Nieuws over 2e divisie
/ 25 jan 2018 / 2e divisie

TRAINER DANNY BUYS NAAR FC GRONINGEN ?

Diverse media, waaronder dagblad de Telegraaf, suggereren dat Danny Buys de nieuwe trainer/coach van FC Groningen gaat worden. Nergens echter wordt dit bericht bevestigd. Niet door iemand namens de club uit het noorden en ook niet door Danny Buys zelf. Is het logisch als het zou gaan worden bevestigd de komende periode ?

Jawel, er zijn zeker argumenten te vinden om dit bericht straks als waarheid te kunnen bestempelen.  Bijvoorbeeld omdat de Technisch Manager van FC Groningen, Ron Jans, gezien is bij het duel Kozakken Boys – Jong Sparta. Voor wie kwam hij daar , zo kun je je afvragen.

Het zou dus zomaar kunnen zijn dat zijn interesse uitging naar Danny Buys. Buys gaf al aan het begin van het seizoen aan dat hij na dit seizoen voor een andere uitdaging zou gaan. Dat bevestigde hij niet alleen rechtstreeks aan mij toen ik hem sprak na afloop van Kozakken Boys – GVVV, maar was toen uiteraard al intern bekend bij Kozakken Boys. Het werd daar ook aan mij bevestigd door TD Kees Spaan. Danny maakte dit al vroeg aan eenieder duidelijk zodat zijn kansen op een BVO maximaal zouden zijn. Later was er toch even een wat vreemd bericht omtrent Buys. Hij zou in gesprek zijn met IJsselmeervogels. Dit werd ook weer bevestigd door de TD van de Spakenburgers, André van Diermen. Met de toevoeging dat Buys IJsselmeervogels zag als één van de weinige alternatieven op een BVO als hij toch op amateurniveau zou moeten blijven.

Maar Buys hapte dus niet toe in het vissersdorp en bleef zich vooral concentreren op zijn huidige club, waar hij het heeft gebracht tot de meest succesvolle trainer/coach in het amateurvoetbal van de laatste drie jaren. Nu dus het gerucht omtrent FC Groningen. En de vraag of dit dan de logische stap van Buys gaat worden. Als je je afvraagt of het van beide kanten uit logisch is dan valt daar zeker e.e.a. voor te zeggen.  FC Groningen heeft al met Ernest Faber gecommuniceerd dat het voor hem over is bij de club. Dus zoekt Ron Jans naar een geschikte opvolger. Wellicht denkt hij daarbij nog aan zijn eigen entree bij de club als trainer. Jans was zeer succesvol bij FC Groningen als speler. De successen als speler en welbespraaktheid als persoon maakten hem zeer geliefd bij de supporters. Zijn overstap vanuit Emmen als trainer luidde een succesperiode voor de club in. Ron Jans mag in elke kroeg van Groningen op de stamtafel dansen.

Ook Danny Buys heeft een verleden in Groningen en ook hij was daar als speler (periode 2004-2006) bijzonder populair.  Dat gegeven, gecombineerd met zijn successen bij Kozakken Boys, het feit dat algemeen bekend is dat Buys zijn eigen visie ook prima kan uitdragen en zijn loopbaan dus nogal wat gelijkenis met die van Jans vertoont maken het m.i. een “logische” stap van club en trainer als zij elkaar in de armen sluiten.

Wellicht is dat ook al lang gebeurd, maar kennelijk is er dan nog geen behoefte dit officieel naar buiten te brengen.  Laat ik het tenslotte zo zeggen: als het officieel dan nog niet zo ver is ga ik vanaf nu alvast een beetje op hopen. Want Buys verdient na zijn prachtige resultaten met Kozakken Boys waar hij zelf op hoopt, een mooie BVO.

Theo Uphus, voetbalprof.com

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws