WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

v.v. HELLEVOETSLUIS ZAL WAARSCHIJNLIJK NIET NAAR DE RECHTER GAAN

Barry / KNVB / 2 jaar geleden

Via diverse media kon u rond dit weekend vernemen dat v.v. Hellevoetsluis de gang naar de rechter overwoog als het in punten gelijk zou eindigen met BVCB uit Bergschenhoek in de strijd om het kampioenschap in de 2e klasse KNVB West II. De bond zou volgens de club in december 2017 de regels omtrent de beslissing bij een gelijk aantal punten aan het eind van het seizoen hebben gewijzigd. Tot december zou er volgens de club een beslissingswedstrijd worden gespeeld, maar na december zou die regel gewijzigd zijn in een beslissing via het doelpuntengemiddelde.
De commotie binnen de club wordt begrijpelijk als we kijken naar de stand bovenaan in de tweede klasse D West II.
Die is met nog 1 ronde te gaan:
1. BVCB 25–54 doelsaldo 59-23
2. VV Hellevoetsluis 25-54 doelsaldo 50-30

Programma zaterdag 26 mei, laatste competitieronde:

BVCB – Neptunus Schiebroek (de nr 7 van de ranglijst)
Vv Hellevoetsluis – vv Strijen (de nr 10 van de ranglijst)

In de berichtgeving tot nu toe konden wij lezen dat de KNVB de zaken gewijzigd zou hebben in december 2017, en wel via het Handboek Competitiezaken versie 1.1. En die wijziging halverwege het seizoen zou dan aanleiding zijn voor vv Hellevoetsluis, bij monde van haar voorzitter Edwin Boogaard ook zo verwoord via de website Rotterdams vetbal.nl, om eventueel de KNVB voor de rechter te brengen. Want, zo is de stelling, je kunt niet halverwege een competitie de spelregels gaan veranderen.
Wij waren vooral nieuwsgierig naar de stelling die de KNVB hieromtrent zou innemen.
En die was voor ons nogal verrassend. Bram Groot van de afdeling persvoorlichting van de KNVB had een nogal ontnuchterend antwoord voor de sympathisanten van vv Hellevoetsluis.
Er is namelijk volgens Bram Groot namens de KNVB voor aanvang van dit seizoen al een eerste Handboek Competitiezaken uitgebracht en aan alle clubs gezonden. En ook daarin staat al dat beslissingen in competities zoals die waarin vv Hellevoetsluis en BVCB spelen, de 2e klasse KNVB, worden beslist middels het doelsaldo indien men in punten gelijk eindigt.
Bij de afdeling persvoorlichting van de KNVB was maandagmiddag nog geen brief hieromtrent namens vv Hellevoetsluis bekend, maar duidelijk lijkt hiermee wel dat er geen zaak van welke club dan ook omtrent dit issue een kans van slagen heeft. En lijkt de bom die er onder de kampioens-promotie en degradatieregeling was gelegd wel uitgetikt. Een gevalletje storm in een glas water dus.
Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!