WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Uitslagen en doelpuntenmakers Derde Divisie zaterdag

Barry / Derde divisie zaterdag / 1 jaar geleden

Foto: Twitter account ODIN’59 na de winst op Excelsior’31

Vandaag is het seizoen 2019/2020 dan echt los gebarsten voor de Derde Divisie zaterdag. Direct stonden er een paar toppers op het programma,  waaronder DVS’33 tegen SteDoCo. 

De Ermeloërs hadden onder trainer Richard Plug niet de allerbeste voorbereiding en ook in het KNVB bekertoernooi lagen zij er direct uit.  Maar vandaag stond de eerste competitie wedstrijd op het programma tegen SteDoCo. Een club waar iedereen in deze competitie rekening mee zal moeten houden. Een ploeg met kwaliteit en ambities.

DVS’33 – SteDoCo 1-0

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Van Santen.In de 37e minuut dekte hij prima door op het middenveld en stuurde Pilon de diepte in. Op de achterlijn werd de bal door Pilon binnen gehouden waarna hij een uitstekende pass in huis had op de meegelopen van Santen die op zijn beurt beheerst binnen werkte.

DOVO – Goes 2-3

Het Veenendaalse DOVO is de competitie begonnen met een verlies tegen VV Goes. Op het eigen sportpark Panhuis werd het 2-3.

Na iets meer dan een half uur spelen werd de bal door de arbiter op de stip gelegd. Schalkwijk nam zijn verantwoordelijkheid en schoot onberispelijk binnen. Vier minuten later lag ook de 0-2 al in het net door Mart de Kroo. In de rust wisselde Gert Kruys, Gokhan Yasar voor Kai Huisman en Lars Middelwijk voor Yannick Zeeman.Die wissel wierp direct zijn vruchten af, want drie minuten na de rust was het Yasar die de aansluitingstreffer binnen werkte.

Iets voor het uur spelen was het de scheidsrechter die de bal andermaal op de stip legde. Weer was het Schalkwijk die hem benutte en de 1-3 op het bord zette. Zeven minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd deed DOVO nog wel wat terug. Pernelly Biya gaf voor op Simon van Zeelst en die kopte prima binnen. Echter mocht deze treffer niet meer baten voor de equipe van Kruys. Goes mocht met de 3 punten terug naar Zeeland.

HSV Hoek – FC Lisse 1-0

Ook de andere ploeg uit Zeeland is weer goed begonnen onder de nieuwe trainer. Afgelopen winter werd de Nooijer door het bestuur op straat gezet. Zijn opvolger Hugo Vandenheede stapte onlangs uit zichzelf op omdat hij het niet eens was met bepaalde spelers. Afgelopen week werd de nieuwe trainer gepresenteerd, Lieven Geveart. Bij FC Lisse staat trainer de Ruiter gewoon voor de groep. De trainer werd vorig seizoen nogal bekritiseerd en even leek het erop dat hem de wacht werd aangezegd. Echter bleef het bestuur achter de trainer staan.

Voor Lisse stond dus een lange reis naar Zeeland op het programma en waarschijnlijk is de terugreis nog zwaarder geweest na de eerste wedstrijd met 0 punten. Iets dat anders had kunnen en misschien wel moeten zijn. De geelblauwen kregen namelijk op het uur spelen een levensgrote kans via Kobulai Koylu. Van dichtbij schoot hij de bal hoog over en 10 minuten na zijn opgelegde kans maakte hij een overtreding die door de arbiter met rood werd bestraft.

Pas tegen tien man kon Hoek ook wat potten breken, maar van een geweldige wedstrijd was absoluut geen sprake, zo schrijft PZC. Maar tot opluchting van he Zeeuwse publiek werd toch de overwinning over de streep getrokken. Erwin Franse vond op rechts de ruimte en met een stiftbal vond hij de meegekomen Abdoe Abdenbi die bij de tweede paal binnen kon koppen. Bron: PZC.nl

Excelsior’31 – ODIN’59 0-1

Het Heemskerkse ODIN’59 is weer prima gestart aan het nieuwe seizoen. Tegen promovendus Excelsior’31 wisten zij door een doelpunt van Koen Tros met een 0-1 winst huiswaarts te keren. En wat voor doelpunt. Op een meer of 25 afstand nam Tros de bal op zijn borst aan en haalde ineens uit waardoor de bal net onder de deklat over de Excelsior doelman vloog. Een fraaie die op social media nog wel een paar keer bekeken zal worden.

Ter Leede – VVSB 2-0

Een andere promovendus is vandaag uitstekend aan het seizoen begonnen. In een Bollensreekderby moest Ter Leede het in eigen huis opnemen tegen de degradant uit de tweede divisie, VVSB. De Sassenheimers wonnen de wedstrijd knap met 2-0. Een uitgebreid verslag van Theo Uphus van deze wedstrijd volgt later.

Harkemase Boys – VVOG 2-0

Harkemase Boys heeft zijn eerste (thuis)wedstrijd van het seizoen weten te winnen van het Harderwijkse VVOG. De Friezen wonnen met 2-0. Beide doelpunten werden gemaakt door Hennie Bouius.

Sparta Nijkerk – Barendrecht 3-2

Weer een andere promovendus, Sparta Nijkerk, won ook van een degradant uit de Tweede Divisie, BVV Barendrecht. Sparta Nijkerk kwam na 11 minuten spelen op voorsprong door een doelpunt van Adriaan Kruisheer. Na 18 minuten spelen kwamen de Nijkerkers op 2-0. Van der Ploeg haalde in zijn eigen 16 meter Kruisheer neer en de scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Maurice de Ruiter nam zijn verantwoordelijkheid en schoot feilloos binnen. Iets dat hij in de loop van de wedstrijd nog minimaal twee keer had moeten doen toen hij in beide gevallen oog in oog stond met de Barebdrechtse doelman maar hem niet binnen wist te werken.

In de 64e minuut kreeg Barendrecht daarom weer hoop. Peter de Lange wist me zijn hoofd de aansluitingstreffer te maken. Daarna vergat Mourits de gelijkmaker tegen het net te werken en was het Buitenhuis die voor Sparta Nijkerk wel het scorebord kon laten knipperen, 3-1. Drie minuten voor he verstrijken van de officiele speeltijd maakt Yarick Dorst nog wel de 3-2, maar dat mocht voor de Barendrechters niet meer baten.

Jong Almere City – ONS Sneek 6-0

ONS Sneek is keihard onderuit gegaan bij de beloften van Almere City. Moet maar liefst 6-0 moesten de Friezen huiswaarts keren door hattricks van `Kenneth Aninkora en Stijn Meijer. Beide 3 doelpunten dus.

De 17e ploeg van deze competitie, AJAX amateurs was vandaag vrij en mocht dus een weekje langer voorbereiden.

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!