geldt voor ons, maar ook voor spelers, trainers en andere belanghebbenden. Je moet het niet allemaal te zwaar maken en over de kop gaan werken om perse te behalen wat je ambieert. Wij als TC zijn ons daar heel goed van bewust. Dan maak je nog grotere fouten namelijk. Als wij blind spelers zouden gaan halen en de portemonnee blijven trekken kan het ook bij ons verkeerd gaan. Dus nee…. dat doen wij niet. Wij kijken met ons beleid naar spelers die in de cultuur van onze club passen. Aardige, vriendelijke jongens maar uiteraard wel met voetbalkwaliteiten.”

En trainer Gert Kruys? Er komen wat geluiden bij ons binnen dat niet iedereen tevreden (meer) is met Kruys?

“Ook dat is best simpel uit te leggen. Elke speler die niet het vertrouwen krijgt van de trainer zal redelijk ontevreden zijn. Die laten zich ook horen. Daar hebben wij mee te dealen. Wij praten dan met de trainer en met de betreffende speler en dan maken wij als TC een afweging. Op dit moment is het zo dat wij gewoon tevreden zijn met onze trainer en dat hij voor het volgende seizoen nog een contract heeft. Zolang wij vertrouwen hebben in onze trainer en de trainer in onze club, dan dient hij dat contract uit. En dat is nu zeker nog het geval. Dat betekent niet dat Gert geen dingen fout zou kunnen doen. Nogmaals, net als wij is hij ook een mens. Fouten of foutjes maakt iedereen. Daar praat je dan op een volwassen manier over, weeg je de dingen af, en dan ga je door op de ingeslagen weg.”

Ik heb gehoord dat hij is benaderd door andere clubs. Weet u daar iets van? 

“Laat ik voorop stellen dat Gert heel transparant naar ons toe is en wij richting hem. Ongetwijfeld zullen clubs hem benaderd hebben, maar na evaluatie van beide kanten is er in elk geval tot nu toe besloten om aan elkaar verbonden te blijven en het contract uit te dienen. Mocht dit in de toekomst anders worden dan gaan wij met elkaar rond de tafel en gaan wij zien of we eruit kunnen komen samen. Wij hebben een hele goede verstandhouding met Gert en ook voor hem geldt hetzelfde…. Mocht hij beter kunnen, dan kan hij eventueel gaan. Mits daar goede afspraken over gemaakt worden. En dat geldt voor ons natuurlijk ook. Maar wij zijn nog tevreden over Gert, dus wij gaan volgend seizoen gewoon met elkaar door. Sinds zijn komst heeft hij de doelstelling van de club behaald. We promoveerden van de Hoofdklasse naar de Derde Divisie en nu gaan we doelstellingen bijschaven en de lat hoger leggen.”

Dus al met al? Doorgaan op de voet zoals jullie bezig zijn en niet te grote eisen gaan stellen aan elkaar en zeker niet op te grote voet gaan leven? 

“Niet helemaal. Wij zijn een professionele organisatie en willen de stap maken, alleen niet ten koste van alles. Alleen deze groep als geheel bewijst niet een stap hoger te kunnen maken zoals, goed tegen de toppers en punten laten liggen tegen de laagvliegers. Willen wij verder dan moet de groep ververst worden met een aantal winnaars die ook tegen de laagvliegers de punten binnen halen. Daar hebben we er te weinig van. In dat proces zitten we nu en dat verklaart de situatie waarin wij nu zitten. Volgend seizoen wellicht meedoen bij de eerste vier.. Zeker voor een periode gaan en wellicht meer. Maar van paniek is bij ons absoluut geen sprake. Wij halen graag hele goede spelers met ambitie en een drijfveer om op het hoogste niveau te acteren. Wij kunnen in de Derde Divisie blijven, ook dat is een prachtige competitie, maar de instelling van spelers en technische staf moet altijd het hoogst haalbare zijn.”

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!