WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Theo’s column: Ajacieden opgelet !

Barry / Interviews en columns / 1 jaar geleden

Op 5 september 2010 was ik aanwezig op de beroemde “Kop”tribune van Liverpool FC. Die avond werd Jamie Carragher een “testimonial”wedstrijd aangeboden door zijn club. Als voetbalautist wil je van alles meemaken. Een wedstrijd om de FA Cup, een interland Engeland – Schotland op Wembley, allerlei derby’s zoals Dortmund – Schalke op de gele wand en El classico. Maar goed, ik wilde een testimonial en kreeg die met een prachtig affiche: Liverpool FC – Everton. Met dank aan Jamie Carragher zelf, die de tegenstander eigenhandig had uitgezocht en uitgenodigd.

Ik daar dus heen met mijn altijd aanwezige voetbalmaatje Ron. Tot mijn niet geringe verbazing kwam het team van Everton aan in de officiele clubbus. Het in- en uitstappen van het volledige team moet wel meer tijd in beslag hebben genomen dan de wandeling van Goodison Park naar Anfield Road zou hebben gedaan. Ik heb het vaak gelopen en ik weet dus wat ik zeg. Maar goed, detail.

Bij Liverpool liepen legendes rond als Heskey, Owen, Dudek, Gerrard (alleen de eerste 10 minuten) en Souness. Allen eerden ze Carragher, bijnaam Carra, voor zijn 14 jaar onaflatende aandeel in de successen van zijn club. Geen kampioenschap in die jaren, maar wel FA Cups, Charity Shields en bovenal die wonderbaarlijke overwinning in de finale van de Champions League in 2005. Istanbul, AC Milan. Van een 3-0 achterstand terug komen en die beker mee naar Liverpool nemen. De meest legendarische finale van deze eeuw. En dus kreeg Carragher na 635 wedstrijden voor de Reds zijn feestje.

Goed, Carragher dus een testimonial tegen stadgenoot Everton. Waarom tegen Everton ?

Heel eenvoudig. Carragher, geboren in Bootle, iets ten noorden van Liverpool, was als kind eigenlijk fan van Everton. Maar die club nodigde hem niet uit voor een stage, Liverpool FC deed dat wel. En dus maakte hij zijn prachtige loopbaan bij de Reds in plaats van de Blues.

Als kind had hij ooit gezegd tegen Liverpool te zullen scoren. En hij kwam die belofte ook na. In zijn eigen testimonial. Liverpool stond bij rust met 2-0 voor. Dankzij een treffer van Garcia na 2 minuten en een door Carragher benutte strafschop na een handsbal. Joe Cole schoot de 3-0 binnen waarna ook Everton een strafschop kreeg. Cadeautje van scheidsrechter Halsey, die de sfeer uitstekend aanvoelde.

Namens Everton stond Yakubu klaar om de 3-1 achter Brad Jones te schieten. Dat vond geen doorgang want vanuit zijn rug kwam Jamie Carragher aangerend en de bal lag al achter Jones voor die in de gaten had wat er gebeurde. Carragher had zijn oude belofte ingelost en rende meteen de spelerstunnel in. Zijn testimonial was geslaagd. De wedstrijd eindigde in 4-1 en het bleef nog heel lang gezellig op de “Kop” en daarna in de cafe’s rond het stadion. Een clubheld had de eer gekregen die hem toe kwam.

Zo, dit heb ik dan allemaal gezegd en natuurlijk komt nu de clou. Want ik roep niet voor niks Ajacieden opgelet !

Een aantal onder U meent Kjell Scherpen, doelman van FC Emmen maar gecontracteerd door Ajax nu al te moeten afbranden. Omdat hij als jochie een keer schijnt te hebben geroepen dat hij voor Feyenoord was of is. Ik zal niet zeggen dat Scherpen tien jaar lang de keeper van Ajax wordt, maar is het misschien een idee om hem eerst maar de kans te geven dat te worden ? En als het zou lukken om hem de nieuwe van der Sar te laten worden dat we hem dan een erewedstrijd tegen Feyenoord gunnen ? En dat hij dan een penalty mag binnenschieten bij Edwin, In eigen doel ?

Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!