WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Trainer Steef Roodakkers: “Ter Leede wil spektakelvoetbal gaan bieden”.

Barry / Derde divisie zaterdag / 1 jaar geleden

Als uw reporter informeert naar “de opdracht” voor trainer Steef Roodakkers en zijn selectie is het antwoord verrassend.

“Wij hebben geen opdracht. Zelfs geen directe doelstelling op de ranglijst. Wij willen wel heel veel, maar het bestuur heeft daar geen cijfertjes aan opgehangen. Wij willen de supporters, de leden en sponsoren vermaak bieden in de vorm van voetbal spelen waar zij en wij trots op kunnen zijn.”

Voor wie Steef Roodakkers niet (goed) kent een introductie. Steef is in de omgeving Leiden / Bollenstreek een zeer bekende persoon. Hij speelde o.m. voor SVLV (voorloper van Voorschoten ’97), RKAVV, Katwijk, Rijnsburgse Boys en VVSB. Zijn jaren als trainer sleet hij bij SJC, VVSB, FC Boshuizen en laatstelijk UVS.

– Heeft je visie als trainer geleid tot de bovenstaande formulering van de ambities ?

“Nee, mijn visie heeft daar niet heel mee van doen. Het is een vertaling van wat we hier in Sassenheim komend seizoen willen en verwachten. Je kunt “visie” omzetten ineen aantal tactische afspraken met je team, maar je zult je in je visie weer wel moeten aanpassen aan de kwaliteiten die je team herbergt. Als ik het simpel zeg: ik wil winnen. Elke wedstrijd. Liever dat dan met een mooie visie te koop lopen.”

– Dan neem ik aan dat je nog wel enige tijd zoekende zult zijn, omdat je net begint met een voor jou nieuwe selectie, maar dan ook nog eens in het zaterdagvoetbal waar je al lang niet meer actief in bent geweest.

“Het klopt dat je daardoor met wat achterstand begint. Ik ken dus al die tegenstanders van komend seizoen nog niet. Maar ik heb mij eind vorig seizoen, nadat bekend was dat ik komend seizoen hier aan de slag zou gaan al wel goed kunnen orienteren op mijn eigen team. En ik ken Henk Wisman al jaren. Ik heb nog onder hem gevoetbald in Rijnsburg. Ik weet hoe hij zijn teams laat spelen en weet dus ook al wel wat ik hier aan spelers, team en tactische geschooldheid kan verwachten. Natuurlijk zal ik mij nog verdiepen in onze tegenstanders, maar bovenal zal ik me met mijn eigen team bezig houden. En het is simpel, Henk heeft hier knap gepresteerd met uiteindelijk promotie als gevolg. Ik krijg een mooie erfenis van hem”.

– Is voor jou gevoel je selectie compleet nu ?

“We zijn het binnen de club eens met elkaar dat wat we nu hebben ook hetgeen is dat we gaan gebruiken. Daar moet ik dan een paar kanttekeningen bij maken. We hebben nog een doelman die terug komt van een blessure, aanvoerder Mike Boelee is nog geblesseerd en we weten dat middenvelder Toon Zwetsloot in september weer aansluit na een buitenlands avontuur. We bekijken na het vertrek van Ravensberg hoe we zijn positie links centraal achterin nog gaan invullen, maar ik ga er van uit dat we dat vanuit de selectie gaan oplossen. Daar spelen we nu ook al op in tijdens de oefenwedstrijden.

– Tevredenheid over het verloop van de oefencampagne ?

“Het is duidelijk dat we er hard aan moeten trekken om straks in de derde divisie mee te kunnen komen. En dat is natuurlijk wel wat we willen. Het niveau bijbenen. Wij willen straks gewoon wedstrijden winnen en daar leg ik nu al de nadruk op. Daar is de hele oefenwedstrijdenserie ook op afgestemd.”

Degene die de oefencampagne, met o.m. wedstrijden tegen VVSB, Scheveningen en Rijnsburgse Boys

voor het team van Steef Roodakkers samenstelt is teammanager Dion Piket. Hij begint aan zijn elfde seizoen in die functie bij Ter Leede. Ook aan hem nog enkele vragen.

– Heeft Steef Roodakkers nog invloed gehad op de samenstelling van het oefenprogramma ?

“Nee, dat kon ook onmogelijk omdat ik dat programma al ruim voor het einde van het voorgaande seizoen samen stel. Dat is alle jaren zo en dus ook deze jaargang”

– Mag ik stellen dat het een ambitieus programma is met sterke tegenstand ?

“Dat zou je kunnen zeggen ja. Maar dat is wel hoe ik dat altijd heb gedaan. Als je als club wilt bereiken wat wij willen, namelijk amateurvoetbal op goed niveau en daarbij de mensen in en om de club leuk vermaak en dus spectaculair voetbal bieden dan moet je in de voorbereiding zware tegenstand zoeken. Met alle respect voor welke club dan ook, maar het heeft niet zo veel zin om je tegenstand te zoeken in de vierde klasse KNVB. Ik heb liever dat de selectie van onze club kan optrekken aan haar tegenstanders dan dat zij dat aan ons kunnen doen. En vooralsnog zijn wij al jaren een goede tegenstander voor elke amateurclub. “

– U kijkt ook uit naar die mooie tegenstanders die u straks gaat tegenkomen neem ik aan ?

“Natuurlijk vallen in de eerste plaats de derby’s tegen VVSB en FC Lisse op. En het is natuurlijk al helemaal prachtig dat we beginnen met een thuiswedstrijd op 24 augustus tegen onze buren uit Noordwijkerhout. Met name denk ik ook al aan de wedstrijden tegen DOVO en DVS ’33. Dat zijn prachtige clubs om te ontmoeten. Je zou toch ook mogen verwachten dat wedstrijden tegen dat soort mooie clubs ook de nodige liefhebbers uit deze regio naar ons sportpark gaat trekken.”

Voetbalprof.com nam afgelopen dinsdag de proef op de som. De formatie van Steef Roodakkers nam het op tegen het Rijnsburgse Boys van……. Henk Wisman. En als dat de graadmeter voor komend seizoen was dan gaat Sassenheim nog veel mooie zaterdagen tegemoet op de Roodemolen. Beide teams vlogen er vol in en de thuisclub nam zelfs een voorsprong van 2-0 mee de kleedkamer in. Een prachtige snelle aanval over de linkervleugel leidde via Robert Steemers en Ian van Otterlo tot een prachtig schot in de korte bovenhoek van Jeffrey Bok en kort voor rust stond Jordley Petronia verrassend vrij bij de tweede paal na een vrije trap van rechts.

Na de rust, waarin het halve “basisteam” overigens in de kleedkamer achter bleef kwam de tweede divisionist razendsnel langszij. Robert Steemers kon vanaf de rechterkant de 3-2 nog scoren alvorens Rijnsburg de eindstand op 3-3 bepaalde. Zij die er niet waren hebben daarmee het eerste spektakelstuk op de Roodemolen dus al gemist……..

Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!