Nieuws over Geen categorie
/ 09 aug 2017 / Geen categorie

VOETBALPROF.COM SPRAK NA HET OEFENDUEL SCHEVENINGEN - WESTLANDIA MET TRAINER JOHN BLOK

Op de Scheveningse Houtrust speelden de Derde Divisionisten SVV Scheveningen (zaterdag) en Westlandia (zondag) een oefenduel met 1-1 tegen elkaar gelijk. Beide teams zijn daarmee door de eerste fase van opbouw van een nieuw team heen. Trainer John Blok moet het voorin het komend seizoen bijvoorbeeld doen zonder Sandro Calabro. Gisterenavond zat het probleem van het thuisteam echter niet zozeer voorin, maar in de verdediging, waar de spoeling wat dun is. Het team miste bijvoorbeeld ook de routiniers Peter Jungschlager en Tim Peters.

Toch was het de thuisclub die het beste uit de startblokken kwam.Met name Marvin Nieuwlaat kwam enkele malen gevaarlijk door. De jonge doelman Jari Duijvestijn was bij de eerste kans alert en op tijd zijn doel uit en had bij de tweede het geluk dat de scheids van dienst geen strafschop zag in de botsing die volgde. Niet veel later kon de doelman een vrije trap van Levi Schwiebbe ternauwernood via de lat uit zijn doel halen. Toen Steemers uiteindelijk wel raak schoot had Scheveningen weer de pechdat dit in buitenspelpositie gebeurde zodat ook dit niet de 1-0 opleverde. Nog voor de rust was Steemers andermaal dicht bij de openingstreffer. Zijn schot belande echter op de kruising van paal en lat. Westlandia kon er aanvallend in deze fase niet veel tegenover stellen. Spruyt kwam eenmaal gevaarlijk door maar kon niet tot gerichte afronding komen.

Na de pauze ging het wat meer gelijk op. Westlandia coach Grunholz bracht direct 4 nieuwe spelers, waardoor met name de aanval er anders uit kwam te zien. Toen na een goed uur Westlandia op rechts een hoekschop te nemen kreeg belandde de bal op het hoofd van Ramon Ripson, die keurig terugkopte naar de vrijstaande invaller v.d. Knaap. Die kon koppend het net vinden, 0-1. Scheveningen trok de strijd weer wat meer naar zich toe maar het geluk was ook nu niet aan haar zijde. Zo plofte een vrije trap op de lat en hield buitenspel een gelijkmaker tegen. Het was tenslotte Ruben Roos die na een snelle aanval via rechts ineens uithaalde voor de 1-1.

SVV Scheveningen – Westlandia derhalve 1-1.

 

Voetbalprof.com sprak na afloop nog even met John Blok, trainer/coach van SVV Scheveningen.

Scheveningen behoorde afgelopen zomer tot de zes voorvechters van de ban van belofteteams uit de topamateurcompetities.

Ja dat klopt. Wij hebben met enkele clubs uit de bollenstreek en IJsselmeervogels nadrukkelijk aangegeven dat wij het oneens waren met de indeling van die teams in onze competitie. Ze verstoren door hun totaal andere belangen de belangen van de amateurclubs. Wij krijgen dit seizoen bijvoorbeeld te maken met het beloftenteam van FC Twente. Die club heeft al aangegeven zo snel mogelijk met dit team te willen doorstoten naar de Jupiler League. Dan loop je dus de kans dat zij eenzelfde situatie gaan veroorzaken als Jong AZ afgelopen seizoen in de Tweede Divisie deed. Dan vechten een aantal amateurclubs voor promotie naar die Tweede Divisie maar zijn ze kansloos tegen het grote geld in Enschede. Wij als amateurclubs hebben daarbij het gevoel dat wij er zijn om die BVO’s  het naar de zin te moeten maken. Maar wij willen veel liever mooie amateurwedstrijden en derby’s dan spelen tegen die beloftenteams. Het is niet onze taak om die teams verder te helpen. Bovendien wordt er gezegd dat een argument is dat het in het Nederlandse belang is om het zo te regelen, maar ook dat is een non argument. Die teams zijn vaak samengesteld uit jongens vanuit allerlei landen. Wat heeft “het Nederlandse voetbal” daaraan ?  

Tevreden over de ontwikkelingen in het nieuwe team ?

“Jawel. Er is nog een hoop te doen, want we zijn nogal wat routine kwijt geraakt. En vooral achterin zou ik graag nog wat bij zien. Op linksback is het magertjes en centraal had ik vandaag bijvoorbeeld Jari de Jong staan. Die is nog erg jong, komt net van RKAVV en moet nog wennen. Maar goed, je kunt er een probleem van maken, maar we doen het met wat we nu hebben en in kunnen zetten. Ook andere teams hebben dit soort problemen in deze fase nog.”

Scheveningen gaat komend seizoen weer meedoen om de topposities ?

“Natuurlijk hebben we ambities, maar voorlopig moet nog eerst gaan blijken dat wij sterk genoeg zijn om dat te doen. We bekijken het tot de winterstop van wedstrijd tot wedstrijd. Dan gaan we evalueren en zien welke doelstelling haalbaar lijkt. Afgelopen seizoen hebben we lang bovenin meegedaan. Dat was vooraf niet zo ingeschat maar tot de uitwedstrijd tegen FC Lisse deden we volop mee. We versloegen bijvoorbeeld twee maal Rijnsburgse Boys. Dat team is uiteindelijk wel gepromoveerd.  Het zegt dus toch ook iets over hoe ons team het deed. Maar goed, we hebben nu een nieuwe situatie met een nieuw team en dat geldt voor de tegenstanders ook. We wachten rustig af hoe het zich ontwikkelt. 

Bent u tevreden over hoe er vandaag is gepresteerd ?

“Wel over grote delen van de wedstrijd, met name voor de rust. Maar in die fase hadden we afstand moeten nemen en dat gebeurde niet. Dan kom je zelfs met 1-0 achter uit een dood spelmoment en moet je je tevreden stellen met een gelijkspel. Dat is voor nu niet erg, maar straks moet een veldoverwicht wel doelpunten gaan opleveren. Dat is dus waar we aan moeten werken. Alles bij elkaar overziend denk ik dat we nog een hoop progressie kunnen maken. Het is een jong team waar straks nog wat routine bij gaat komen en dat door trainingen en nog enkele oefenwedstrijden beter moet gaan worden. We willen uiteindelijk weer een leuk seizoen voor de toeschouwers gaan maken. Daar is amateurvoetbal voor.” 

SVV Scheveningen oefent zaterdag om 16.00 weer thuis en wel tegen TEC uit Tiel.

Theo Uphus Voetbalprof.com

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws