WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

v.v. Noordwijk ontsnapt weer tegen DOVO en kan komend weekend kampioen worden

Barry / Derde divisie zaterdag / 1 jaar geleden

Net als op 13 oktober vorig jaar ontsnapte v.v. Noordwijk weer miraculeus aan puntverlies tegen DOVO. Het leverde, mede door de onverwachte nederlaag van Quick Boys tegen VVOG, opeens een riant uitzicht op de titel in de derde divisie zaterdag op.

Tijdens het heenduel vorig jaar in Veenendaal scoorde DOVO een treffer die geannuleerd werd wegens buitenspel. Slechts weinig toeschouwers waren het daar mee eens. In plaats van de 3-2 die dat had moeten opleveren werd het even later 2-3 en Noordwijk nam uiteindelijk de punten mee naar de kustplaats. Ook vandaag was er een zege voor v.v. Noordwijk maar weer ging dat niet gemakkelijk. Het team was aan het eind van de match uiteindelijk toch overwinnaar en de zege smaakte zelfs bijzonder zoet toen een half uur na de wedstrijd bleek dat concurrent Quick Boys de punten aan VVOG had meegegeven. 5 Punten voorsprong voor het team van Zethof met nog 2 wedstrijden te gaan.

De eerste schermutselingen van de wedstrijd deden zich voor in de buurt van doelman van de Weerdhof van de gasten. Echt gevaarlijk werd het in het eerste kwartier nog niet voor beide doelen. De eerste echte kans viel te noteren na 17 minuten en meteen was het ook 1-0. De indraaiende hoekschop van rechts werd door de DOVO goalie gemist en vervolgens stond Nick van Staveren klaar om de opnieuw voorgebrachte bal binnen te tikken, 1-0.

DOVO was voetballend iets de mindere in deze fase maar kwam even goed aan een mooie kans. Rondeltap trapte een bal slecht zijn doelmond uit en zag even later Roy Bakkenes op zich afkomen. Het schot ging net naast.

Noordwijk kreeg via Wendt en Brocken een paar kansen maar beiden konden net hun schoen niet tegen de bal krijgen om binnen te tikken. Dat deed Yannick Zeeman even later aan de andere kant wel toen Roy Bakkenes met een fraaie splijtpass hem vrij voor de goal zette. Zeeman versloeg Rondeltap in de bovenhoek. Kort voor rust vielen nog meerdere kansen te noteren aan beide zijden van het veld. Achefay en Wendt konden namens Noordwijk het net niet vinden terwijl Joshua Patrick door Rondeltap werd afgestopt. Toch vesloeg de spits van DOVO Rondeltap alsnog voor de pauze door een voorzet van Mitchel de Zwart binnen te koppen. De koploper met een achterstand de rust in.

Het eerste wapengekletter na de thee kwam namens Noordwijk toen Achefay zich vrij wist te spelen. Zijn schot ging voorlangs. Even later sloeg de schrik echt in alle Noordwijker benen. Terwijl het team in een mindere fase was beland, veel onnodig balverlies en weinig duels winnend, begon Roy Bakkenes aan een solo vanaf eigen helft. En terwijl de Noordwijker verdedigers vooral ruimte dekten kon Bakkenes tot bij het strafschopgebied komen en snoeihard uithalen. DOVO op een 1-3 voorsprong.

Zethof nam zijn maatregelen en bracht Le Congé en James in. Laatstgenoemde was een beetje een noodgreep, want nog steeds niet volledig hersteld van een blessure.

DOVO speelde voor de beslissende vierde goal en Noordwijk voor de aansluitingstreffer. De laatste kreeg halverwege de tweede helft nieuwe hoop, want Tim v.d. Weerdhof was weer onzeker bij een hoge voorzet en Emiel Wendt kon binnen koppen. Vijf minuten later stond het in dit spektakelstuk weer gelijk toen van Staveren de rebound kreeg van v.d. Weerdhof en de 3-3 scoorde. DOVO verstopte zich nog steeds niet en ging net als de thuisclub voor de zege. Die ging uiteindelijk naar Noordwijk nadat Nick van Staveren na een voorzet van Reynaers de winner binnen kon tikken. Voor de nummer 9 van de thuisclub was het daarmee een hattrick en “man of the match”.

Raies Roshanali namens de thuisclub na afloop: “We hebben op karakter deze wedstrijd gewonnen. We schrokken wel na die 1-3. Je denkt, het zal toch niet ? Maar we houden altijd geloof in de groep en vaker een achterstand weggewerkt.”

Is er tactisch wat gewijzigd ?

“Nee, de trainer wilde geen dingen veranderen, gewoon op dezelfde voet verder spelen. Ook het inbrengen van andere spelers heeft tactisch niets anders gedaan.”

Dat betaalt zich uit en nu kun je volgende week kampioen worden, maar het was wel lastig vandaag toch ?

“Ja, we weten heus wel dat DOVO een goeie ploeg heeft. We hebben ze zeker niet onderschat. We moesten echt 120 % gegeven. Voor de rust maken we de kansen niet af maar we hebben veel scorend vermogen. Dat blijkt uit ons doelsaldo. Maar we hebben vandaag ook wat geluk gehad dat hun keeper ook niet in goeden doen was. Daar hebben we ook van geprofiteerd”.

Denzel James, teruggekomen van een blessure, viel na de pauze in bij de Noordwijkers. Na aanvang kom je op 1-0 maar daarna ging het niet zoals voorzien.

Ja ze kwamen op 1-1-, leek buitenspel. Bij die 1-2 doen wij het achterin niet goed met die spits van hun. Maakt zijn loopactie en doet het dan goed. Wij gingen toen te veel op de aanval en kregen de 1-3 binnen.’

Toen kreeg je het wel benauwd ?

“Ja maar toen kregen wij door dat ook Quick Boys ok achter stond. Wij kwamen weer terug in de wedstrijd en uiteindelijk hadden we dan denk ik het geluk van de kampioen.”

Hoe is het met jou zelf na de blessure ?

“Ik heb nog last van mijn enkel. Met pijnstillers en tape is het te doen. Maar na een sprintje zojuist merkte ik wel dat het nog niet helemaal weg is.”

Wat betekent dat voor de komende weken ?

“Ik vermoed dat ik de komende weken vanaf de bank begin. Maar het gaat nog steeds de goede kant op. Ik ben gewoon nog niet pijnvrij.”

Verliezend coach Gert Kruys keek terecht met enige trots terug op de wedstrijd. Maar dan wel met nog de nodige verbeterpunten in het vizier.

Jullie gingen spelen onder het motto, wij gaan niet verliezen.

“Ben ik met je eens, DOVO ging er net zo voor als Noordwijk. Daarom was het een mooie wedstrijd. Wij durfden ook de aanval te kiezen, gaven hoge druk, ook om Noordwijk bij onze goal weg te houden. Dat ging aanvankelijk heel goed.”

Toen kwamen jullie zelfs op voorsprong.

“Ja en zelfs op 3-1 en denk je heel voorzichtig aan 3 punten. Wij kwamen goed uit de rust en inderdaad denk je dan aan een beslissende tik. Dat lukte niet omdat Noordwijk terug kwam.”

Daar zag je keeper er niet altijd goed uit.

“Nee dat klopt. Tim is een jonge keeper die nog de nodige stappen moet maken. Hij ging een paar keer in de fout. Bij die 1-0 werd een overtreding gemaakt tegen ons volgens de jongens. Ik heb dat niet gezien. Bij die 2-3 had hij niet moeten komen en bij de 3-3 maken we zelf een overtreding die niet nodig is. Ubbergen is een aantal keren geblesseerd geweest en de andere jongens moeten nog stappen maken”.

Er zat een sensatie in de lucht, was het alleen je doelman waar het aan lag ?

“Nee onze kwetsbaarheid is onze fysiek. Noordwijk had een ploeg met grotere spelers”. Uiteindelijk zie je ons daarom in de middenmoot en wordt Noordwijk kampioen.”

Er kan jullie niets meer gebeuren op de ranglijst. Hoe kijk je over het gehele seizoen terug. ?

“We hadden wat hoger willen staan. We hebben nog 2 wedstrijden en die moeten wij winnen. Maar we hadden al snel problemen omdat 2 goalgetters wegvielen. Dan viel Rodney meerdere keren weg en nadat Maachi kwam ging het een poosje goed maar hij viel ook ineens weer weg. Ik had dus meer verwacht maar ik leg het net uit hoe dat komt. Jammer dat we de kopgroep net niet hebben gehaald, maar winnen we de laatste twee wedstrijden eindigen we toch met meer punten dan vorig jaar.”

En komend seizoen ?

“Ik heb veel geleerd de laatste drie jaren bij DOVO. We zijn gaan doorselecteren en dat gaf wat problemen. Ik kan niet wachten op het nieuwe seizoen met een nieuwe groep. Ik ga een appél doen op de jongens om een homogene groep te zijn. Ik heb daar veel zin in.

Verwacht je daar een hoger niveau van ?

“Nee dat heb ik niet gezegd. Mijn uitdaging is dat ik eerst een goed team neerzet dat gaat voetballen zoals ik vandaag heb gezien. We moeten een hecht collectief gaan vormen. Als DVS ’33 er komend jaar nog bij is dan denk ik dat die gezien hun budget de favoriet zullen zijn. En waar wij eindigen dat weet ik niet, ik wil eerst een goed team smeden. Mijn teams voetballen altijd wel goed maar we zullen vooral ook een hecht collectief moeten zijn. Misschien is dat de les van dit seizoen”

Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!