WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tervoert leidt VVSB langs HSV Hoek, Quick Boys maakt karwei af tegen Oss ’20.

Barry / Derde divisie zaterdag / 1 jaar geleden

VVSB heeft na een verbeten gevecht het Zeeuwse HSV Hoek verslagen in de halve finales voor een plekje in de tweede divisie. Spits Frank Tervoert werd met 3 treffers “man of the match. De Noordwijkerhouters wonnen na de 3-2 zege eerder deze week in Hoek nu ook het tweede duel. Op de eigen Boekhorst werd het zaterdagmiddag 4-2. Enkele klometers verderop verdedigde Quick Boys een 3-1 voorsprong uit de heenwedstrijd. Hier werd Kaj Tejan in de extra tijd matchwinner, 1-0.

Quick Boys – OSS ’20 1-0

De thuisclub bracht halverwege de week een geruststellende 3-1 zege mee uit Oss, maar dat gaf zich in Katwijk maar moeilijk gewonnen. De thuisclub kwam zelfs goed weg toen Peltzer met een kopbal op de lat net niet voor de 0-1 kon zorgen. Quick Boys had een licht veldoverwicht en kwam ook zeker wel tot schoten op het doel van de Brabanders. Baten, Ket, Tejan en Kaars kwamen hetzij de prima doelman tegen hetzij mikten niet goed genoeg om binnen het doelvlak te blijven. Bloemendaal had dan nog de pech dat ook hij de lat raakte.

Na de pauze kwam vooral Tejan enkele malen gevaarlijk door, maar ook nu was de sluitpost van Oss ’20 steeds weer een sta-in-de-weg. Aan de overkant kwam de Groot nog tot een goede kans maar ook hij vond het net niet. Terwijl eigenlijk iedereen al vrede had met de 0-0 kwam Kay Tejan alsnog aan de winnende treffer. Een pass vanaf links nam hij in de draai mee langs de laatste man van de Ossenaren en nu was het in extremis toch nog 1-0. Met een totaalscore van 4-1 is Quick Boys terecht finalist voor een plaats in de tweede divisie.

VVSB – HSV Hoek 4-2

VVSB begon, mede vanwege de 3-2 zege uit de heenwedstrijd als favoriet aan het tweede onderlinge duel voor een finaleplaats. Bij de gasten kon centraal verdediger Gert Jan van Leiden vanwege een schouderblessure niet aan de aftrap verschijnen, een aderlating van belang voor de Zeeuwen. Het eerste vuurwerk kwam van de thuisclub, toen Tervoert, Bakker en Bekooij binnen 5 tellen ieder een keer op doel vuurden. Bij de eerste twee pogingen lag de Jonghe op tijd dwars terwijl de derde poging net achter de paal in het zijnet vloog. VVSB probeerde vooral het balbezit te houden en de gelederen te sluiten en als gevolg daarvan kwamen de Zeeuwen dan ook nauwelijks tot kansen in de eerste helft. VVSB kreeg er nog wel enkelen. Lovette Felicia schoot daarbij net naast en Tervoert kwam zelfs doelman de Jonghe voorbij maar zag zijn inzet vlak voor de lijn weggehaald worden door verdediger Lionel Fitsch van de gasten. Kort voor rust was het toch Tervoert die de score opende. Recht voor het doel speelde hij zich handig in schietpositie en deze keer was het raak.

De tweede helft was nog maar net begonnen of Tervoert bracht de stand op2-0. De verdediging van Hoek had haar linkerkant wagenwijd open liggen en Tervoert had alle ruimte om de pass vanaf links aan te nemen en de korte hoek te vinden. De strijd leek daarmee gestreden, echter daar dachten de gasten net als afgelopen woensdag heel anders over. Binnen de drie minuten na de 2-0 speelde Hoek via de linkervleugel de VVSB verdediging uit elkaar en Thomas van Renthergem vond de linkerbenedenhoek achter Ruben Valk. Amper 10 minuten later was de spanning weer volledig terug op de Boekhorst, toen van Renthergem met een schitterende afstandspegel de kruising achter Valk vond. Hoek rook bloed en ging vol voor “de gelijkmakende 2-3. Echter ook VVVSB kreeg ruimte en kansen. Bekooy werd knap door de Jonghe van de 3-2 afgehouden en even later ontsnapte Bekooij weer aan zijn bewakers. De grote vraag in deze, was dat in buitenspelpositie ? Heel Hoek meende van wel en bij VVSB was er twijfel. Het mocht door van de arbitrage en weer Tervoert stond klaar om te scoren, 3-2. HSV Hoek bleef aandringen maar in feite waren de kansen groter vooor de thuisclub dan de Zeeuwen, die zich door de arbitrage zwaar benadeeld voelden. Tervoert kopte namens VVSB

nog op de lat, van der Wilden kwam nog enkele malen in schietpositie en uiteindelijk was het Lovette Felicia die behendig langs Kim van den Bergh glipte en de 4-2 in de touwen tikte.

Later het commentaar van de beide trainers. Aanstaande woensdagavond treedt VVSB thuis aan tegen Quick Boys, zaterdagmiddag is in Katwijk de return voor de felbegeerde plaats in de tweede divisie.

Theo Uphus, voetbalprof. com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!