WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Theo’s column: Waarom ik de contractverlenging van Grunholz toejuich!

Barry / Interviews en columns / 2 jaar geleden

Afgelopen weekend maakte Westlandia bekend dat het contract met trainer/coach Edwin Grunholz met een jaar is verlengd. De derde divisieclub gebruikte het competitievrije weekend om dit naar de pers te communiceren. Daarmee gebeurde iets dat voor de buitenwacht wellicht onverwacht is, maar voor mij niet. Het onverwachte zit hem in het feit dat de club lange tijd stijf onderaan de ranglijst bungelde en nogal vaak leidt dat tot onrust en vervolgens ontslag voor de trainer. Niet bij Westlandia.

Ik had het genoegen Grunholz van dichtbij mee te maken toen Westlandia in Den Haag bij Quick speelde, nu een kleine maand geleden, en twee weken geleden nog toen Westlandia in Naaldwijk de belangrijke wedstrijd tegen concurrent Jong de Graafschap afwerkte.
Lange delen van deze wedstrijden verbleef ik in de buurt van de trainer en na afloop van de wedstrijd in Den Haag sprak ik hem een poosje. Ook sprak ik bestuursleden van de club, waaronder de kersverse voorzitter van der Wilk. In Naaldwijk proefde ik opnieuw sfeer in en rond de club en het team. Men presenteerde het nieuwe onderkomen aan clubleden en gasten en was trots op wat was neergezet.
In Den Haag al liet Grunholz weten geen last te hebben van slapeloze nachten. Het team was niet sterk veranderd t.o.v. vorig jaar, maar er waren wel meerdere geblesseerden en dan niet uit de categorie reservespelers. De absentie van bijvoorbeeld Remon van Bochoven betekende een andere man in de spits. Ook een goede, maar wel een heel andere. En van Bochoven was niet de enige die langdurig niet meespeelde.

Maar, zo liet Grunholz mij weten, dat leidt niet tot algehele paniek. Niet bij mij, maar ook niet bij het bestuur. Het was nog niet uit zijn mond  of de plaatselijke sponsor liep langs en zacht maar duidelijk hoorbaar voor mij klonk “Niks aan de hand Edwin, wij staan honderdduizend procent achter je”.

Meestal gaan mijn oren en ogen na zo’n uitspraak wagenwijd open, want valt er een ontslag te verwachten. Maar dit klonk toch anders. Niet geforceerd, zoals ik meerdere bestuursleden zeer ontspannen over de positie van Grunholz hoorde praten.
Ik vroeg volledigheidshalve toch maar aan hem zelf wat hij er zelf van vond. Maar het was geen issue voor hem. “Natuurlijk weet de selectie dat er punten moeten gaan komen. Maar met de terugkeer van de geblesseerden gaat ook dat wel goed komen. Dat is het vertrouwen dat bestuur, selectie en ik in elkaar hebben. En dat is wat jij hier ziet en merkt aan alle betrokkenen.”

Edwin Grunholz heeft geen loos praatje aan mij staan verkopen. Wat ik in de laatste weken bij Westlandia hoorde en zag is nu bevestigd. En het wordt door alle betrokkenen ook gewoon gevonden. Grunholz doet al anderhalf jaar goed werk en een teleurstellende seizoenstart verandert dat niet ineens. Dus hoorde ik van zowel de sponsor, voorzitter van der Wilk, trainer Grunholz als keeper Leerdam hetzelfde. Onrust bij ons ? Welnee ! Dat nu heeft deze contractverlenging ondubbelzinnig bevestigd.

Mooi dat een club in al haar geledingen de kop niet op hol laat brengen door een maandje sportieve tegenslag !

Theo op het kantoor van Voetbalprof.com! Like ook onze Facebookpagina Voetbalprof en volg ons op Twitter!

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!