WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

VOORSTEL KNVB: ACHT BELOFTEN ELFTALLEN IN LATEN STROMEN! AMATEURCLUBS STA OP!!

Barry / Interviews en columns / 2 jaar geleden

Tweede Divisie.org meldt vandaag op de website dat de KNVB een voorstel gaat doen om nog acht beloftenteams in te laten stromen in de Derde Divisie en de Hoofdklasse. Nog tien anderen zouden een eigen beloftencompetitie krijgen en vanuit die competitie kunnen zij dan promoveren naar de andere klassen. Weer een belachelijke poging van de KNVB om de amateurclubs kapot te krijgen. De uitvinders bij de KNVB blijven het geduld van de amateurclubs op de proef stellen en wat voetbalprof.com betreft wordt de KNVB vanaf nu geboycot. Deze machtspelletjes van een paar bobo’s en de clubs met geld loopt de spuigaten uit. Clubs als UNA worden al verplicht om op een andere dag dan de voor hun normale zondag te spelen omdat de KNVB zeer ondoordacht te werk is gegaan, en de amateurclubs laten zich gijzelen.

Beste amateurclubs,

hoe lang laten jullie dit nog toe? Hoe lang laten jullie nog met je spelen en laten jullie de mannen in mooie pakken die zelf nog nooit een bal hebben aangeraakt jullie club kapot maken? Want daar loopt het op uit. Jullie worden verplicht om je aan eisen te houden die de KNVB heeft opgesteld. Contractspelers, jeugdopleiding, licentie eisen, pupillenvoetbal, promotie degradatie waardoor alle mooie derby’s verdwijnen, om zo maar even een kleine greep te doen. Waar zijn jullie mee bezig? Willen jullie lekker voetballen? Willen jullie je supporters tevreden houden? Willen jullie het plezier behouden? Of willen jullie een financiële nekslag krijgen en over een paar jaar een faillissement aanvragen? Want daar loopt dit op uit. Ongelooflijk dat jullie dit allemaal toelaten. Hebben jullie wel door dat als jullie allemaal de rug recht houden dat niet de KNVB jullie in je macht heeft maar andersom? Laten jullie 1,2 miljoen leden overheerst worden door een paar mensen? Echt, wij van voetbalprof.com begrijpen het niet.

Als u gezamenlijk opstaat en zegt: Stop, anders gaan we zelf wel kijken hoe en wat we doen dan trekt de KNVB vol gas terug. Zij zijn namelijk afhankelijk van u. Denkt u werkelijk dat de KNVB kan leven van het geld van die 30 profclubs? Denkt u niet dat als u gezamenlijk opstaat en zegt tot hier en niet verder, en we draaien de boel gedeeltelijk terug, dat de KNVB doorgaat met de plannen die zij hebben? Ze zijn jullie allemaal langzaam aan het slopen. Kleine amateurclubs moeten fuseren. Grote amateurclubs spelen over drie jaar geen derby’s meer. Voorbeeld: Een van de amateurclubs die dit jaar een slecht seizoen heeft gehad, sv Spakenburg is voor het eerst in de historie afgedaald naar de Derde Divisie. Deze club is nu aan het investeren om zo snel mogelijk terug te keren. Geld, verschrikkelijk veel geld, gaat dat kosten. Bepaalde spelers en trainer John de Wolf komen niet voor een appel en een ei. Nu komen er Jong elftallen instromen in de Derde Divisie. Dan word het weer een moeilijker verhaal voor de blauwen om terug te keren. Zij zijn de derby met de rooien al kwijt. Maar liefst €110.000,- per club, per seizoen kost dit. Nu voor het tweede seizoen lopen ze deze inkomsten mis. Zij moeten blijven investeren om in de top mee te draaien. Maar wat als het niet lukt? Precies, hoe lang houden ze dat vol? Daar is de KNVB op uit, want de BVO’s hebben meer geld. Nog meer dan een van de grootste amateurclubs van Nederland.

UNA degradeerde afgelopen seizoen uit de Tweede Divisie. Zij worden verplicht om op zaterdag te gaan spelen. Laten we eerlijk zijn. De zaterdag Derde Divisie is iets sterker, getuige de nacompetities, dus wat als UNA het niet red aankomend seizoen? Afzakken naar de Hoofdklasse? Buiten het feit dat zij misschien wel de supporters kwijtraken. Want de leden die bij UNA spelen of de supporters hebben de keus gemaakt om bij een zondagclub te gaan spelen of kijken en niet bij een zaterdagvereniging. Stel, VV Katwijk of IJsselmeervogels degradeert aankomend seizoen of een van de seizoenen daarna uit de Tweede divisie en hetzelfde probleem doet zich voor? Wordt VV Katwijk en/ of IJsselmeervogels dan verplicht in de zondagcompetitie gezet? Nee, normaal gesproken niet inderdaad. Gelovige dorpen waar men niet op zondag wil spelen. Terecht! Maar denkt u werkelijk dat als het eenmaal zover is dat de KNVB daar nog rekening mee houd als ze zelf in het nauw komen zoals er op dit moment gebeurt met UNA?

Kijk naar de toekomst en laat u niet langer misleiden voor de korte termijn. De KNVB kent geen medelijden, geen mededogen en geen sympathie. De KNVB denkt alleen maar aan de weegschaal die ergens in Zeist staat om daar het geld op te wegen om zakken vol mee te geven aan mensen met mooie pakken die oranje stropdassen dragen om u met zijn allen in de tang te houden en de grote BVO’s een veer in de reet te steken. Elke amateurclub die tegensputtert word neergehaald. Dacht u van niet? Nou neem dat maar van me aan. Wij hebben een goede bron binnen de KNVB en die verteld genoeg. Zelfs wij van Voetbalprof.com willen ze in de tang houden. Een website die vaak kritisch is op de wanvertoning die de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond de afgelopen jaren uithaalt willen ze aan banden leggen. Een interview met iemand die bij de KNVB werkt mocht aan ons niet gegeven worden want we waren te kritisch. Één ding scheelt. Wij laten ons niet dwingen en wij hebben ook geen geld nodig van de KNVB. Mogen wij niet meer bij een club komen? Het zij zo! De nationale pers word met een kluitje het riet ingestuurd. Ook bepaalde gevestigde journalisten worden door de KNVB langzaam kapot gemaakt. Te kritisch?? Daar moeten we vanaf! En dat gebeurt ook met u als club als u niet samen gaat werken en opstaat tegen het gespuis in Zeist.

Mocht u het er niet mee eens zijn? Mocht u gewoon naar de opperbevelhebbers uit Zeist blijven luisteren en ja, nee en amen zeggen? Zeur dan over een paar jaar niet als uw club over een aantal jaar op de rand van de afgrond staat.

Barry Voetbalprof.com

 

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!