WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

VITESSE WANKELEND LANGS KOZAKKEN BOYS

Barry / KNVB / 2 jaar geleden

De nummer 6 van de eredivisie Vitesse heeft pas in de extra tijd van de wedstrijd om de KNVB beker tegen Kozakken Boys het verschil weten te maken. Lange tijd waren de Brabanders domweg gelijkwaardig aan de Arnhemmers, die met vrijwel het sterkste team aantraden.

Kozakken Boys wist Vitesse al kort na de aftrap in verlegenheid te brengen. Een vrije trap van Rijsdijk vanaf de linkerflank werd door Sanny Monteiro tegendraads richting doel gekopt, echter de bal stuitte via de paal terug het veld in. Het thuispubliek ging er eens goed voor zitten maar moest even later teleurgesteld constateren dat het ineens 0-1 voor Vitesse was. Matus Bero wist zich vrij te spelen en maakte van de ruimte gebruik om hard uit te halen. Doelman Richard Arends ging nog naar de bedreigde hoek maar kon de treffer niet meer voorkomen. Vitesse bleef de bovenliggende partij in het veld maar kon nauwelijks iets afdwingen. Af en toe werd er van afstand wat geprobeerd door o.m. Builtink, Clark en Odegaard, maar het miste allemaal richting. Dat gold ook voor de enige keer dat Vitesse echt een grote kans kreeg. Bero schoot de bal echter richting Onze Lieve Heer. Aan de overkant had El Azzouti het lastig als eenzame frontsoldaat. Hij kreeg vooral de lange pass toegespeeld en kon daar bij gebrek aan aansluitende spelers niet veel mee.

Na de pauze kwam Kozakken Boys weer wat beter in de wedstrijd. Achterin deed het team het over de gehele wedstrijd prima, maar na de thee kwamen Rijsdijk en El Azzouti toch weer wat meer in beeld. En terecht leverde die dadendrang ook de gelijkmaker op. El Azzouti werd op links neergelegd en Rijsdijk zette zich achter de bal. Vitesse zette vijf man op een rijtje neer en die dekten allemaal lucht. Daarachter stond de luchtmacht van Kozakken Boys, gedekt door de kleinste man op het veld, Bryan Linssen. De Arnhemmers konden de desorganisatie niet meer herstellen en Quinten Jacoba kopte van dichtbij de 1-1 binnen. Kozakken Boys bleef lekker meedoen in de wedstrijd en een tijdlang was er hoop op een “wonder van Werkendam”. Vitesse bracht o.m. Gong en Buttner in. Beiden vuurden ekele malen op het doel van de thuisclub maar misten de richting. Linssen leek de winner op zijn schoen te hebben maar Arends wist de bal uit de korte hoek te houden. En zo leek er overwerk voor beide teams aan te komen. In de laatste van de drie extra minuten wist Odegaard dat alsnog te voorkomen. Zijn afstandsschot was Arends uiteindelijk te machtig en daarmee wist Vitesse zich alsnog te plaatsen voor de volgende ronde van de KNVB beker. Voor Kozakken Boys restte de trots en complimenten.

Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!