WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Theo’s column: ‘Edje Toepetje en Linker Loetje’

Barry / Interviews en columns / 1 jaar geleden

Leipenhuis.

Ik moet er eigenlijk een beetje om lachen.

Maar dat mag ik eigenlijk niet. Want ik eet natuurlijk ook een beetje mee dankzij het leipenhuis. Wat is dat, mijn leipenhuis ? Dat is een ander woord voor het circus dat de transfermarkt omvat. Het is een soort comedy/tragedie waarin voetballers voor een paar knaken en betere voorwaarden verkassen van club naar club. Ik kijk nogal kritisch naar alle betrokkenen die meedoen aan die ratrace.

Ik zit mijn vingers al een dikke week blauw te tikken omdat voetbalprof.com verslag doet van alles dat zich beweegt in de tweede en derde divisie. En ik kan u zeggen: het beweegt. Continue en steeds.

Spelers rennen zich een ongeluk van club naar club, op zoek naar een leuke vergoeding voor hun sportieve aspiraties en aan de andere kant zijn er de sponsoren, die zich willen profileren via de plaatselijke topamateurclubs en daarbij met grote regelmaat zwaar doorslaan in hun ambities.

Telkens mag ik melding maken van het succes dat technisch directeuren hebben omdat ze een topscorer of een betrouwbare centrale verdediger hebben gestrikt. Hoort bij mijn bezigheid.

Maar wat ik dan wat minder begrijp is dat zo veel van die transfers echt pas in de laatste van zo heel veel dagen tot stand komen. En dan gewoon blijven beweren dat dit beleid is. Zaterdagavond na elf uur krijg ik ongetwijfeld nog een handvol transfers door. “Wij zochten nog een betrouwbare ervaren doelman en hebben die in Edje Toepetje gevonden”. “We wilden onze linkerflank nog versterken en hebben in Linker Loetje de ideale aanvallende linksback gevonden”.

Ik ga het allemaal noteren.

Leipenhuis.

Theo Uphus

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!