Nieuws over Amateurs
/ 02 mrt 2018 / Amateurs

Toch contractverlenging voor Jeffrey Buitenhuis bij IJsselmeervogels

De kogel is door de kerk. Jeffrey Buitenhuis zal volgend seizoen toch te bewonderen zijn in het shirt van IJsselmeervogels aan de rode kant van sportpark de Westmaat. De afgelopen week kwam de 26-jarige verdediger een contract overeen tot 2019. Het zal daarmee het vijfde seizoen voor Buitenhuis bij de ‘rooien’ worden. 

In de zomer van 2014 kwam Buitenhuis over van FC Den Bosch, waar hij vijftig wedstrijden in de hoofdmacht speelde. Bij IJsselmeervogels was hij twee seizoenen een vaste waarde als rechter centrale verdediger maar vorig seizoen moest hij in eerste instantie plaats maken voor Ralph Hovestad, maar gedurende het seizoen wist hij toch weer een basisplaats te veroveren. Ook dit seizoen is Buitenhuis een vaste waarde in de hoofdmacht maar toch is er bij de TC lang twijfel geweest of ze het contract wilde verlengen met de verdediger.

Er werd met diverse andere spelers gesproken, onder meer met Frank Schilder van ASV De Dijk, om de positie van Buitenhuis voor volgend jaar in te vullen, maar toch werd er na beraad door de club een contractverlenging aangeboden die door Buitenhuis is geaccepteerd. Of Frank Schilder nu evengoed nog naar de Westmaat komt is vooralsnog niet bekend.

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws