WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

VEERTIEN AMATEURCLUBS TOCH EEN PUNT IN MINDERING

Barry / Nieuws / 4 jaar geleden

De licentiecommissie van de KNVB heeft de veertien clubs uit de Tweede en Derde divisie, die niet voldeden aan de licentie eisen, toch nog een punt in mindering gegeven. Deze beslissing valt voor deze veertien clubs zwaar omdat het haaks staat op de gemaakte afspraken voor het komende seizoen.

Op de laatste bondsvergadering werd er in goed overleg tussen de KNVB en de amateurclubs besloten de licentie-eisen te verlichten. Aanleiding was de straf die de KNVB in januari uitdeelde aan clubs die niet aan de voorwaarden omtrent contractspelers hadden voldaan. De strafeis was drie punten in mindering waarna de amateurs in opstand kwamen.

De bestrafte clubs vonden de strafmaat buitenproportioneel en dus werd er op de laatste bondsvergadering besloten naar een licentiesysteem te kijken. De nieuwe afspraken zijn inmiddels goedgekeurd, maar deze gaan volgend seizoen pas in. De beroepscommissie heeft gewacht met een definitieve uitspraak tot na de bondsvergadering en laat via de KNVB weten mild te zijn geweest. Dit vanwege de onlangs gemaakte afspraken voor volgend seizoen en het feit dat dit pas het eerste jaar is waar amateurs met dergelijke eisen te maken hebben gekregen.

Door dit besluit, waartegen geen beroep meer mogelijk is, kan het in verschillende competities van doorslaggevend belang zijn. Zo staat Westlandia, de enige nog overgebleven concurrent van asv De Dijk, nu niet op vier maar op vijf punten verwijderd van de koploper in de Derde Divisie zondag en is het in de Tweede Divisie het Amsterdamsche AFC dat nu nog maar vijf punten voorsprong heeft op Jong Vitesse dat op plek 15 staat en die plek geeft je de verplichting om aan het einde van het seizoen promotie/degradatiewedstrijden te spelen.

De clubs hebben destijds aangegeven om desnoods een burgerrechter in te schakelen als de licentiecommissie vast zou houden aan het geven van punten in mindering. Of dat bij het geven van 1 punt in mindering ook zo zal zijn is even afwachten.

De clubs die allemaal een punt in mindering krijgen zijn:

Tweede divisie: AFC

Derde divisie zaterdag: Harkemase Boys en Odin’59

Derde Divisie zondag: Be Quick 1887, VV Dongen, EVV, HBS, Hercules, Juliana’31, Magreb’90, OJC Rosmalen, Quick’20, UDI’19 en Westlandia.

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!