WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

v.v. Noordwijk schrijft geschiedenis in zonnig Zeeland

Barry / Derde divisie zaterdag / 4 maanden geleden

In een zinderende wedstrijd heeft v.v. Noordwijk geschiedenis geschreven. De formatie van trainer/coach Kees Zethof, vorig jaar gepromoveerd vanuit de hoofdklasse naar de derde divisie wist hier ook meteen het kampioenschap binnen te halen. Dat gebeurde op een gedenkwaardige wijze, want de club kreeg de zege niet cadeau van HSV Hoek. Dat na afloop bleek dat concurrent Quick Boys op een pak slaag was getracteerd door ODIN ‘59 en het kampioenschap daarmee hoe dan ook in Noordwijk terecht zou komen doet niets af aan de prestatie die v.v. Noordwijk bij Hoek leverde. En  dat had dan ook weer alles te maken met de manier waarop de thuisclub de wedstrijd benaderde. Hoewel er voor de Zeeuwen sportief gezien niets meer op het spel stond dan de wedstrijdpunten en wellicht de derde plaats in de eindrangschikking speelden zij voluit voor de punten.

Toch was het Noordwijk dat als beste aan de wedstrijd begon. Dat leverde binnen tien minuten ook een treffer op van Nick van Staveren, echter de arbitrage had buitenspel geconstateerd en deze vroege treffer werd dus geannnuleerd. Dat Hoek er een echte wedstrijd van wenste te maken bleek al gauw hierna. Reguillo Vandepitte haalde van ver uit en Roy Rondeltap moest voor het eerst deze middag gestrekt om een treffer te voorkomen

Toch bleef Noordwijk in het eerste kwart van de wedstrijd de bovenliggende partij. Westdijk ondernaam een slalom die gevaar voor de Zeeuwen bracht en Achefay kwam tot enkele schoten die echter nog niet tot succes leidden. Na zo’n 20 minuten was het alsnog raak toen Tjeerd Westdijk zich op rechts behendig vrij wist te spelen en Sabir Achefay in schietpositie bracht. Het schot was te hard en zuiver voor doelmn Jordi de Jonghe van de thuisclub, 0-1.

Amper vier minuten later bracht Achefay de Noordwijkers zelfs aan de ogenschijnlijk beslissende 0-2 voorsprong met een werkelijk schitterende afstandspegel in de linker bovenhoek.

Wie echter dacht dat Hoek nu richting slachtbank zou gaan zat er naast. Amper 3 minuten na de 0-2 werd Jonathan Constancia binnen de 16 van Noordwijk tegen het kunstgras gewerkt en scheidsrechter de Winter wees naar de stip. Topscorer Kyle Doesburg liet Rondeltap kansloos en daarmee was ook meteen de spanning weer terug in de wedstrijd. Hoek ging op zoek naar de gelijkmaker en Impens en Doesburg kregen daar ook de kans voor, maar werden beiden in extremis geblokt. In de laatste minuten voor de pauze waren de kansen weer voor Noordwijk, dat van Staveren, Reynaers en Wendt echter allen zag stuiten op doelman de Jonghe.

Dat HSV Hoek de wedstrijd nog steeds zeer serieus nam bleek onmiddellijk na de pauze. Binnen vijf minuten testte Rik Impens Rondeltap in de benedenhoek en kwam Fabian Wilson via rechts tot een fraaie schietkans. Deze ging door te lang treuzelen alsnog verloren. De kampioenskandidaat moest noodgedwongen de eerste wissel toepassen. Nick van Staveren raakte geblesseerd en werd vervangen door Martijn le Congé, hetgeen ook direct enkele omzettingen in het team teweeg bracht. Dat was op een andere manier ondertussen ook bij HSV Hoek het geval. Het team was van 4-3-3 naar 3-5-2 overgestapt. Dit had o.m. tot gevolg dat de thuisclub via de zijkanten regelmatig tot gevaar kon komen, met name via het duo Vanderpitte/Wilson langs de rechtervleugel.

Toch kwamen er ook weer kansen voor de gasten. Martijn Le Congé liet een vlammend scot los dat door de Jonghe werd gestopt; even later moest hij weer in actie komen om een derde treffer van Achefay te voorkomen. Kort nadat Zethof Westdijk had ingewisseld voor Sander Bosma kwam de thuisclub langszij. Kim van den Bergh had een prachtige lange pass in huis en Karim Bannani had voldoende ruimte om doeltreffend uit te halen, 2-2.

Waar de thuisclub na de tweede treffer van Noordwijk snel tegen scoorde was het nu Noordwijk dat snel op een tegentreffer reageerde. Martijn Le Congé kwam via rechts door en bediende Emiel Wendt op maat voor de 2-3. In het laatste kwartier kwamen beide teams nog tot enkele kansen zoals Denzel James die net niet langs de Jonghe kon komen en er was nog een dubieuze situatie aan de andere kant toen Kyle Doesburg Rondeltap al voorbij was maar vervolgens tegen het kunstgras ging. Was hier een strafschop op zijn plaats geweest ?

Het bleef uiteindelijk bij de 2-3 zege voor v.v. Noordwijk dat daarmee de flessen kon ontkurken.  Voor tegenstander HSV Hoek gloort nog het toetje dat nacompetitie heet.

Gert Jan van Leiden, centraal verdediger van de thuisclub vond het kampioenschap van Noordwijk terecht. ” Wij kwamen achter te staan en toen hebben we het wat omgezet zodat onze backs wat hoger kwamen te staan. Maar natuurlijk geef je met 3 verdedigers meer ruimte achterin weg. Maar dat gaf ons ook weer kansen, bijvoorbeeld te zien bij het tweede doelpunt dat wij maakten. Maar uiteindelijk kregen wij niet zo veel echte grote kansen als Noordwijk. We voetbalden goed tot de zestien maar daar mankeerde het dan vaak aan de juiste pass of schieten we niet goed genoeg. Daarom zijn zij de terechte kampioen, die deden dat wel goed.

Voor jullie straks de nacompetitie.

“Ja het is goed dat we hebben aangetoond dat we zowel 4-3-3 als 3-5-2 beheersen. Komend weekend laatste wedstrijd. Het is nu belangrijk dat we fit blijven en geen schorsing oplopen.”

Wie staan daar scherp voor ?

“Ik zelf en volgens mij Constancia en Doesburg ook. We moeten daar mee gaan oppassen dus ik weet niet of wij komend weekend op het wedstrijdformulier staan. Ik denk dat we liever niet tegen onnodige of domme schorsingen oplopen. En dan compleet en fit de nacompetitie in.”

Hebben jullie al gekeken wie je mogelijk gaat tegen komen ?

“Daar hebben we het wel eens over maar het is pas volgende week duidelijk. Wij zijn goed genoeg om tegen elke club uit de onderste helft van de tweede divisie te kunnen winnen. VVSB zit er wat beter in dan FC Lienden denk ik, maar goed, we hebben er toch geen invloed op tegen wie we gaan spelen. Wij moeten maar vooral naar onszelf kijken en zorgen dat we zelf een goed niveau halen. Dan zien we wel hoe het uitpakt.”

Waar v.v. Noordwijk het feest gisteren al mocht vieren is er in het Zeeuwse Hoek nog alle hoop dat daar over enkele weken ook een groot feest op het prachtige complex van de club gevierd zal worden.

Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!