WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Voorzitter FC Lisse vind plan Van Geel uitstekend

Barry / Binnenland / 1 jaar geleden

De voorzitter van FC Lisse, Leon Annokkee, heeft op Twitter een krantenknipsel getweet met daarbij de woorden: “kijk en dat zijn nog eens verstandige woorden. Ik zou zeggen, direct invoeren.”

Waar het over gaat? Martin van Geel, Technisch Directeur van Feyenoord, pleit in diverse media voor een nieuwe opzet van de piramide en dan met name voor een nieuwe competitie voor Jong elftallen. Met dit plan zou volgens Van Geel, de doorstroming van talent naar de eerste elftallen van de eredivisieclubs én een aantrekkelijke competitie voor de zogeheten Jong-elftallen worden gecreëerd.

De eerste, tweede en derde divisies zouden dan weer eigen competities worden zonder belofteteams, zoals de meeste amateurclubs en de profclubs uit de Keuken Kampioen divisie dat graag weer zouden zien.

Het plan samengevat: Rek de jeugdcompetitie, die nu elftallen tot 19 jaar telt, op tot 20 jaar. Daarmee wordt de jeugdopleiding van de profclubs verlengd. Maak een competitie voor reserveteams op maandagavond, waarin naast Ajax, Feyenoord en PSV minimaal de hele top-10 van de eredivisie speelt. Daaronder kunnen meet divisies voor reserveteams worden opgetuigd met een promotie-degradatieregeling. In zo’n reservecompetitie kunnen dan de beste spelers, die in het weekeinde buiten de basis vielen of geblesseerd waren, ook in actie komen.

Tevens pleit van Geel dan op de maandagavond voor een schakelprogramma met een presentator bij FOX voor deze belofteteams, zoals nu ook het geval is op vrijdagavond bij de Keuken Kampioen divisie.

De tweet van voorzitter FC Lisse, Leon Annokkee.

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!