WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Van der Vaart: “Drenthe was vaak nog beter dan Marcello.”

Barry / Binnenland / 2 jaar geleden

Rafael van der Vaart heeft in een interview met Voetbal International een aantal verrassende uitspraken gedaan van spelers in zijn favoriete team waar hij in zijn carrière mee heeft mogen spelen. Maar één uitspraak viel daarin wel heel erg op.

Als linksback in zijn favoriete basiself nam Van der Vaart Marcello op. De Braziliaan heeft een carrière achter de rug waar menig voetballer van droomt. Toch was dit voor Van der Vaart in zijn beginperiode bij Real Madrid niet vanzelfsprekend. Volgens de oud speler van het Nederlands elftal, Ajax, Tottenham Hotspur, HSV Hamburg en Real Madrid had Royston Drenthe een grote carrière voor zich gehad als hij de keuze had gemaakt om linksback te blijven spelen.

Van der Vaart tegen Voetbal International: “Marcello was een beetje een luie Braziliaan, zo noemde ik hem ook. Hij was toen al uniek toen ik er speelde, maar hij was een beetje een flierefluiter. Hij deed maar wat. En toen was het zelfs zo dat hij of Drenthe in de Champions League speelde of in de competitie. Ze wisselden echt af. Drenthe was zelfs beter dan Marcello, maar Royston zei gewoon ‘ik ben linksbuiten, ik ben geen linksback.’  Die wilde toen Ronaldo acties maken. Als hij toen had gekozen voor de linksback positie had ik hem een hele grote carrière toegedicht. Ik vind het wel leuk dat hij nu weer terug is bij Sparta trouwens. Dat vind ik echt geweldig.” 

Het hele interview met Rafael van der Vaart over zijn basiself vind u op http://www.vi.nl

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!