WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Voetbalprof.com in gesprek met TD Kees Spaan na ontslag Jasper de Muijnck

Barry / Tweede divisie / 6 maanden geleden

Gisteren maakte de tweede divisionist Kozakken Boys via haar website bekend dat trainer/coach Jasper de Muynck per direct stopt met zijn werkzaamheden voor de club. Reden daarvoor is dat de spelersgroep/gehele club en de coach niet met dezelfde visie werken aan mogelijk succes.

Voetbalprof.com informeerde bij Technisch Directeur Kees Spaan.

Wat is er mis gegaan in de samenwerking ?

“We hebben natuurlijk met Danny Buys een enorm succesvolle coach gehad en op voorhand was duidelijk dat het daarna alleen maar minder kon worden. Dat had niet alleen te maken met Buys, maar ook met het vertrek van de helft van onze basisspelers en ook het vertrek van veel spelers in de groep die dicht tegen de basis aan zat. We zijn in feite enorm uitgehold afgelopen zomer. Wij dachten dat we met de aanstelling van De Muynck goed anticipeerden op de nieuw ontstane situatie maar gebleken is dat hij anders naar de zaken keek dan de selectie en wij als bestuur en TC.”

Hoe blijkt zoiets ?

“Je kijkt naar vraagstukken die leven en oplossingen die je daarvoor zoekt. Dat gaat over technische zaken binnen de selectie. Dan dragen mensen zaken aan, komen met mogelijke oplossingen en dan blijkt dat je niet hetzelfde denkt. Na verloop van tijd ontdek je dan gezamenlijk, zowel als TC als als coach dat er niet de “klik” is die je hoopt te verkrijgen in de loop van een seizoen.”

Dus de Muynck is met de club eens dat het nu beter ophoudt ?

“Ja, we hebben een aantal keren gesproken. Met hem, met de selectie, met beiden en uiteindelijk ook met het bestuur. De conclusie was vanuit allen dat het beter kon stoppen.”

Dit besluit heeft niets van doen met de stand van de club op de ranglijst ?

“Nee. Het heeft te maken met wat ik eerder schets. Procedures en oplossingen, inzichten. Hoe doen we dingen en doen we dat dan voluit en staan we er allemaal achter. Daar heeft het mee te maken. Als je na een aantal maanden merkt dat het daar aan schort ga je met elkaar in overleg. Maar als daarna blijkt dat je verschillend naar de zaken kijkt moet je je afvragen of je met elkaar verder wil gaan. De conclusie voor ons allen is dus nee.”

Dit is in feite niet helemaal waar je op zit te wachten als net bekend is dat je drie spelers kwijt raakt aan IJsselmeervogels.

“Nee uiteraard niet. Het is net alsof ik mijn auto in elkaar heb gereden en terwijl ik nu naar een nieuwe zoek blijkt mijn huis in de fik te staan. Het is allemaal een beetje te veel tegelijk. Maar goed, het is niet anders en ik zal gewoon verder moeten met al die gegevens.”

Is er al iemand ter vervanging van de Muynck in beeld ?

Ja en nee. Het ontslag van de Muynck is nog heel vers en voorlopig nemen de assistenten het even waar. Ik kan heel snel een lijstje maken van trainers die beschikbaar zijn en er zijn ook al wat reacties gekomen. En uiteraard heb je al heel snel geruchten in het circuit waar jij deel van uitmaakt. Maar ik weet niet eens welk budget er beschikbaar is om een vervanger aan te stellen. Het bestuur zal eerst met de Muynck om de tafel moeten om de zaken af te handelen. Daarna hoor ik wel wat er vrij komt om een vervanger aan te kunnen stellen. Pas als ik dat weet kan ik gaan werken aan de aanstelling van een coach die bij ons zou passen en die financieel ook haalbaar is.

Wij vingen al in de wandelgangen een naam op. Sjaak Polak. Dat is dan dus voorbarig ?

“Ja dat denk ik ook.”

Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!