WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Ter Leede debuteert met zege in Bollenstreekderby.

Barry / Derde divisie zaterdag / 1 jaar geleden

De nieuwbakken derde divisionist v.v. Ter Leede is de competitie begonnen met een prachtige 2-0 zege op buurtgenoot VVSB. Het team uit Noordwijkerhout had geen antwoord op de kort na elkaar gescoorde treffers van de Sassemers, die beiden kort voor het uur vielen.

Het was absoluut geen hoogstaand duel, maar de inzet onder de schroeiende zon was hartverwarmend. Arbiter Mike de Bruijn gaf in de beginfase twee maal terecht geel en floot verder een uitstekende wedstrijd. Beide teams konden voor depauze maar zelden tot gevaar komen. Namens de thuisclub Ian van Otterlo (lobje op het dak van het doel), Omar Limon (net naast) en Robert Steemers (zijnet) het dichtst bij succes. Aan de andere kant was Lulinho Martins enkele malen gevaarlijk. Aanvankelijk via de rechterkant, maar zijn grootste kans ontstond toen hij gebruik maakte van zijn enorme snelheid. Nadat hij vervolgens na het uitkappen van nog een tegenstander zijn schot loste werd hij alsnog geblokt. VVSB had tevens de pech dat aanvaller Mo El Osroutti al na 20 minuten moest worden afgelost vanwege een blessure. De 0-0 ruststand was gezien het spel rechtvaardig.

In het eerste kwartier na de pauze besliste Ter Leede de wedstrijd. Eerst was er een knappe aanval via de rechterkant die via Boele en Steemers liep waarna Ian van Otterloo kon dooorgaan tot de achterlijn. Spits Omar Limon bleef slim op zeven meter van het doel staan en kon de teruggeschoven bal bekeken achter Ruben Valk schieten. Enkele minuten later was er andermaal succes voor de thuisclub. Dit keer kwam Robbert Steemers vrij voor het doel te staan na voorbereidend werk van Jeffrey Bok en Ian van Otterloo. Ook Steemers vond het net. Eric Meyers deed vervolgens wat logisch was, aanvallend wisselen, waarop ook zijn tegenstrever Steef Roodakkers aan het wisselen sloeg. Met name door het inzetten van snelle spitsen werd het steeds lastiger voor VVSB om terug in de wedstrijd te komen. Bovendien bleken ook de nieuwe krachten bij VVSB geen bres in de defensie van Ter Leede te kunnen slaan. Aan de andere kant kwam invaller Brayan Caicedo Mosquuera tot de actie van de dag door op de achterlijn een tegenstander met een prachtig boogballetje te passeren. De bijzonder fraaie actie leidde niet tot een treffer omdat Ruben Valk niet gepasseerd kon worden.

Met de 2-0 zege was de vreugde op het loeihete sportpark Roodemolen groot en lijken er vooral zorgen voor trainer Eric Meyers van VVSB, want waar de verdediging van Ter Leede zich uitstekend weerde waren de aanvallers de Noordwijkerhouters toch wel ondermaats.

Centraal verdediger Ben van der Lans was een gelukkig mens na afloop van de wedstrijd. “Ik denk dat we het achterin goed hadden staan. Lulinho Martins was vanwege zijn snelheid natuurlijk moeilijk af te stoppen, maar we hebben ons denk ik goed op hem ingesteld, ook door goede rugdekking toe te passen. Natuurlijk was hij een keer vanaf links echt gevaarlijk, maar ik denk dat we ons doel verder goed hebben afgeschermd. Ik vraag mij af of Martins geen goede atleet zou zijn.”

Je had hier en daar wat blessuredingetjes.

“Ja, dat gold voor mijzelf onder andere, en ook Mike Boelee kon op een gegeven moment niet verder nadat hij een bal hard tegen zijn hoofd had gekregen. Maar goed, ook VVSB kwam er niet helemaal schadevrij uit.”

Is er na die onverwachte bekernederlaag tegen Wormerveer nog een beetje geschrokken gereageerd ?

“Er is maandag meteen over gesproken , over de fouten en wat er anders moest. Maar we wilden natuurlijk juist tegen VVSB allemaal heel graag winnen. In dat opzicht was iedereen vandaag gefocust op een goede prestatie.”

De eerste klap is een daalder waard voor Ter Leede ?

“Het zijn maar gewoon drie punten misschien, maar wij willen in ieder geval proberen uit de gevarenzone wegblijven. En in dat opzicht is dit een heerlijke start natuurlijk.”

Ook spits Omar Limon was een tevreden mens. “Het was erg warm natuurlijk. Maar we hadden wat goed te maken voor ons publiek na die misser van vorige week. Ik vind dat we wel wat hebben neergezet. De nul gehouden, af en toe aardige aanvallen en meer kansen dan VVSB kreeg.”

Die twee goals vielen na 2 prachtige aanvallen.

“Ja dat denk ik ook. Allebei die doelpunten vielen na mooie aanvallen. Ik heb mijn doelpunt net even terug gezien. Echt mooi uitgespeeld. Ik kon hem mooi in het doel schuiven. Voor een nummer 9 is het belangrijk om een doelpuntje mee te pikken op zijn tijd. Nou, de eerste ligt er dus in. Maar belangrijker is dat we nu de drie punten binnen hebben.

Zo’n wedstrijd als vandaag geeft jou het idee dat er genoeg mogelijk is voor Ter Leede komend seizoen ?

“We zullen van week tot week ons best moeten doen om tot goede prestaties te komen. Maar zo’n uitslag als vandaag geeft ons zeker moed”.

Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!