WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

TRANSFERS BIJ ASV DE DIJK NA PROMOTIE NAAR DE TWEEDE DIVISIE

Barry / Betaald / 3 jaar geleden

ASV De Dijk, die vorige week is gehuldigd voor het kampioenschap in de Derde Divisie zondag, moet op zoek naar een nieuwe spits. Topscorer Dennis Kaars heeft gisteren een contract voor twee seizoenen getekend bij Jupiler League club FC Den Bosch waarmee hij zijn lang gekoesterde wens in vervulling ziet gaan. Werk aan de winkel dus voor trainer Jochem Twisker en bestuurslid Technische zaken, Heino Braspenning.

De 28-jarige Kaars maakt een super seizoen door bij ASV De Dijk en dat is niet onopgemerkt gebleven. In 32 wedstrijden maakte hij al 40 doelpunten en er zijn nog twee wedstrijden voor hem te gaan waarin hij op gelijke hoogte zou kunnen komen met Coen Dillen. De topscorer aller tijden vond in het seizoen 1956/1957 maar liefst 43 keer het net en dat record wil Kaars graag evenaren of zelfs verbeteren. Nog drie heeft hij er nodig om op gelijke hoogte te komen en vier keer het net treffen betekend dat hij de boeken in gaat als topscorer aller tijden. “Een record dat hij uiteraard graag wil halen en waardoor hij de laatste twee wedstrijden gewoon zal gaan spelen en hij staat nog gewoon bij ons onder contract.” Aldus bestuurslid technische zaken Heino Braspenning.

Kaars tekende vrijdag na afloop van de laatste competitiewedstrijd van FC De Bosch tegen Dordrecht een contract voor de duur van twee seizoenen met een optie voor nog een jaar. Voorzitter Jan-Hein Schouten is zeer content met de komst van Kaars naar FC Den Bosch. Op de clubsite reageert hij: “De afgelopen periode is er achter de schermen hard gewerkt om FC Den Bosch nog steviger op weg te helpen naar een gezonde toekomst. We zijn het nieuwe verhaal van de club aan het schrijven en zijn erg blij dat Dennis voor ons heeft gekozen, ondanks de interesse van andere clubs uit het betaald voetbal.”

Ook commissaris Jan Gösgens van FC De Bosch reageert: “Dennis is een jongen die met zijn karakter en speelstijl past bij de Bourgondische volksclub FC De Bosch. Hij heeft lef, is snel, technisch vaardig en ontzettend doelgericht. FC Den Bosch staat voor talentontwikkeling. Zowel voor jonge spelers uit de eigen opleiding en uit de regio, als voor spelers zoals Dennis die zich in het amateurvoetbal nadrukkelijk in de kijker spelen. Dennis is een speler die kan verassen en met zijn spel het publiek kan vermaken. We kijken er naar uit om hem komend seizoen in het shirt van FC De Bosch in actie te zien en wensen hem namens de club veel succes toe.”

Natuurlijk is dit een aderlating voor ASV De Dijk. Je topscorer kwijtraken terwijl je bent gepromoveerd, maar dit zijn de kanten van presteren waar je als club mee om moet kunnen gaan. ASV De Dijk zal op zoek moeten naar een andere spits. Wij van Voetbalprof.com hebben gevraagd of er spelers zijn benaderd om volgend seizoen naar de Schellingwouderdijk te komen en daar werd bevestigend op geantwoord. Wie die spelers zijn kon nog niet op gereageerd worden. Na de play-offs van de Jupiler league en Eredivisie zullen de namen bekend gemaakt worden. Eén transfer zal aanstaande maandag wel afgerond worden. Abderrahim Loukili zal zijn handtekening gaan zetten onder een contract bij de Amsterdammers. De 25-jarige Loukili komt over van FC Lienden waar hij een prima seizoen heeft gedraaid. Er was al een aantal weken een mondeling akkoord maar na het weekend komt het dan officieel rond.

Tevens zal er buiten Loukili en een spits nog een keeper en een linksback aangetrokken worden.

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!