Nieuws over Geen categorie
/ 08 okt 2017 / Geen categorie

UNA LOOPT UIT OP CONCURRENT VITESSE EN OVERIGE UITSLAGEN DERDE DIVISIE

UNA heeft dit weekend uitstekende zaken gedaan in de Derde Divisie zondag. Zelf wonnen zij zaterdagavond de uitwedstrijd op bezoek bij Blauw Geel ’38 en vandaag zagen zij, achterover leunend op de bank, een aantal andere titelkandidaten punten verspelen. De grootste concurrent, Jong Vitesse, ging met 1-2 onderuit bij OJC Rosmalen en het ambitieuze OFC Oostzaan verloor met 3-0 bij HSC’21. Quick Den Haag blijft het als promovendus uitstekend doen en bezet een knappe derde plek op de ranglijst met slechts vijf verliespunten, hetzelfde als Vitesse en EVV. Na zeven gespeelde wedstrijden voert UNA nu de ranglijst aan met 19 punten. 

Blauw Geel ’38 – UNA

Zoals gezegd werd deze wedstrijd al op zaterdagavond afgewerkt. Voor sommigen zal het bij voorbaat een nare avond geweest zijn want wie wilde nou niet naar de ongelooflijk belangrijke wedstrijd van het Nederlands elftal kijken? Achteraf zal iedereen blij geweest zijn dat zij zelf op en langs het veld stonden, al kwam de regen in Veghel met bakken uit de hemel, en het armoedige Oranje van Advocaat gemist hebben. Al na negen minuten spelen had Mart vd Gevel de 0-1 op zijn schoen, echter was het de paal die redding bracht. Nog voor de rust was er een mogelijkheid voor Blauw Geel’38 via Sander Egmond om dan voor de ploeg uit Veghel de score maar te openen maar hij kwam een teenlengte tekort om de UNA doelman te passeren. Aan de andere kant was het UNA dat steeds beter werd en kansen af begon te dwingen. Echter vonden zowel vd Gevel als Brian Bogers doelman Brahim Zari op hun weg.

Na de rust probeerde Blauw Geel’38 de achterstand ongedaan te maken met druk zetten en werklust. Onder meer een schot van Van Loon ging rakelings naast. Net iets voor het uur spelen werd de wedstrijd gedraaid. Stom balverlies op het middenveld en twee snelle balbehandelingen brachten Mart vd Gevel vrij voor doelman Zari die geen antwoord had op de inzet van de UNA aanvaller, 0-1. Na de voorsprong kreeg UNA meer ruimte en ging daar prima mee om. Tien minuten na de 0-1 werd er door de arbitrage naar de stip gewezen en mocht vd Gevel vanaf elf meter aanleggen voor zijn tweede van de middag. Hij faalde niet, 0-2. Marc Höcher bepaalde de eindstand op 0-3.

Jong Vitesse – OJC Rosmalen 1-2

Een dure nederlaag voor de beloften van Vitesse vandaag op Papendal tegen OJC Rosmalen. Doelpuntenmakers zijn voor ons vandaag helaas onbekend maar dat het een prima overwinning is van OJC tegen de koploper en absolute titelkandidaat staat vast. Door de overwinning staat OJC Rosmalen prachtig in de middenmoot op een achtste plek en hebben zij Jong Vitesse een treetje lager laten zingen. De beloften uit Arnhem moeten UNA aan kop laten met drie punten minder.

Quick – Dongen 5-2

Morgen volgt er van deze wedstrijd een uitgebreid verslag op onze website uit de pen van VV Dongen correspondent Frank van Heteren.

HSC’21 – OFC 3-0

Wellicht een gevoelige tik voor het ambiteuze OFC uit Oostzaan vandaag op bezoek bij HSC’21. Met een 3-0 nederlaag werd het equipe van trainer Yuri Rose richting huis gestuurd. Alle doelpunten vielen voor de rust. In de 12e minuut was het Sjoer Visschedijk die de 1-0 op het scorebord zette. Een klein kwartier later verdubbelde Tom ter Hogt de score en twee minuten voor het rustsignaal was het Bas Postma die vanaf elf meter aan mocht leggen en niet faalde, 3-0. In de slotfase kreeg aanvierder Mike Brantjes van OFC ook nog de rode kaart waardoor dit verlies nog meer pijn zal doen.

Quick’20 – Be Quick 1887 2-3

Een wedstrijd die al op zaterdagavond werd afgewerkt was die tussen Quick’20 en Be Quick 1887. Helaas voor het publiek werd de wedstrijd ook nog op veld twee gespeeld wegens de afgelasting van het hoofdveld door de hevige regenval. Bij rust stond het 0-1 na een benutte penalty van Robert Talens. Na de rust werd het al snel 0-2. Quick’20 deed iets terug door een doelpunt van Stoker. Even daarna was het alweer 1-3. Vlak voor tijd maakte Quick’20 nog wel de aansluitingstreffer maar verder dan dat kwamen zij niet. Een nuttige overwinning voor Be Quick 1887 waarmee zij nu op de 12e plaats op de ranglijst staan. Voor Quick’20 wordt het tijd voor punten. Met 3 punten uit 7 wedstrijden bezetten zij de 16e plaats. Jong De Graafschap en rode lantaarndrager Westlandia hebben dezelfde hoeveelheid punten.

EVV – Hercules 2-1

EVV uit Echt blijft prima meedoen met de bovensten na de overwinning in extremis tegen usv Hercules. Het Utrechtse Hercules kwam op voorsprong door een doelpunt met het hoofd van Oscar Logtensteijn. Pas tien minuten na rust was het Clout die voor de gelijkmaker in Echt tekende. Pas in de negentigste minuut was het Paul Schröders die vanaf elf meter onberispelijk binnen kon schieten nadat Matthijs Blijham een overtreding had begaan in zijn eigen zestien meter. Door deze overwinning bezet EVV een knappe vierde plaats op de ranglijst met net zoveel punten als nummer twee Jong Vitesse en nummer drie Quick. Allen hebben 16 punten uit 7 wedstrijden. Voor Hercules een zuur verlies maar met negen punten uit zeven wedstrijden en een 11e plek hoeven zij zich, zeker nu nog niet, geen zorgen te maken.

De Meern – HBS 2-1

De Meern heeft zijn eerste overwinning van het seizoen behaald. In eigen huis versloegen zij HBS met 2-1. In een zeer boeiende partij voetbal kwam de Meern via een voorzet van Lawalata en een verdediger van HBS wat gelukkig op voorsprong, 1-0. Na de voorsprong kreeg HBS een legio kansen op de gelijkmaker maar kans op kans werd gemist. De wetten van het voetbal wezen ook vanmiddag weer uit dat je ze dan tegen krijgt, en daarmee werd de 2-0 van Kesly Den Haag ook ingeluid. Een paar minuten voor tijd zorgde HBS speler Sontje Roosberg dat er voor de Meern nog een aantal akelig spannende minuten te gaan waren, maar wat HBS ook probeerde…. de bal wilde er niet in. Zelfs een penalty werd de club uit Den Haag niet gegund toen een De Meern verdediger de bal met twee handen leek tegen te houden, zoals op beelden te zien lijkt.

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws