WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Trainer Wilfred van Leeuwen na dit seizoen weg bij Rijnsburgse Boys

Barry / Tweede divisie / 2 maanden geleden

Trainer Wilfred van Leeuwen heeft het bestuur van Rijnsburgse Boys gevraagd zijn nog doorlopende contract na dit seizoen te ontbinden. De reden die hij hiervoor aangeeft is dat hij het trainerschap en zijn eigen onderneming (een strandpaviljoen in Scheveningen) op dit moment niet goed weet te combineren. Het bestuur van de geelzwarten respecteert zijn beslissing en gaat zo snel mogelijk op zoek naar een opvolger.

Op de officiële website van Rijnsburgse Boys licht van Leeuwen zijn besluit toe: “De zaak groeit gestaag door en ik heb daar straks al mijn aandacht voor nodig. Op het moment dat ik voor twee jaar tekende, was de zaak nog niet van ons, maar sinds 1 januari 2018 wel. Het vergt veel tijd en energie om de dagelijkse zaken in goede banen te leiden en ik wil daarvoor mijn handen vrij hebben. Gelukkig heeft de club begrip voor de situatie. We gaan daarom op een goede manier uit elkaar aan het einde van het seizoen.”

Wilfred van Leeuwen trad op 1 juli 2018 aan als hoofdtrainer van Rijnsburgse Boys, als opvolger van Pieter Mulders. Hij had een contract voor twee seizoenen, maar zijn dienstverband blijft nu dus beperkt tot één seizoen.

Bij zijn aanstelling was de TC overtuigd dat zij met van Leeuwen een trainer binnen hadden gehaald die met de huidige selectie attractiever zou gaan spelen en mee zouden gaan doen om de prijzen. Dit seizoen is daar weinig van te merken geweest. Tevens waren er onder van Leeuwen nogal wat ontevreden reservespelers. Uiteraard is geen enkele bankzitter tevreden, echter is het wel de taak van een hoofdtrainer om elke speler een goede uitleg te geven en dus duidelijk te communiceren. Meerdere spelers vonden dit onder van Leeuwen niet goed gaan en vertrokken in de winter. Onder meer Frank Tervoert,  Wesley Goeman en Hidde Prijs kozen in de winterstop om voor VVSB en FC Lisse te gaan spelen. 

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!