WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Uitslagen en doelpuntenmakers Tweede Divisie

Barry / Tweede divisie / 11 maanden geleden

De derde ronde van het seizoen 2019/2020 werd zaterdag gespeeld en na 17.00 uur werd duidelijk dat het IJsselmeervogels van Ted Verdonkschot de koppositie in deze competitie heeft gepakt. Met 9 punten uit 3 wedstrijden zijn zij de enige die nog de volle buit hebben gepakt. AFC en VV Katwijk lieten punten liggen tegen HHC Hardenberg en GVVV. 

IJsselmeervogels – TEC 5-1

IJsselmeervogels begon voortvarend aan de wedstrijd. Al na een minuut spelen was het de van Kozakken Boys overgekomen El Azzouti die de score opende. El Azzouti werd in de diepe weggestuurd en faalde oog in oog met doelman Schimmel niet. Echter duurde die eerste feestvreugde op de rode tribune niet lang. Een scherpe voorzet werd door Van der Biezen achter keeper Schaap gekopt, 1-1. Na deze gelijkmaker was het voor even een open wedstrijd,  maar in de 26e minuut waren het de vogels die weer de leiding namen toen van de Laar een voorzet van Danny van de Meiracker binnen kopte.

8 minuten later was het van de Meiracker die zelf toesloeg vanaf 11 meter. Daan Disveld maakte een overtreding, van de Meiracker posteerde zich achter de bal en schoot de bal onberispelijk achter Schimmel. 3-1 wat tevens de stand was waarmee aan de thee werd gegaan.

Na de rust duurde het een klein kwartier voor de rooien weer toesloegen. Na een scrimmage voor het doel van Schimmel was het Jeffrey Buitenhuis die het meest attent was en vanaf een meter of 5 de bal tegen het net aan joeg. 5 minuten later werd de definitieve klap uitgedeeld door Gwaeron Stout. Na een 1-2tje was het de aanvoerder die de 5e voor de Vogels aantekende. 5-1, wat tevens de eindstand was.

Katwijk – GVVV 2-3

Waar aanvoerder Robbert Susan afgelopen week nog bij de collega’s van Voetbal in de Bollenstreek vertelde dat 2 wedstrijden gespeeld 6 punten nog niet zoveel voorstelde, maar wel dat hij alleen tevreden zou zijn met het kampioenschap, was het GVVV dat bij wedstrijd 3 al een beetje roet in het eten gooide en de oranjehemden verdreef als medekoploper. Ook dit zegt nog uiteraard niets, maar het is toch altijd een eerste tikje. En wie anders dan good old Berry Powel liet zien dat hij het afmaken nog steeds niet verleerd is.

Na iets meer dan een kwartier spelen was het Danny de Leeuw die op de Krom score opende voor de blauwen van Sportpark Panhuis. In de 36e minuut was het doelman Kieboom die de bal liet glippen en Powel was alert en maakte de 0-2. Pas in de blessuretijd van de eerste helft kon Marciano Mengerink iets voor Katwijk terug doen, 1-2.

Na de rust leek Katwijk al snel het heft weer in handen te nemen. In de 47e minuut schoot Mike van den Ban uit een moeilijke hoek fraai raak en bracht de ploeg van Jan Zoutman op gelijke hoogte. Na deze gelijkmaker waren het de oranjehemden die het overwicht leken te hebben. Echter was het zo’n 20 minuten voor tijd GVVV dat uit de counter de winnende scoorde. En wie anders dan Powel was het die de supporters van Sportpark de Krom een chagrijnige middag bezorgde, op degene die blauw lief hebben na natuurlijk. Die reisden namelijk met een dikke glimlach op het gezicht weer af naar Veenendaal.

AFC – HHC Hardenberg 0-1

Ook de huidige kampioen van het amateurvoetbal, AFC, liet in zijn derde wedstrijd puntten liggen. In Amsterdam was het HHC Hardenberg dat met 0-1 te sterk was. In de 20e minuut was het Glenn Kobussen die het enige doelpunt maakte.  In het vervolg van de wedstrijd knokte HHC voor alles wat het waard was en behield met vallen en opstaan, met gele en zelfs een rode (twee keer geel voor Amakado) toch de voorsprong.

Rijnsburgse Boys – Noordwijk 0-1

Promovendus Noordwijk heeft gisteren een uitstekende prestatie geleverd door de Bollensreekderby tegen Rijnsburgse Boys te winnen. In de 17e minuut kwamen de Noordwijkers op voorsprong door Roshanali. In het verdere verloop van de eerste helft had VV Noordwijk daar minimaal nog 1 doelpunt aan toe moeten voegen om in een zetel te gaan rusten, echter vergaten ze dat te doen waardoor er bij de geelzwarten hoop bleef. Rijnsburg was “de eerste helft zwak in balbezit en verdedigend waren we slecht” zo vertelde de coach Henk Wisman na de wedstrijd.

In he verloop van de tweede helft moest Noordwijk alle zeilen bij zetten om de gelijkmaker te voorkomen. Met keihard werken, bikkelen en sleuren wist de ploeg van Kees Zethof de voorsprong vast te houden. Zelfs na twee rode kaarten waardoor Rijnsburg het in de slotfase tegen 9 man op moest nemen werd er niet meer gescoord en was het Noordwijk dat met de 3 punten huiswaarts mocht keren.

Quick Boys – Jong Volendam 3-1

Ook die andere promovendus, Quick Boys, heeft goede zaken gedaan door met 3-1 te winnen van de beloften van Volendam, de kampioen van de Derde Divisie zondag van het afgelopen seizoen. Met drie doelpunten achter zijn naam was het Tommy Bekooij die de man van de wedstrijd was. Vooral zijn tweede, een vrije trap van een meer of 20,  was zeer fraai. Het enige doelpunt van Jong Volendamwas er in de 77e minuut een vanaf elf meter.

ASWH – Scheveningen 2-0

ASWH heeft zijn eerste overwinning van het seizoen in de Tweede Divisie binnen. In eigen huis versloeg de ploeg van Rogier Veenstra Scheveningen met 2-0. De kijkers van Fox Sports zagen in de 13e minuut Loukilli alleen op de doelman afgaan en niet falen (1-0) en in minuut 38 Clarence Bijl de eindstand van 2-0 aantekenen.

Kozakken Boys – Spakenburg 4-2

Waar de rooien van de Westmaat nog ongeslagen bovenaan de ranglijst staan moet er bij de blauwen de draai nog gevonden worden. Met slechts 1 punt uit drie wedstrijden staat de ploeg van John de Wolf op een teleurstellende 16e plaats. Tegen Kozakken Boys ging Spakenburg in Werkendam gisteren met 4-2 onderuit. In de 37e minuut opende Kay Tejan (van Quick Boys overgekomen) de score. En 2 minuten later werd het zelfs 2-0 door. geklungel in de defensie van Spakenburg. Mark Veenhoven mocht simpel doorlopen en verschalkte de Spakenburger doelman.

Nog voor de rust maakte Marlon Versteeg een absoluut werelddoelpunt voor de aansluiting. Vanaf een meter of 20 nam de aanvaller de bal ineens op zijn slof en gaf de Kozakken goalie het nakijken. Ook de gelijkmaker viel nog voor de thee. Een afgeslagen vrije trap kwam voor de voeten van Roy Castien (op zijn beurt weer overgekomen van Koninklijke HFC) en ronde eveneens uitstekend af. Een opsteker voor de blauwen leek het, waarna zij na de rust door probeerden te drukken. Echter bleef een voorsprong uit toen Sterling een op een stond met de doelman waar de laatste redde.

Het duurde tot een kwartier voor tijd voor er weer gescoord werd in Werkendam en andermaal waren het de Kozakken die de leiding namen. Doelman Ter Wielen liet een corner door zijn handen glippen waarna Frenk Keukens de bal simpel tegen het net aan kon jagen. En 4 minuten later was het weer raak. Een heerlijke assist van oud prof Royston Drenthe werd afgerond door Tejan die daarmee tekende voor zijn tweede van de middag en een 4-2 overwinning voor Kozakken Boys.

Koninklijke HFC – Excelsior Maassluis 2-3

Excelsior Maassluis, de nummer twee van het afgelopen seizoen, heeft zijn eerste zwaarbevochten overwinning van het seizoen binnen kunnen slepen op bezoek bij de oudste club van het land, Koninklijke HFC.

Na 17 minuten spelen opende Da Fonseca de score voor Maassluis. 12 minuten later wees de arbiter naar de stip voor een zeer ongelukkige handsbal. Daan Blij nam zijn verantwoordelijkheid en faalde niet, 0-2 wat tevens de ruststand was.

Na de rust was het net voor het uur spelen Floris van der Linden die voor de aansluitingstreffer tekende, echter keek de Koninklijke een kwartier voor tijd weer tegen een marge van 2 aan door een doelpunt van Sefa Kurt. Andermaal Floris van der Linden zorgde weer voor de aansluiting maar met vlieg en stuntwerk wist de Maassluise formatie van Dogan Corneille stand te houden en de winst mee te nemen vanuit Haarlem.

 

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!