WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Voorzitter Achilles ’29: “ zonder vonnis van de rechter kan de familie Derks ons niet van de Heikant af sturen !”

Barry / Amateur divisie / 1 jaar geleden

Voorzitter Pjotr van der Horst van Achilles ’29 heeft via de Gelderlander gereageerd op het statement dat door de familie Derks werd gemaakt en waarin zij lieten weten dat zij de leden van de club per 1 oktober de toegang tot haar accommodatie per 1 oktober zou weigeren.

De grond en opstallen zijn eigendom van de familie Derks. In het statement geven zij aan dat door het faillissement van de stichting STAA, die het sportpark namens de club beheerde er geen huurder meer bestaat. Van der Horst weerspreekt de rechtsgeldigheid hiervan en stelt dat er zonder vonnis van een rechter niet gehandhaafd kan worden. Een dergelijk vonnis is er ook niet. De familie kan de club daardoor ook helemaal niet van het terrein wegsturen, zo stelt de voorzitter van de geplaagde club.

Van der Horst weet verder nog niet wat er met deze situatie zal gebeuren, al heeft hij enige tijd geleden wel een “verkennend gesprek” gevoerd met het bestuur van Germania, dat ook in Groesbeek is gevestigd. Maar in principe wil hij helemaal niet van de Heikant af.

Burgemeester Schalkman wil in gesprek met de familie Derks om “respijt” te vragen, maar respijt is niet waar de club naar op zoek is. Mogelijk wil de burgemeester onderzoeken hoe de zaak op te lossen is zonder dat het escaleert.

Van der Horst houdt het er op dat deze actie van de familie voortkomt uit teleurstelling en rancune. “Nu ze het niet meer voor het zeggen hebben willen ze de club kapotmaken”.

Bron: de Gelderlander

Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!