WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Theo’s column: Berry Powel moeten we echt een rollator aanbieden of wegdragen

Barry / Interviews en columns / 1 jaar geleden

Soms heb je dat. Je leest een nieuwtje, denkt even na, hebt nog een sloot koffie nodig en dan nog geloof je niet wat je leest.

Maar ik lees het toch echt.

Berry Powel tekent voor een jaar bij GVVV.

Het is maar een gewone mededeling in de media. “Powel naar GVVV” .

Misschien mag ik die simpele opmerking uit de media in het juiste daglicht stellen ?

Berry Powel is 39 jaren oud. Of beter gezegd jong. Geboren in Amersfoort, waar hij voor het plaatselijke Quick 1890 zijn eerste wedstrijdjes voetbalde. Via Roda ’46 kwam hij voor het eerst bij een BVO, FC Den Bosch. Hij promoveerde met deze club naar de eredivisie en na een seizoen met 19 treffers voor deze club kwam hij in Londen terecht. Het roemruchte Millwall FC lokte hem en zijn debuut op de Den was heroisch. Binnen 2 minuten in zijn debuutwedstrijd scoorde hij tegen Cardiff City. Millwall degradeerde en Powel kwam over naar de Graafschap. Zijn scorend vermogen leverde hem een promotie op naar FC Groningen waarna ook FC Den Haag hem inhuurde om dezelfde reden.

Nadat de Graafschap hem nog tijdelijk huurde verlegde de spits zijn werkterrein naar Spanje. Tarragona, Valencia en Elche werden zijn nieuwe werkgevers tussen 2010 en 2013. Een prachtige ervaring voor de spits, die overal zijn doelpuntjes bleef meepikken. In 2013 kwam hij terug in ons land om zich in te zetten voor Heracles en Roda JC.

Sinds het seizoen 2014/2015 is hij topamateur. Via Kozakken Boys, IJsselmeervogels (waarmee kampioen) en DVS ’33 is hij nu aan de blauwe kant van de Panhuis beland. Na een beetje warmdraaien bij Sparta Nijkerk vond de TC van de blauwen het verantwoord om Powel nog een seizoen in de tweede divisie te gunnen.

Nee, hij zal niet steeds in de basis staan.

En nee, als hij daar wel staat zal hij niet al die wedstrijden uitspelen.

Maar wat is die man een prachtig reclamebord voor het top amateur voetbal.

Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!