Nieuws over Hoofdklasse B Zaterdag
/ 26 nov 2017 / Hoofdklasse B Zaterdag

TERECHTE NEDERLAAG VOOR DFS TEGEN STAPHORST

DFS beleefde vandaag een totale offday tegen Staphorst. De gasten zetten hoog druk en DFS wist daar geen antwoord op te vinden. Het homogeen en fysiek sterke Staphorst troefde DFS op alle fronten af.

In de beginfase van de eerste helft voorkwam doelman Veeneman twee keer een voorsprong van de bezoekers na een schot van Schra en een eigen inzet die de DFS-doelman nog net kon keren. Voor DFS zag Goorman een doelpoging overgaan en was een inzet van de opgestoomde Davelaar een makkelijke prooi voor doelman Oosterhof. Voor Staphorst verdween een inzet van Brakke nog via de lat over zodat beide ploegen gingen rusten met een 0-0 ruststand.

Ook in de tweede helft kwam DFS geen moment in haar vertrouwde spel. Na vijftig minuten verdween een inzet van Uuldriks via de schouder van Sanders tegen de touwen, zodat DFS tegen een 0-1 achterstand aan keek. DFS slaagde er maar niet in om echt gevaarlijk te worden. Twintig minuten voor tijd vloog een vrije trap van Rosink via een stuit zomaar in de verre hoek, 0-2. Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. DFS was vandaag totaal onmachtig om verandering te brengen in deze stand. DFS posteerde verdediger Van Walsem weliswaar in de spits in een poging om het tij nog te keren, maar veel mogelijkheden leverde dit niet op. Na een foute terugspeelbal van Sanders werd het zelfs nog 0-3 door Mijnheer die een door Brakke breed gelegde bal simpel kon binnen schuiven.

DFS leed vandaag een terechte nederlaag tegen een collectief sterk spelend Staphorst. De bovenste ploegen op de ranglijst kropen door de resultaten nog dichter bij elkaar. Voor DFS is de tweede nederlaag van het seizoen even slikken na een serie puike wedstrijden. De uitslagen van deze zaterdag lieten weer zien dat de verschillen in de Hoofdklasse B klein zijn. DFS staat op een mooie derde plaats in de Hoofdklasse B en volgende week kan men tegen Sparta Nijkerk, dat knap won van Ajax, laten zien dat men voldoende kwaliteit heeft om een rol te blijven spelen in deze hoofdklasse.

Volgende week woensdag staat om 20:00 uur op sportpark ’t Heerenland eerst de bekerwedstrijd tegen Groesbeekse Boys op het programma.

Corné Meijering (DFS Correspondent)

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws